Bruno Bruins (VVD) tweede minister VWS

VVD’er Bruno Bruins zal naast CDA’er Hugo de Jonge de scepter gaan zwaaien op het ministerie van VWS. Dat melden verschillende media, die zich beroepen op bronnen ‘dicht bij de formatie’. Bruins zou verantwoordelijk worden voor ziekenhuiszorg en sport, Hugo de Jonge voor ouderenzorg en medisch-ethische vraagstukken.(Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)

130 miljoen meer uitgaven aan medicijnen door 9% btw

In het regeerakkoord '2017-2021 Vertrouwen in de toekomst', dat vorige week werd gepresenteerd, wordt een stijging van het lage btw-tarief aangekondigd naar 9%. Nu is dat nog 6%. Omdat het lage btw-tarief ook voor geneesmiddelen geldt, zullen volgens de Stichting Farmaceutische Kengetallen de jaarlijkse kosten van de farmaceutische zorg met minstens € 130 miljoen toenemen. (SFK)

>>> Lees verder (Artikel)

Webcasts ESCP Congres

Alle plenaire presenaties van het Europese Congres van Klinische apothekers in 2017 staat online als webast. ee service van farmaactueel. De navigatie bevindt zich rects in de video.

>>> Lees verder (Artikel)

Dokter of apotheker: what else?

Je bent opgeleid tot arts of apotheker. Maar zijn er eigenlijk nog andere opties na de studies geneeskunde en farmacie? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgverleners.

>>> Lees verder (Artikel)

Blog Artsen en apothekers: een gelijkwaardige relatie?

Ik heb een relatieprobleem. Niet met mijn kersverse man gelukkig. Wel met een belangrijke partner in mijn werk: de arts. Maandelijks blogt openbaar apotheker en VJA bestuurslid Iris Zuydgeest over haar ervaringen in de openbare farmacie.

>>> Lees verder (Artikel)

Medicijnen vervuilen milieu: wat daar tegen te doen?

17 kilo verdwijnt er zo per dag in het milieu. Om dit tegen te gaan starten de Leeuwarder apotheken, ziekenhuis MCL, afvalverwerker Omrin en bedrijven op de Watercampus en de gemeente en provincie donderdag een campagne: MediSchoon. (Leeuwarder Courant)

>>> Lees verder (Artikel)

Is haar leven 170.000 euro waard?

Studente Robin Kok (25) heeft taaislijmziekte. Ze schreef NRC een brief over haar begrip voor minister Schippers, die een duur medicijn niet wil vergoeden.(NRC)

>>> Lees verder (Artikel)

Hugo de Jonge nieuwe minister op VWS

De meeste bronnen zijn het erover eens: Hugo de Jonge, in het aanstaande kabinet Rutte III één van de twee nieuwe ministers op VWS en tevens vicepremier, is een man met een ietwat ijdele uitstraling die je niet meteen in verband brengt met het CDA.(Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)

Apotheek in Spechtenkamp Maarssenbroek heeft de sticker dementievriendelijk !

Op vrijdag 13 oktober j.l. is de sticker samen dementievriendelijk aan de apotheek in Spechtenkamp Maarssenbroek uitgereikt.

>>> Lees verder (Artikel)

Ziekenhuizen blut

Vijftien Nederlandse ziekenhuizen kampen met ernstige financiële problemen. Twee ziekenhuizen staan zelfs op de rand van de afgrond.

>>> Lees verder (Artikel)