'Een op drie patiënten zieker na medicijnwissel'

Patiënten die moeten overstappen op een ander merk medicijn, als gevolg van het inkoopbeleid van zorgverzekeraars, kampen vaak met onnodige gezondheidsklachten. Dat concluderen veertien patiëntenorganisaties in een gezamenlijk onderzoek onder bijna 2000 patiënten.

>>> Lees verder (Artikel)

Tips hoe je vervalste medicijnen online en in de apotheek herkent

In Nederland komen vervalste en slecht werkende medicijnen vooral via de  illegale handel binnen. Er zijn zelfs enkele gevallen waarbij illegale geneesmiddelen in de apotheek zijn terechtgekomen, laat de ZEMBLA-uitzending 'De bittere pil' zien. 

>>> Lees verder (Artikel)

Besparen op zorg zonder dat kwaliteit daalt kan best, zegt zorgverzekeraar VGZ

 

Besparen op zorg zonder dat kwaliteit daalt kan best, zegt zorgverzekeraar VGZ

 

>>> Lees verder (Artikel)

Beantwoording Kamervragen over het bericht ‘Betaalbare medicijnen: waarom kan het in India wél?’

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Dijksma (PvdA) over het bericht ‘Betaalbare medicijnen: waarom kan het in India wél?’.

>>> Lees verder (Artikel)

Kamerbrief over Vermindering administratieve lasten voor apothekers en zorgverzekeraars

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) informeert de Tweede Kamer over de vermindering administratieve lasten voor apothekers en zorgverzekeraars door actualisatie bijlage 2 Regeling zorgverzekering.

>>> Lees verder (Artikel)

Kamerbrief over zelf medicijnen maken zodat patiëntbehandeling betaalbaar wordt

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) stuurt de Tweede Kamer een reactie op het feit dat de ziekenhuisapotheek van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam zelf de bereiding van chenodeoxycholzuur (CDCA) capsules gaat verzorgen.

>>> Lees verder (Artikel)

Webcasts Biosimilars 2018

De webcasts van het 3de Biosimilars symposium 2018. Een service van FarmaActueel.

>>> Lees verder (Artikel)

Aurobindo eist rectificatie: “Aantijgingen Zembla ongefundeerd”

Zembla maakt zich schuldig aan onjuiste en tendentieuze berichtgeving over productiefaciliteiten van Aurobindo in Hyderabad, India. Dat stelt de Nederlandse vestiging van Aurobindo in een klacht, die zij vandaag heeft ingediend bij Zembla. Op woensdag 11 april wijdde het BNN/VARA-programma de volledige uitzending aan de productie van generieke medicijnen in Hyderabad. In haar reportage beschuldigt Zembla Aurobindo onder meer van het lozen van afvalwater met antibiotica

>>> Lees verder (Artikel)

Merck boekt succes met medicijn longkanker

Het farmaconcern Merck & Co heeft een belangrijke slag geslagen in de concurrentiestrijd rond nieuwe medicijnen tegen longkanker. Het Amerikaanse bedrijf publiceerde deze week nieuwe, verrassend goede onderzoeksresultaten over de effectiviteit van een combinatietherapie die bestaat uit een chemokuur en Merck's middel Keytruda, een vorm van immunotherapie. (FD)

>>> Lees verder (Artikel)

Dure geneesmiddelen drukken zwaar op medicijnuitgaven

In 2021 zal er bijna 5,1 miljard euro worden besteed aan geneesmiddelen, door een gemiddelde jaarlijkse toename van 2,5 procent van de uitgaven. Dat verwacht Zorginstituut Nederland bij ongewijzigd beleid. De instroom van nieuwe, dure geneesmiddelen in het basispakket en toenemend gebruik van zulke middelen binnen ziekenhuizen is daar met name verantwoordelijk voor.(Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)