Inhalatietechnoloog Paul Hagedoorn: Er gaat nog steeds veel te veel misÖ

Meer dan zeventig procent van de patiënten gebruikt hun inhalatie-medicatie verkeerd. Betere instructies, meer scholing en gebruik van evidence based protocollen kunnen die situatie verbeteren, stelt inhalatietechnoloog Paul Hagedoorn. (FarmaMagazine)

>>> Lees verder (Artikel)

Roche boert goed met borstkankermedicijnen

Het Zwitserse farmaceutische concern Roche heeft in derde kwartaal geprofiteerd van goede verkopen van zijn twee belangrijkste middelen tegen borstkanker. (Telegraaf)

>>> Lees verder (Artikel)

Marcel Canoy (FD): Het nut van eigen bijdragen

De PvdA heeft zich in het kamp van eigen risico afschaffers geschaard. We weten allemaal dat dit punt tijdens een formatie nog sneller wordt ingeleverd dan de AOW-leeftijd van de gedoog-PVV uit Rutte I, maar toch.

>>> Lees verder (Artikel)

Marianne ter Borg bij RTL4 Nieuws: Tekorten medicijnen bij apotheken.

Steeds meer medicijnen zijn schaars. Elke dag krijgen ongeveer 10.000 mensen te horen dat het middel waarvoor ze naar de apotheek komen, niet beschikbaar is. En dan gaat het niet om een aspirientje, maar om middelen tegen blaasontsteking of parkinson.

>>> Lees verder (Artikel)

Op jacht naar dodelijke pillen

Vlak voor het ADE waarschuwde het Trimbos Instituut voor de gevaarlijke Supermanpil. Haast was geboden. „We willen geen risico lopen met 375.000 mensen die in Amsterdam feesten.” (NRC Handelsblad)

>>> Lees verder (Artikel)

Financiering nieuwbouw Tergooi rond, nieuw ziekenhuis eind 2020 klaar

Tergooi opent eind 2020 de deuren van het eerste deel van het nieuwe, moderne ziekenhuis in het gebied Monnikenberg.

>>> Lees verder (Artikel)

PatiŽntenstop bij Nij Smellinghe tot volgend jaar

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gaat de instroom van nieuwe patiënten fors beperken. Het ziekenhuis dreigt het budget te overschrijden dat is afgesproken met zorgverzekeraars. Daarom worden nieuwe patiënten zonder acute zorgvraag pas na 1 januari ingepland en gaat een groot deel van het ziekenhuis vanaf half november iedere week een dagdeel dicht. Spoedzorg wordt wel gewoon geleverd.(Friesch Dagblad)

>>> Lees verder (Artikel)

PatiŽnten in de rij: Ziekenhuis Twente in clinch over omzetplafond

In Twente kunnen honderden patiënten met een VGZ-zorgverzekering pas volgend jaar weer bij het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede terecht door een financieel geschil tussen ziekenhuis en zorgverzekeraar.

>>> Lees verder (Artikel)

Nederlands DocMorris mag Duitse apothekers met kortingen bevechten

De Nederlandse postorderapotheek DocMorris heeft bij het Europese Hof van Justitie een belangrijke overwinning gehaald in de strijd om de Duitse consument. (FD)

>>> Lees verder (Artikel)

CBG: Houd patiŽnt voor ogen bij wisseling van generieke medicijnen

Generieke medicijnen zijn net zo werkzaam en veilig als de originele medicijnen, maar niet iedere patiënt is hetzelfde. Minder wisselen, goede voorlichting en het bieden van een oplossing op maat als een patiënt klachten heeft: dit versterkt het vertrouwen in de medicijnen en het goede gebruik ervan.

>>> Lees verder (Artikel)