Beter middel tegen longkanker te duur

Een ’historisch grensverleggend’ middel in de strijd tegen longkanker hoort volgens kenners niet in het basispakket van de zorgverzekering. Een doorn in het oog van artsen en patiënten.

>>> Lees verder (Artikel)

Webcasts Nictiz symposium Patientparticipatie & Medicatieveiligheid

Webcasts van het Nictiz symposium Patientparticipatie & Medicatieveiligheid op 26 november 2015. Met o.a. de Mijn Medicatie App en alles over het patientendossier.

>>> Lees verder (Artikel)

Olaparib, een nieuw oncolyticum bij mammacarcinoom

De hypothese is dat behandeling met olaparib leidt tot een verbetering van de progressievrije overleving met 75%. (NTvG)

>>> Lees verder (Artikel)

Radio BNR over weesgeneesmiddelen

BNR praat met Peter Bertens, seniorbeleidmedewerker van Nefarma en Elizabeth Vroom, oprichter van het Duchenne Parent Project over de druk op weesgeneesmiddelen.

>>> Lees verder (Artikel)

Openbaar apotheker wordt vrouwenberoep

Het beroep openbaar apotheker transformeert van een mannen- tot vrouwenberoep. In 2015 is net iets meer dan de helft van de werkzame openbare apothekers vrouw, maar binnen tien jaar zijn twee op de drie openbaar apothekers van het vrouwelijk geslacht. Wel kiezen vrouwen meestal voor een baan in loondienst. (SFK)

>>> Lees verder (Artikel)

Antonius Apotheek Den Bosch failliet

De Antonius Apotheek in de Hinthamerstraat in Den Bosch is failliet. De rechtbank heeft het faillissement dinsdag uitgesproken.

>>> Lees verder (Artikel)

Big Pharma zoekt klappers bij de kleintjes

Grote Amerikaanse farmaceut sluit aan bij Nederlandse durfinvesteerder in biotechnologiebedrijfjes.

>>> Lees verder (Artikel)

Verzekeraar gaat kwaliteit ziekenhuis belonen

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven krijgt meer geld van zorgverzekeraar CZ als de kwaliteit van de zorg op de afdeling cardiologie verbetert. Het is voor het eerst dat een zorgverzekeraar zo'n overeenkomst sluit met een ziekenhuis. CZ en het ziekenhuis zeggen dat op deze manier de kwaliteit omhoog gaat. "Kwaliteit moet leidend zijn."

>>> Lees verder (Artikel)

Dagprijzen zorgverzekeraars botsen met belangen patiŽnt

Zorgverzekeraars willen de kosten van incontinentiemateriaal beteugelen. Daarom hebben zij maximum ‘dagprijzen’ ingevoerd. Voor dit geldbedrag moet de patiënt droog de dag doorkomen. Patiënten, verpleegkundigen en leveranciers uiten stevige kritiek op dit systeem. Wat betekent de dagprijs voor de kwaliteit van zorg?

>>> Lees verder (Artikel)

Meer oudere tieners aan de antidepressiva

Het aantal gebruikers van antidepressiva van de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar komt dit jaar naar verwachting uit op ruim 15.000. Dit is 11% meer dan in 2014. De stijging in deze leeftijdscategorie is daarmee ruim drie keer zo groot als die voor alle antidepressivagebruikers.

>>> Lees verder (Artikel)