Praktijkperikel: Medicatiegesprek

Zes weken later krijg ik het kostenoverzicht van de verzekeraar: de €6,31 voor het ‘medicatiegesprek’ maakt de oogzalf bijna tweemaal zo duur. (Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)

Teva profiteert meest van leveringsproblemen Thyrax

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) kondigde op 13 januari 2016 aan dat fabrikant Aspen vanaf februari 2016 leveringsproblemen zou ondervinden met het geneesmiddel Thyrax. Het spécialité Euthyrox en vooral generiek leverancier Teva profiteerden daarvan.
>>> Lees verder (Artikel)

Henk van Gerven: Boycot internetapotheken

Een collega van mij krijgt een brief van de Nederlandse Zorgautoriteit. ‘De NZa heeft onlangs signalen ontvangen dat huisartsenpraktijk X weigert door te verwijzen naar internetapotheken.’ De collega had op zijn website zijn patiënten gewezen op de nadelen van internetapotheken en dat hij daarom geen zaken met hen doet. (Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)

Nieuwe robot in de apotheek Antonius Nieuwegein

Er komt een nieuwe robot in de apotheek van het Nieuwegeinse Antoniusziekenhuis. De nieuwe hulp voor de apotheek wordt sneller en kan straks meer medicijnen tegelijk verpakken. Hierdoor hebben de apothekersassistenten meer tijd voor voorlichting. De robot neemt een deel van de werkzaamheden over, zoals het pakken en verpakken van medicijnen.

>>> Lees verder (Artikel)

Sluiting apotheek bij Spaarne Gasthuis in Heemstede

SAHZ apotheek gevestigd in het Spaarne Gasthuis locatie Heemstede sluit per 1 augustus de deuren. Het besluit hiertoe is genomen nadat er onderzoek is gedaan naar een effectief en efficiënt gebruik van de capaciteit van de SAHZ apotheken.

>>> Lees verder (Artikel)

Zorgovereenkomst tussen Alphega en Zilveren Kruis nu al gereed voor 2017-2018

De Alphega apotheek Zorgmakelaar heeft recentelijk de zorgovereenkomst voor 2017-2018 met Zilveren Kruis afgesloten. Hiermee zijn zij opvallend vroeg in het jaar in vergelijking tot de concurrerende zorgmakelaars.

>>> Lees verder (Artikel)

'Stop winstuitkering door zorgverzekeraars'

Zorgpremies moeten niet in de zakken van aandeelhouders van zorgverzekeraars verdwijnen. Zorgverzekeraars zouden nooit meer winst mogen uitkeren aan aandeelhouders of anderen.

>>> Lees verder (Artikel)

Ziekenhuizen verkeren minder vaak in financiŽle problemen

Hoewel minder ziekenhuizen verlies lijden, zijn er nog altijd 23 die niet financieel gezond zijn. Een jaar eerder waren dat er 28. . De onderzoekers schrijven ook dat de zorgkosten per patiënt vorig jaar verder zijn gestegen. Dat komt onder meer door het toenemende gebruik van dure medicijnen. Ook geven ziekenhuizen steeds meer uit aan specialistische zorg. (NRC Next)

>>> Lees verder (Artikel)

Nederland had nooit de een na duurste zorg

Nederland heeft niet de een na duurste zorg ter wereld en heeft dat ook nooit gehad. Dat blijkt uit een technische aanpassing in de databank van de Oeso, de club van rijke landen.(NRC Handelsblad)

>>> Lees verder (Artikel)

Sint Maartenskliniek onderzoekt samen met Abbvie en Biogen

De Sint Maartenskliniek gaat de komende vier jaar nauw samenwerken met twee producenten van biologische geneesmiddelen: AbbVie en Biogen. Initiatieven die binnen de Sint Maartenskliniek zijn ontplooid worden verder verder uitgewerkt en ontwikkeld: therapietrouw, op patiënt afgestemde dosering van geneesmiddelen, terugdringing van verspilling, het meetbaar maken van behandelresultaten en E-health.

>>> Lees verder (Artikel)