Wat er misging bij een fatale medicijnproef in Frankrijk

Bij een fataal verlopen Frans medicijnexperiment in januari zijn ernstige fouten gemaakt. De Europese regels moeten worden aangepast, concludeert de inspectie. (NRC Handelsblad)

>>> Lees verder (Artikel)

Hogere prijs antidepressivum kost 5 miljoen extra

Apothekers verstrekten in 2015 voor € 52 miljoen aan antidepressiva. Ongeveer 10% daarvan was het gevolg van een tijdelijke prijsverhoging van het antidepressivum Parnate. Dit maskeerde de besparing door patentverloop van Laprexo.(SFK)
>>> Lees verder (Artikel)

NZa tikt huisartspraktijk op de vingers inzake internetapotheek

De NZa wijst een huisartspraktijk terecht, die weigert door te verwijzen naar een internetapotheek.

>>> Lees verder (Artikel)

Bladel krijgt eerste medicijnrobot met communicatiesysteem van Nederland!

Bladel krijgt de eerste volledig geïntegreerde uitgifte-automaat voor farmaceutische spoedzorg van Nederland. Tijdens de Dutch Technology Week (23 mei t/m 28 mei) start de Centrale Dienstapotheek Eindhoven met een pilot.

>>> Lees verder (Artikel)

Ook Hengelose Apotheken zetten 24/7 kluisjes van de Buren in voor uitgifte medicijnen

Apotheek Hasseler Es en Apotheek Slangenbeek zijn de eerste apotheken in Hengelo die de kluisjes van de Buren inzetten voor het afhalen van herhaalmedicatie en aanverwante producten. In Winkelcentrum Hasselo staan sinds kort ruim 200 kluizen van de Buren, inclusief enkele koelkluizen. Beide apotheken, die onderdeel uitmaken van de Maatschap Apotheken Hengelo Noord, gaan vanaf nu medicatie 24/7 uitleveren aan klanten. Voor de integratie is gebruik gemaakt van Loxis track & trace software.

>>> Lees verder (Artikel)

Amphia Ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft bij het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout structurele tekortkomingen vastgesteld op het gebied van patiëntveiligheid. De ziekenhuizen zijn voor zes maanden onder verscherpt toezicht geplaatst (IGZ)

>>> Lees verder (Artikel)

En foute pil, grote gevolgen

Medicatie is levensreddend, maar kan ook levens kosten. In januari overleed een vrouw uit Houten toen zij de verkeerde pillen van de apotheek kreeg. Hoe vaak gaat het mis? En hoe kan dat worden voorkomen? (Parool)

>>> Lees verder (Artikel)

Hoe veilig is de verpakkingsmethode voor medicijnen?

De apotheek levert pillen steeds vaker in een plastic 'Baxterrol'. Een vrouw uit Houten kreeg de verkeerde medicijnen en overleed. Hoe veilig is de verpakkingsmethode eigenlijk? (Parool)

>>> Lees verder (Artikel)

Webcast van het ECOP-congres (Oncology Pharmacy)

Alle webcasts van het ECOP-congres staan online, vooral voor de oncologisch geinteresseerde apotheker. De webcasts zijn een service van FarmaActueel en zijn in alle browsers te zien. Rechts in de video ziet u navigatieknoppen.

>>> Lees verder (Artikel)

Uniek symposium "Excellence in Hospital Pharmacy" 3 juni Oudaen Utrecht

Op 3 juni a.s. vindt een uniek internationaal symposium plaats in Oudaen Utrecht, waar internatioanle ziekenhuisapothekers vertellen over "hun" ziekenhuisfarmacie en waar zij trots op zijn in hun land. Het symposium is geaccrediteerd en gratis voor ziekenhuisapothekers. Schrijf snel in.

>>> Lees verder (Artikel)