Nieuws

18

apr

Tekort aan pufjes voor astmapatiënten loopt verder op

Artsen maken zich grote zorgen over de oplopende tekorten van het astmamedicijn salbutamol. Steeds minder apotheken hebben het inhalatiemiddel, beter bekend als het puffertje, nog op voorraad. Eind maart sloeg de Long Alliantie Nederland (LAN) al alarm over het tekort. Dat is sindsdien alleen nog maar verder opgelopen.

13

apr

Spaanse gezondheidszorg en de uitdagingen van niet-opkomsten

Ondanks alle inspanningen en investeringen blijft de gezondheidszorg worstelen met het probleem van niet-opkomst, wat eigenlijk meer een sociaal probleem is dat zich afspeelt in de samenleving. Zolang de mentaliteit niet verandert en er niet wordt nagedacht over mogelijke sancties, zal dit probleem waarschijnlijk blijven bestaan. Het is essentieel dat er actie wordt ondernomen om deze kwestie aan te pakken en te zorgen voor een efficiënter gebruik van de beschikbare middelen in de gezondheidszorg.

13

apr

Internationale prijs voor Nederlandse apotheker UMCG

Job van Boven, universitair hoofddocent “doelmatig geneesmiddelgebruik” en apotheker bij de afdeling Klinische Farmacie & Farmacologie van het UMCG, heeft de International Award van de Belgian Society of Pharmaceutical Sciences gewonnen.

Voor & door Apothekers


Farma Actueel is dé nieuwssite voor en door apothekers die u voorziet van het laatste nieuws en webcasts in de farmaceutische industrie.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.