Soatest uit de muur bij Haagse apotheek: 'Er zit nog steeds een taboe op'

"Er zit nog steeds een taboe op, mensen vinden het lastig om hun klachten met een huisarts te bespreken", zegt apotheker Floor van Leersum tegen RTL Nieuws. Samen met het bedrijf Soapoli-online nam ze het initiatief voor de automaat.

>>> Lees verder (Artikel)

Frustratie in apotheek om dure medicijnen

Boze mensen aan de balie, omdat de medicijnen zo duur zijn geworden. Dat is de praktijk in bijvoorbeeld apotheek De Archipel in de Almeerse Literatuurwijk. Ook al zijn de klanten verzekerd, ze moeten voor veel medicijnen bijbetalen als ze die in de apotheek komen ophalen. (Omroep Flevoland)

>>> Lees verder (Artikel)

Twee Ermelose apotheken in top vijf van Nederland

Twee Ermelose apotheken behoren tot de top 5 van de Beste Apotheek van Nederland. Werd apotheek De Berk in 2013 uitgeroepen tot de beste, in 2016 eindigt het bedrijf de derde plaats. Dinsdag 21 maart reikte onderzoeksbureau AMP in Vucht deze prijs uit.

>>> Lees verder (Artikel)

Nieuwe cholesterolverlagers drijven medicijnkosten op

Openbare apotheken verstrekten in 2016 aan 2,1 miljoen mensen een cholesterolverlager. Ten opzichte van 2015 is dat een toename van 1,5%. Mede door de komst van nieuwe cholesterolverlagers en verschuivingen binnen de statines namen de geneesmiddelenkosten binnen deze groep met bijna 10% toe tot € 155 miljoen. Dat is de sterkste stijging in de afgelopen tien jaar. (SFK)

>>> Lees verder (Artikel)

ESCP Workshop Leiden 15/16 juni

European Society of Clinical Pharmacy nu in Nederland. Het programma van deze tweedaagse workshop is nu bekend. Inschrijving geopend

>>> Lees verder (Artikel)

Galapagos krijgt mijlpaalbetaling AbbVie

Biotechnologiebedrijf Galapagos krijgt een mijlpaalbetaling van 7,5 miljoen dollar van samenwerkingspartner AbbVie. Het Nederlandse bedrijf begint met een zogenoemde Fase 1-studie met zijn kandidaatmedicijn GLPG3067 voor taaislijmziekte (Telegraaf)

>>> Lees verder (Artikel)

Mag een farmaceut de medicijnprijzen zomaar verhogen?

Medicijnen waar geen patent meer op rust, maar die nog wel van belang zijn voor sommige mensen. Geneesmiddelenfabrikanten gaan er steeds vaker mee aan de haal. Een van de middelen die sinds begin deze maand fors duurder zijn geworden is Slow K.(NOS)

>>> Lees verder (Artikel)

Nieuwe cholesterolremmer werkt, maar de prijs is hoog

Twee jaar geleden kwam in Nederland een nieuw type cholesterolremmer op de markt. Nu blijkt: hij werkt. Maar het helpen van één patiënt kost een half miljoen euro. (NRC Handelsblad)

>>> Lees verder (Artikel)

Dinsdag NPO1: Bacteriofagen, de toekomst bij infecties?

Informatie over actuele medische ontwikkelingen, onderzoekt misstanden in de zorg, belicht hoopvolle innovaties en onderzoeksmethodes en laat zien wat deze in de praktijk voor mensen betekenen.

>>> Lees verder (Artikel)

Apothekers verontwaardigd over 'gekaapte' medicijnen

Apothekers maken zich druk om wat zij 'gekaapte' medicijnen noemen. Dat zijn bestaande medicijnen die door een nieuwe farmaceut op de markt worden gebracht, maar tegen een veel hogere prijs. Het is de patiënt die vervolgens via de bijbetalingen opdraait voor de hogere kosten. (NOS)

>>> Lees verder (Artikel)