Maak medicijn goedkoper door dure patiŽnten bij elkaar te zetten

Medicijnen kunnen goedkoper worden door dure patiënten te concentreren in enkele ziekenhuizen, betoogt Ernst Kuipers. Zo versterken de ziekenhuizen hun onderhandelingspositie tegenover de farmaceutische industrie. Ook groeit zo de expertise en dat levert besparingen op. (NRC Handelsblad)

>>> Lees verder (Artikel)

Ook Zilveren Kruis stopt met vergoeding mediwiet

Patiënten die cannabis gebruiken als pijnstilling, krijgen dat komend jaar bij Zilveren Kruis Achmea niet meer vergoed. Het gaat om zo'n 700 patiënten met aandoeningen als kanker en MS.(AD)

>>> Lees verder (Artikel)

'ADHD-medicatie op lange termijn niet schadelijk voor brein'

Medicijnen tegen ADHD hebben op de lange termijn geen schadelijk effect op de hersenen van kinderen. (AD)

>>> Lees verder (Artikel)

Akkoord moet verspilling medicijnen tegengaan

Doel is verspilling van medicijnen te voorkomen. Patiënten die voor het eerst bepaalde geneesmiddelen voorgeschreven krijgen, krijgen deze mee voor maximaal 15 dagen. Gaat het om dure medicijnen van meer dan € 1000 per maand, krijgt de patiënt het eerste half jaar deze medicijnen mee voor maximaal een maand. (FarmaMagazine)

>>> Lees verder (Artikel)

Ongeluk met fenol bij apotheek Etten-Leur: geen gewonden

De BENU Apotheek op de Kerkwerve in Etten-Leur is woensdagmorgen ontruimd na een ongeluk met een flesje fenol. Deze stof tast het zenuwstelsel aan. Naar verwachting houdt geen van de dertien aanwezigen in de apotheek blijvende schade aan het ongeval over.  

>>> Lees verder (Artikel)

Scholieren troeven 'meest gehate man' af met aids-medicijn

Leerlingen van een Australische school hebben een levensreddend medicijn nagemaakt dat honderden dollars kost in de Verenigde Staten. Het medicijn dat de scholieren produceerde, kost stukken minder: ongeveer een euro per dosis.(AD)

>>> Lees verder (Artikel)

Helft kankermedicijnen werkt niet

Falende kankermedicijnen blijven in veel landen toch op de markt. In Nederland vellen artsen wel een apart eigen oordeel. (NRC Handelsblad)

>>> Lees verder (Artikel)

Monitor Contractering en inkoop geneesmiddelen in de medisch specialistische zorg

De NZA levert twee maal per jaar een monitor op over de contractering en inkoop van geneesmiddelen in de medisch specialistische zorg. Dit is de tweede monitor die in dit kader is uitgevoerd.

>>> Lees verder (Artikel)

Apotheek verstrekt 20% meer geneesmiddelen in december

December wordt als een drukke maand ervaren in de Nederlandse apotheek. Medewerkers moeten harder werken omdat er minder werkdagen zijn en omdat patiënten nog voor het nieuwe jaar medicijnen hamsteren om een eigen-risicobetaling aan het begin van het jaar te voorkomen. Toch zijn er geen typische hamstermiddelen.(SFK)

>>> Lees verder (Artikel)

Webcasts Highlights Ziekenhuizen

Het Symposium Highlights Ziekenhuizen voor apothekersassistenten als webcast. Thema: "De farmaceutische begeleiding van Reuma". De webcasts zijn een service van FarmaActueel. Rechts in de video ziet u de navigatieknoppen.

>>> Lees verder (Artikel)