Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

23

apr

11 apotheken en groothandel beboet voor illegale handel

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft na een onderzoek boetes opgelegd aan 11 apotheken en een farmaceutische groothandel voor illegale handel in geneesmiddelen. Het gaat daarbij om verschillende geneesmiddelen die zijn verhandeld met een gezamenlijke omzetwaarde voor de apotheken van € 2,2 miljoen. Deze geneesmiddelen werden voornamelijk in Duitsland en Engeland weer op de markt gebracht.

22

apr

Filemon Wesselink gaat Ozempic testen op TV

Presentator Filemon Wesselink houdt wel van een experiment op zijn tijd. Deze keer gaat hij in zijn tv-programma Powned of View: De Prikpen het razend populaire maar omstreden afslankmiddel Ozempic gebruiken. Kun je snel slank worden met een prikje?

23

apr

Rond de menopauze woedt een pillenstrijd

De overgang wordt gemedicaliseerd, vinden sommige artsen. Anderen vinden dat vrouwen hevige opvliegers niet normaal hoeven te vinden. Ze zijn blij dat er nu een nieuw medicijn is bijgekomen.

22

apr

Medicijnentekort NL: hoe komt het, waarom geen oplossing?

Lang wachten op je medicijnen, overstappen op een ander product of zelfs naar het buitenland voor geneesmiddelen. Er blijven maar medicijntekorten bestaan. Hoe komt dat en wat wordt gedaan om het op te lossen? Een video (NOS)

22

apr

Briljant Farmacie levert de juiste zorg op juiste plek

Trots op onze samenwerking om de juiste zorg op de juiste plek te brengen! Afgelopen week hebben Briljant Farmacie en Amgen Netherlands een overeenkomst getekend om samen te werken bij het ondersteunen van patiënten in het passend gebruik van geneesmiddelen. Deze samenwerking is gebaseerd op onze gedeelde toewijding aan het leveren van de juiste zorg op de juiste plek

20

apr

82 aanvragen voor Ozempic, maar we hebben het niet

 Het zijn geen bijzondere medicijnen, wel schaars: pufjes voor benauwde kinderen, antibiotica bij een ontsteking. De ergernis dat die er niet zijn, steekt pas de kop op als je ermee te maken krijgt. Een kijkje achter de schermen bij een apotheek die zich dagelijks ongans zoekt naar het laatste doosje pillen en elk mogelijk alternatief. ,,Je wilt toch het beste voor je klanten.”

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.