Haagse apotheek moet betalen om muziek te draaien

Adelheid Apotheek aan het Heeswijkplein mag in de winkel geen gratis muziek laten horen. Net als cafés moet de apotheker auteursrechten afdragen aan Buma/Stemra.

>>> Lees verder (Artikel)

Oldenzaler wenste niet langer 'proefkonijn' te zijn van apotheker

Wie dagelijks meerdere verschillende geneesmiddelen slikt, moet tegenwoordig goed opletten bij de apotheek. De doosjes en merken veranderen nog weleens. „Maar dat hoeft niet”, zegt Oldenzaler Jan Stoelers.(Tubantia)

>>> Lees verder (Artikel)

Minder doosjes om medicijnen

De Nederlandse geneesmiddelenindustrie is van plan om medicijnen duurzamer te verpakken. De medicijndoosjes maken maar 1 procent van alle verpakkingen in Nederland uit, maar toch is de branche trots op de plannen. (Trouw)

>>> Lees verder (Artikel)

Erwinase beperkt beschikbaar

Door een productieprobleem is crisantaspase (Erwinase), een medicijn voor de behandeling van patiënten met acute lymfoblastenleukemie (ALL), in de komende weken beperkt beschikbaar. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert artsen en apothekers bij de behandeling met crisantaspase rekening te houden met de beperkte voorraden en alleen te bestellen voor onmiddellijk gebruik.

>>> Lees verder (Artikel)

Henk-Jan Guchelaar vandaag beŽdigd als nieuw Collegelid CBG

De heer prof. dr. H.J. (Henk-Jan) Guchelaar is vandaag beëdigd als nieuw Collegelid bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Hij is per 1 augustus 2016 benoemd.

>>> Lees verder (Artikel)

Chemo tast vingerafdruk aan

Een veelgebruikt kankermedicijn kan vingerafdrukken tijdelijk onleesbaar maken. Bij onderzoek van het Erasmus MC en de politie in Den Haag waar 150 patiënten aan meededen, verdween bij een op de zeven deelnemers het reliëfpatroon op alle tien de vingertoppen. Al deze patiënten slikken het veelgebruikte middel Capecitabine (merknaam Xeloda).

>>> Lees verder (Artikel)

'Als hoogopgeleide vluchteling kun je niet zomaar even omscholen'

Het kostte hem jarenlang studeren in Utrecht, maar toen mocht de Syriër Fadi Jallo toch ook in Nederland aan de slag als apotheker. (NOS)

>>> Lees verder (Artikel)

Stagiaire komt om het leven in apotheek Belgie

Tussen de terrassen vol toeristen op de Korenmarkt sloeg gisteravond iets na half zeven het noodlot toe. In apotheek Van Gansbeke in de Kortemunt, tussen de Korenmarkt en de Groentenmarkt, raakte een 23-jarige werkneemster gekneld in de personenlift.(HLN)

>>> Lees verder (Artikel)

IGZ: doorleveren van bereidingen blijft toegestaan

Niet-bereidende apothekers behouden de mogelijkheid apotheekbereidingen in te kopen bij bereidende apotheken. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in de vandaag gepubliceerde nieuwe circulaire voor collegiale bereidingen. (PW)
>>> Lees verder (Artikel)

Hitteplan van kracht

Het Nationaal Hitteplan geldt sinds 23 augustus in het hele land. Dit melden het RIVM en de KNMI. Het hitteplan vraagt extra aandacht voor de risico's van hitte, met name voor kwetsbare groepen.

>>> Lees verder (Artikel)