Apotheek Wassenaar met Huizen meegegroeid

Apotheek Wassenaar opende dertig jaar geleden de deuren aan de Monnickskamp in Huizen. Anno 1985 waren de wijken Huizermaat en Bovenmaat nog volop in ontwikkeling. Het was het jaar dat Prinses Margriet het winkelcentrum Oostermeent opende. Er is sindsdien veel veranderd, weet apotheker Tjeerd Wassenaar. (Dichtbij)

>>> Lees verder (Artikel)

Column Marcel Levi: Druppels

Gelukkig gezegend met een goede gezondheid heb ik nauwelijks enige ervaring als patiënt. Kort geleden moest ik evenwel bij de oogarts een kleine ingreep ondergaan en ging ik aansluitend gewapend met een recept voor antibioticadruppels voor het eerst van mijn leven naar de apotheek bij mij in de buurt. (Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)

Nefarma: ACM-Rapport over sector is incompleet en onevenwichtig

Bij een zojuist gepubliceerde beschouwing over de geneesmiddelensector heeft de Autoriteit Consument en Markt verzaakt belangrijke recente ontwikkelingen in de markt mee te nemen.

>>> Lees verder (Artikel)

ACM wil kansen voor merkloze geneesmiddelen

ACM publiceert een beschrijving van de geneesmiddelenmarkt en de toetreding van merkloze geneesmiddelen. Ook voor de nieuwe generatie geneesmiddelen blijft ACM de ontwikkelingen scherp in de gaten houden.

>>> Lees verder (Artikel)

Standpunt biosimilars Federatie Medisch Specialisten

Met de ontwikkeling van biologische geneesmiddelen hebben ook de zogenaamde biosimilars hun intrede gedaan. Daarmee is een discussie ontstaan over de positie van deze middelen met betrekking tot hun vergelijkbaarheid in werking en veiligheid van toepassing ten opzichte van de originele producten.(NVZA)

>>> Lees verder (Artikel)

Apotheek Antoniushove opent zijn deuren in Leidschendam

Maandag 23 februari heeft Apotheek Antoniushove in Leidschendam haar deuren geopend in het pand van de nieuwbouw van MCH Antoniushove. (Dichtbij)

>>> Lees verder (Artikel)

12 geneesmiddelen geschorst per 24 februari 2015

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) schorst, per 24 februari 2015, de handelsvergunningen van 12 geneesmiddelen. Een aantal van deze geneesmiddelen zijn in meerdere doses of onder verschillende namen beschikbaar.

>>> Lees verder (Artikel)

Iedereen een DNA-paspoort voor bijwerkingen?

Bijwerkingen zijn een groot medisch probleem. DNA-onderzoek kan laten zien voor welke medicijnen iemand overgevoelig is. Onderzoekers van het Erasmus MC willen nu dat er een DNA-paspoort voor meer patiënten beschikbaar komt. (Ersmus MC)

>>> Lees verder (Artikel)

Experimenteel ebolamedicijn favipiravir effectief voor deel patiënten

Het experimentele ebolamedicijn favipiravir lijkt een positief effect te hebben op patiënten die een beperkte hoeveelheid virusdeeltjes in hun bloed hebben. Bij patiënten die zieker zijn, helpt het medicijn niet. (Artsen zonder Grenzen)

>>> Lees verder (Artikel)

‘Budgetpolis slecht voor apotheekhoudende huisarts’

Budgetpolissen die apotheekhoudende huisartsen uitsluiten van het leveren van herhaalmedicatie, brengen het voortbestaan van deze huisartsen en daarmee de farmaceutische zorg op het platteland in gevaar. (Medisch Contact)

>>> Lees verder (Artikel)