Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ primeur met eerste overeenkomst tussen apothekers en zorgverzekeraar

Verzekerden van VGZ kunnen ook in 2016 en 2017 blijven rekenen op uitstekende en toegankelijke farmaceutische zorg dankzij de overeenstemming die de Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ op 28 augustus hebben bereikt.

>>> Lees verder (Artikel)

UMC Utrecht vindt nieuw middel tegen beenmergkanker

UMC Utrecht heeft een medicijn gevonden tegen beenmergkanker. Beenmergkanker is hiermee nog niet te genezen, maar het effect van het medicijn kan enkele maanden tot een jaar aanhouden. (Dichtbij)

>>> Lees verder (Artikel)

Editorial Medisch Contact: Pillen op maat

Dertigduizend patiënten in Nederland slikken een psychofarmacon in een dosering die hen niet helpt. En nog eens honderdduizend in een dosering met een onnodig hoog risico op bijwerkingen. En dat is niet omdat de recepten van elkaar verschillen.

>>> Lees verder (Artikel)

Politie zoekt motor na overval apotheek Schinkel Amsterdam

De politie is op zoek naar twee mannen op een zwarte motor. Het tweetal heeft vanochtend rond half negen een overval gepleegd op een apotheek aan de Hoofddorpweg in Zuid.

>>> Lees verder (Artikel)

'Arme mensen mijden zorg dure nachtapotheek'

Wie 's avonds, 's nachts of in het weekeinde medicijnen nodig heeft, kan daarvoor terecht bij de zogeheten 'dienst apotheek'. Die rekent daarvoor wel extra kosten. In de Hoeksche Waard zijn die acht keer zo hoog als in bijvoorbeeld Rotterdam, zeggen lokale politici. D66 en het CDA zijn bang dat mensen met lage inkomens daardoor de zorg gaan mijden.

>>> Lees verder (Artikel)

Apothekersorganisatie wil uniform tarief voor gebruik wachtapotheek

Patiënten in dunbevolkte gebieden moeten niet langer hoge bedragen betalen wanneer zij na sluitingstijd bij de dienstdoende apotheek aankloppen voor medicijnen op recept.(NH Dagblad, niet gratis)

>>> Lees verder (Artikel)

Ophef over bijwerkingen Thyrax laat markt onberoerd

Apothekers verstrekten in 2014 aan 490.000 personen het schildklierhormoon levothyroxine. Sinds 2007 is dit aantal jaarlijks met gemiddeld 5% gestegen. Meldingen van bijwerkingen na de verpakkinswijziging van Thyrax leidden niet tot een merkbare verstoring van de markt, waarin zich een generieke leverancier heeft gemeld. (SFK)
>>> Lees verder (Artikel)

33.700 mensen vorig jaar vergiftigd

Zo’n 33.700 mensen hebben afgelopen jaar een vergiftiging opgelopen. Meestal ging het om een medicijnvergiftiging met bijvoorbeeld pijnstillers of rustgevende middelen. Maar het gebeurde ook regelmatig dat mensen – meestal kinderen – huishoudelijke middelen of cosmetica hadden ingeslikt of een alcoholvergiftiging opliepen. Dat laatste gebeurde vorig jaar bij 103 jongeren tussen de 13 en 17 jaar.

>>> Lees verder (Artikel)

Meeste zorgverzekeraars vergoeden Parnate tot eind 2015

De meeste zorgverzekeraars hebben aangegeven het middel tegen therapieresistente depressie Parnate (tranylcypromine) tot 1 januari 2016 volledig te vergoeden. Patiënten hebben hierbij in de meeste gevallen wel een machtiging nodig.
>>> Lees verder (Artikel)

DSW verhelpt onterechte afkeuring declaratieregels

Zorgverzekeraar DSW heeft de onterechte afkeuring van 2 soorten declaratieregels eind september verholpen. Getroffen apothekers krijgen een nabetaling.
>>> Lees verder (Artikel)