Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid gaat apotheekdeclaraties juli bevoorschotten

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid betaalt declaraties over de maand juli van € 500,- of meer door middel van bevoorschotting. De regionale zorgverzekeraar geeft aan niet op tijd klaar te zijn voor de invoering van de nieuwe declaratiestandaard.(KNMP)
>>> Lees verder (Artikel)

Reclametax voor apotheek in Winschoten

De soap over de reclamebelasting in Winschoten gaat een volgende ronde in. Nadat enkele tandartsen al protesteerden trekt nu apotheek Hommesplein aan de bel. (dagblad van het Noorden)

>>> Lees verder (Artikel)

Apotheek Princenhage Breda gaat weer open

De failliete apotheek Princenhage gaat in september weer open. (BN De Stem)

>>> Lees verder (Artikel)

Apothekerskwestie Culemborg nadert einde

Apotheek Culemborg heeft een kort geding aangespannen tegen Apotheek Parijsch en Apotheek de Fonteijn. De inzet is het inzien van cliëntgegevens als een cliënt zich met een recept bij de balie meldt. (Culemborgse Courant)

>>> Lees verder (Artikel)

Ken je die van dat epische farmaduel op de Zuidas? (Dat ging niet door)

Al maanden was de Zuidas er druk mee: de verwachte overnamestrijd tussen de miljardenbedrijven Teva en Mylan. Het zou een spectaculair gevecht worden, gonsde het in het zakendistrict in Amsterdam-Zuid.(NRC Next)

>>> Lees verder (Artikel)

Farmaceut Teva koopt Allergan voor $40,5 mrd

De Israëlische farmagigant Teva neemt branchegenoot Allergan over voor een bedrag van 40,5 miljard dollar (omgerekend zo'n 36,7 miljard euro). (FD, gratis na inlog)

>>> Lees verder (Artikel)

Rectificatie vergoeding eigen bereidingen en doorgeleverde bereidingen

Menzis heeft besloten alle wijzigingen die zij sinds 1 maart 2015 heeft aangebracht in haar beleid ter zake de vergoeding van magistraal bereide geneesmiddelen pas in werking te laten treden per 1 januari 2016

>>> Lees verder (Artikel)

Nader onderzoek nodig naar overname onderdelen Mediq door Brocacef

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat de voorgenomen overname van de apotheken en groothandelsactiviteiten van Mediq (hierna: ‘Mediq’) door Brocacef nader onderzocht moet worden.

>>> Lees verder (Artikel)

Geneesmiddelengebruik groeit vooral door vergrijzing

Het geneesmiddelengebruik nam in 2014 met 2,9% toe. Vergrijzing en bevolkingsgroei zijn de belangrijkste oorzaken van deze stijging. 65-plussers namen 45% van het aandeel van de omzet van de openbare apotheek voor hun rekening. Op het hoogtepunt van de vergrijzing zal dat 61% bedragen.(SFK)

>>> Lees verder (Artikel)

Pijn in oude breuk door migrainemiddel

Sommige migrainemiddelen kunnen pijn activeren van oude wonden, breuken of ontstekingen. Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb heeft de afgelopen jaren negentien meldingen gekregen van mensen bij wie oude pijn terugkwam na het gebruiken van zogeheten triptanen.(Telegraaf)

>>> Lees verder (Artikel)