Webcasts Symposium Meander MC Amersfoort: Het nieuwe ziekenhuis

Webcasts van het nieuwe ziekenhuis en de apotheek van het Meander MC Amersfoort. De webcasts zijn een service van FarmaActueel® en zijn in elke browser te zien.

>>> Lees verder (Artikel)

Ketenapotheken verlaten definitief de cao-tafel

Werkgeversvereniging ASKA heeft 28 januari 2015 de LAD op de hoogte gesteld dat zij de cao-tafel verlaat en voorrang geeft aan het overleg over arbeidsvoorwaarden van apothekers op bedrijfsniveau. Met dit besluit ligt er een nieuwe kans om een cao voor apothekers in loondienst daadwerkelijk tot stand te brengen.

>>> Lees verder (Artikel)

Meisje (8) ontdekt kankermedicijn aan keukentafel

Een gemiddeld gesprek aan de keukentafel gaat bij een doorsnee gezin niet direct over een nieuw medicijn tegen kanker. En een achtjarige dochter wordt waarschijnlijk al helemaal niet om een medische oplossing gevraagd. Toch was het juist deze dochter die in een Brits gezin met een verrassend nieuw geneesmiddel kwam. Het KWF noemt het idee veelbelovend. (AD)

>>> Lees verder (Artikel)

Diclofenac verliest bijna 10% gebruikers aan naproxen

Openbare apotheken verstrekten vorig jaar diclofenac aan ruim 1,3 miljoen gebruikers. Daarmee staat het middel, ondanks een afname met 135.000 gebruikers, bovenaan de lijst van pakketgeneesmiddelen met de meeste gebruikers. Van naproxen, ook een ontstekingsremmer, nam het aantal gebruikers juist met 135.000 toe. (SFK)

>>> Lees verder (Artikel)

Eerste biosimilars van tweede generatie op de markt

Twee biosimilars van infliximab komen op de markt, gelijk met het verlopen van het patent van Remicade in februari 2015 in Europa. Ze zijn de eerste vertegenwoordigers van de nieuwe generatie biosimilars die in de pijplijn zit. (PW)

>>> Lees verder (Artikel)

Waarom duurder medicijn écht beter werkt

Het blijkt dat duurdere medicijnen écht beter werken, maar dat heeft niks met de kwaliteit ervan te maken. (Telegraaf)

>>> Lees verder (Artikel)

Marktwerking in de zorg is vooral een machtsstrijd tussen politici

Is een markt met vier spelers een markt? De zorgmarkt is gewoon een oligopolie - als het al geen kartel is. En het spel wordt niet gespeeld in ziekenhuizen of bij de zorgverzekeraars, maar op het Binnenhof. (Elsevier)

>>> Lees verder (Artikel)

Tergooi biedt chemotherapie in de tuin

Tergooi wil een unieke plek realiseren voor patiënten die chemotherapie moeten ondergaan. Streven is dat vanaf  mei 2015 deze patiënten in een speciaal ontworpen paviljoen in de tuin van het ziekenhuis hun chemotherapie kunnen krijgen: de chemotuin. Als de bij de gemeente ingediende omgevingsvergunning wordt goedgekeurd, is Tergooi het eerste ziekenhuis in Nederland dat patiënten deze mogelijkheid biedt. 

>>> Lees verder (Artikel)

Twee huisartsen en apotheek in GOED Renkum

Het nieuwe GOED (Gezondheidszorg Onder Een Dak) in het oude pand van Vivare aan het Europaplein in Renkum gaat voorlopig plaats bieden aan 2 huisartsen en de apotheek. Het gaat om de huisartsen Kiès en Van der Poorte en de apotheek die nu nog aan de Dorpsstraat zit.(Gelderlander)

>>> Lees verder (Artikel)

Roche verwacht dat lichte groei aanhoudt

De Zwitserse farmaceut Roche heeft zijn omzet vorig jaar met 1 procent zien groeien en voorziet ook voor dit jaar een bescheiden vooruitgang. (Telegraaf)

>>> Lees verder (Artikel)