Brief KNMP-voorzitter: duidelijkheid over eerste uitgifte

Geachte leden, U ontvangt deze brief van uw KNMP-voorzitter, maar vooral ook van een mede-apotheker. Sinds enkele dagen word ik - waarschijnlijk net als u - in de apotheek geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van de negatieve berichtgeving over de eerste uitgifte. De afgelopen dagen is die eerste uitgifte groot in het nieuws geweest.

>>> Lees verder (Artikel)

Palliatieve sedatie bij een op de zes sterfgevallen

Het aantal mensen dat voor hun overlijden palliatieve sedatie krijgt, is in bijna tien jaar tijd verdubbeld tot 23.000 patiënten in 2013. De betreffende sedativa worden sindsdien driemaal vaker verstrekt. (SFK)

>>> Lees verder (Artikel)

Apotheker kan ook helpen bij stoppen benzoís

Apotheker kan ook helpen bij stoppen benzo’s Patiënten die van hun apotheker uitgebreide informatie krijgen over de mogelijke schadelijke effecten van hun langdurige benzodiazepinegebruik én hoe ze dat kunnen afbouwen, stoppen een stuk vaker dan mensen die dat niet krijgen. (Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)

Gewapende overval op apotheek

Een nog onbekende dader heeft vanmorgen Apotheek Boots op het Rond in Houten overvallen. De dader had een vuurwapen bij zich. (Telegraaf)

>>> Lees verder (Artikel)

Meevaller van 1 miljard euro op zorg door goedkope medicijnen

Op de begroting van het ministerie van Volksgezondheid zijn meevallers die in totaal oplopen tot meer dan 1 miljard euro. De meevallers komen vooral door goedkoper medicijngebruik. (Telegraaf)

>>> Lees verder (Artikel)

KNMP: betrek apotheker tijdig bij euthanasie

Artsen van de Levenseindekliniek beklagen zich erover dat apothekers soms euthanatica niet willen leveren. De KNMP stelt dat dit uitzonderingen zijn en dat in de meeste euthanasiegevallen huisarts en apotheker zorgvuldig samenwerken. Het is zaak dat artsen - en zeker ‘onbekende’ artsen - apothekers tijdig betrekken bij het euthanasieproces.
>>> Lees verder (Artikel)

Derk in uitvoering: Jazeker, de apotheker

Nu hebben de apothekers het weer gedaan volgens een ochtendblad dat door niemand gelezen wordt maar toch wonder boven wonder de grootste oplage van het land heeft. Jazeker, de apotheker. Ik wil in dit stukje opkomen voor mijn apotheker. Nooit last met die mensen. (Dichtbij)

>>> Lees verder (Artikel)

'Apothekers weigeren soms euthanasiemiddelen'

Apothekers werken niet altijd mee met een arts die euthanasie wil uitvoeren. Soms weigeren ze de dodelijke middelen mee te geven, bijvoorbeeld vanwege hun geloofsovertuiging of omdat ze het niet eens zijn met de afweging van de arts. Dat meldt het NCRV-televisieprogramma Altijd Wat woensdag op basis van een eigen onderzoek. (Skipr)

>>> Lees verder (Artikel)

De val van de apotheker

Het waren heren van aanzien. De huisarts, de apotheker, de notaris, de burgemeester, de dominee, meneer pastoor en het hoofd der school.(Bespiegeling in De Stentor)

>>> Lees verder (Artikel)

Frank van Wijck: De ultieme zorgapp

Apps worden het nieuwe verdienmodel van de farma (Arts en Auto)

>>> Lees verder (Artikel)