Webcasts van gehele EAHP-congres 2017

Alle presentaties, workshops en interactiese sessies van het EAHP-congres in Cannes staan nu online. Een service van FarmaActueel.

>>> Lees verder (Artikel)

Mogelijk drie volwassen doden door adhd-medicijn Ritalin

Volwassenen die het adhd-medicijn Ritalin gebruiken, lopen een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en psychiatrische problemen. Drie sterfgevallen hebben wellicht hiermee te maken. Dat blijkt uit een publicatie van ­bijwerkingencentrum Lareb. (AD)

>>> Lees verder (Artikel)

Arts schrijft liever groen recept voor

Huisartsen in Meppel zijn niet alleen begaan met de gezondheid van hun patiënten maar ook met die van vissen, kikkers en andere waterorganismen.(Trouw)

>>> Lees verder (Artikel)

Apothekers Oost-Achterhoek en Twente kunnen voortaan zelf labuitslagen inzien

Als eerste in Nederland kunnen apothekers in Oost-Nederland rechtstreeks de resultaten inzien van medisch laboratoriumonderzoek. Dat bespaart tijd en verhoogt de veiligheid voor patiënten. (Gelderlander)

>>> Lees verder (Artikel)

Nieuwe medicijnen helpen farmaceut Roche

Het Zwitserse farmaceutische concern Roche heeft in eerste kwartaal geprofiteerd van het op de markt brengen van nieuwe producten. Dat meldde de grootste maker van kankermedicijnen ter wereld donderdag in een handelsupdate.(Telegraaf)

>>> Lees verder (Artikel)

Wat Schippers verzweeg: vooral zorguitgaven beknellen Rutte III

Het ‘knettert’ af en toe en het ‘kabbelt stevig’. Maar verder hult informateur Edith Schippers zich in groot stilzwijgen. Wat zich achter hermetisch gesloten deuren afspeelt tussen de acht onderhandelaars van de vier partijen die proberen Rutte III in elkaar te sleutelen, blijft het geheim van de Stadhouderskamer. Met een opmerkelijke uitzondering.(FD)

>>> Lees verder (Artikel)

Robot haalt pilletjes bij nieuwe apotheek Oostburg

Apotheek Oostburg heeft naast een nieuwe locatie in het Gezondheidscentrum ook een robot die medicijnen haalt.(PZC)

>>> Lees verder (Artikel)

Technisch mogelijk, juridisch niet: medicijnen per drone naar eilanden

Het sturen van medicijnen naar Ameland of Vlieland is technisch mogelijk, maar de wettelijke regels voor het luchtverkeer zijn er nog niet klaar voor.(Leeuwarder Courant)

>>> Lees verder (Artikel)

Amsterdams biotechbedrijf stopt met 'duurste medicijn ter wereld'

De verkoop van het 'duurste medicijn ter wereld' - afkomstig van een Amsterdams biotechbedrijf - is op een complete mislukking uitgelopen. Het biotechbedrijf UniQure heeft donderdag bekendgemaakt dat het stopt met zijn medicijn Glybera voor patiënten met de zeldzame aandoening LPLD. Het middel kostte in Europa circa €1 mln voor een eenmalige behandeling. (FD, gratis na login))

>>> Lees verder (Artikel)

Langer leven dankzij simpel chemopompje

Mensen met darmkanker en uitzaaiingen in de lever kunnen spectaculair langer leven door een speciale chemopomp. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC onder Amerikaanse patiënten. Het apparaat komt nu naar Nederland.

>>> Lees verder (Artikel)