RIVM: PatiŽnt wil meer en betere informatie over medicijnen

Patiënten willen graag meer informatie over de medicijnen die ze krijgen voorgeschreven en meer uitleg waarom specifiek voor deze medicijnen is gekozen. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM, uitgevoerd in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

>>> Lees verder (Artikel)

Beantwoording Kamervragen over het door apothekers zelf bereiden en doorleveren van geneesmiddelen indien die niet in Nederland worden geproduceerd

Minister Schippers beantwoordt vragen van de Kamerleden Van Gerven (SP) en Leijten (SP) over het door apothekers zelf bereiden en doorleveren van geneesmiddelen indien die niet in Nederland worden geproduceerd.

>>> Lees verder (Artikel)

Inzet medicijnen bij dementie loopt terug

Naar verwachting zullen minder dan 30.000 mensen in 2016 een geneesmiddel bij dementie gebruiken. Hiermee lijkt het gebruik van deze middelen over het hoogtepunt heen. Als gevolg van patentverloop en de hiermee gepaard gaande scherpe prijsdalingen, zijn de uitgaven aan deze middelen relatief sterker afgenomen dan het aantal gebruikers.(SFK)

>>> Lees verder (Artikel)

Service Apotheek Savalle bestaat tien jaar

Service Apotheek Savalle in Voorburg bestaat deze week tien jaar. In 2006 ontstond Service Apotheek Savalle aan de Savellelaan door een fusie. Apotheek 't Loo, apotheek Beckers en apotheek Lakke werden Service Apotheek Savalle.

>>> Lees verder (Artikel)

Expert Meeting Ziekenhuisfarmacie: Contractering 2017

Webcasts van het IMS symposium Expertmeeting Ziekenhuisfarmacie op 20 september 2016. Een service van FarmaActueel

>>> Lees verder (Artikel)

Rijksbegroting: uitgaven openbare farmacie stabiel

De uitgaven aan geneesmiddelen in de openbare farmacie zijn stabiel voor de komende jaren. Dit blijkt uit de begroting van VWS voor 2017 die op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer is aangeboden. (KNMP)
>>> Lees verder (Artikel)

Schippers: geld voor nieuwe antibiotica

De komende vier jaar steekt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ruim 6 miljoen euro in onderzoek naar nieuwe antibiotica. Het onderzoek moet nog dit jaar beginnen. Het nieuwe National Antibiotic Development Platform bundelt en versterkt onderzoek.(Telegraaf)
>>> Lees verder (Artikel)

Prijs Amerikaans medicijn explodeert opnieuw

Er is opnieuw ophef ontstaan over een prijsverhoging van medicijnen in de Verenigde Staten. Daar heeft een medicijnfabrikant de prijs van een tube zalf tegen acné verhoogd tot bijna tienduizend dollar (bijna negenduizend euro). Door vergelijkbare prijsverhogingen kwamen eerder een fabrikant van aidsremmers en een fabrikant van allergiemedicijnen in opspraak. (Volkskrant)

>>> Lees verder (Artikel)

VieCuri gaat digitale innovatie MediMapp implementeren voor patiŽnten met kanker

VieCuri Medisch Centrum zal in december als eerste ziekenhuis in Nederland van start gaan met MediMapp voor patiënten met darmkanker. Afgelopen week is hiervoor het startsein gegeven met een ondertekening door Nastasja Cornelissen (manager bedrijfsvoering VieCuri) en Vincent Schot (directeur Soulve Innovations, ontwikkelaar MediMapp).

>>> Lees verder (Artikel)

Martini Ziekenhuis Groningen en Menzis tekenen 4 jaars contract

Het Martini Ziekenhuis en Menzis delen de verantwoordelijkheid voor de zorg aan inwoners van Groningen. Vanuit deze verantwoordelijkheid hebben beide partijen het afgelopen jaar gewerkt aan de inhoudelijke en financiële  invulling van een langjarige, intensieve samenwerking; een partnership. Zij ondertekenen vandaag een contract voor vier jaar, met als belangrijke ambitie om de zorg voor mensen nu en in de toekomst dichtbij, van goede kwaliteit en betaalbaar te houden.

>>> Lees verder (Artikel)