Kamerbrief over stand van zaken onderzoek psychofarmaca

Brief van staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer over de stand van zaken van een wetenschappelijk onderzoek naar het toedienen van psychofarmaca in de ouderenzorg.

>>> Lees verder (Artikel)

Herceptin vervalst

Het EMA waarschuwt zorgverleners in de EU voor vervalste Herceptin-flacons. Deze zijn vermoedelijk gestolen uit Italiaanse ziekenhuizen. Ze zijn opnieuw in de handel gebracht met vervalste labels. (PW)
>>> Lees verder (Artikel)

‘Vergoed langwerkende ADHD-middelen’

Kinder- en jeugdpsychiater Els van den Ban pleit voor volledige vergoeding van langwerkende ADHD-medicatie. Zij doet dit naar aanleiding van haar promotieonderzoek. (Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)

Gerben Klein Nulent treedt terug uit directie Mediq

Met de afronding van de verkoop van ACP Pharma in Polen 14 april jongstleden, zal Gerben Klein Nulent met ingang van 1 mei terugtreden als lid van de groepsdirectie Mediq.

>>> Lees verder (Artikel)

Aanbieding afschrift brief over vergoeding medicijnen ICSI-traject in het buitenland

Aanbiedingsbrief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer bij een afschrift van haar reactie op een burgerbrief over de vergoeding van medicijnen van een vruchtbaarheidsbehandelingtraject in het buitenland door de zorgverzekeraar.

>>> Lees verder (Artikel)

Webcasts Nederlandse sprekers en alle dia

Webcasts van alle Nederlandse sprekers tijdens het European Congres of Hospital Pharmacists, Mathieu Tjoeng, Matthijs Becker, Rene Grouls en Ad van Goor. Tevens ook alle Keynote speakers. Te zien in alle browsers bij farmaActueel®. En tenslotte alle Dia's in PDF zijn te downloaden. Een service van FarmaActueel®

>>> Lees verder (Artikel)

Rekenhulp voor uw geneesmiddelenbudget

Met behulp van onze budgetbrieven en het beschikbare Excelbestand, willen we u behulpzaam zijn bij het inzichtelijk maken van het aantal patiënten dat u in 2015 wilt behandelen met onze oncologische geneesmiddelen. In het Excelbestand kunt u, aan de hand van uw verwachte patiëntenaantal, bepalen hoeveel budgettaire ruimte u bij de budgetteringsronde 2015 zult moeten reserveren om uw patiënten te kunnen (blijven) behandelen. > Download de brieven en het rekenmodel op Rocheoncology.nl

>>> Lees verder (Artikel)

Bijzonder hoogleraar Geneesmiddelenbewaking en veiligheid

Per 1 april is Eugène van Puijenbroek, arts en klinisch farmacoloog en werkzaam bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, benoemd tot bijzonder hoogleraar Geneesmiddelenbewaking en Geneesmiddelenveiligheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

>>> Lees verder (Artikel)

'De inkoopmacht van verzekeraars kan verkeerd uitpakken'

Goed dat vrije artsenkeuze blijft bestaan, maar zorgverzekeraars moeten hun inkoopmacht niet misbruiken, schrijft Carlijne Vos in het commentaar van de Volkskrant.

>>> Lees verder (Artikel)

Brief KNMP-voorzitter: duidelijkheid over eerste uitgifte

Geachte leden, U ontvangt deze brief van uw KNMP-voorzitter, maar vooral ook van een mede-apotheker. Sinds enkele dagen word ik - waarschijnlijk net als u - in de apotheek geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van de negatieve berichtgeving over de eerste uitgifte. De afgelopen dagen is die eerste uitgifte groot in het nieuws geweest.

>>> Lees verder (Artikel)