Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


01 okt

Van OZIS naar LSP: bereid u goed voor

Stichting OZIS trok op 1 juli 2014 de licentie-overeenkomsten van de ‘OZIS-standaard Dienstwaarneming Apotheken’ in. Uw OZIS-ring heeft tot 2015 om finale afspraken te maken over het uitzetten van OZIS als over het gebruik van het LSP. De overgangsperiode waarborgt de patiëntveiligheid. (KNMP)
Stichting OZIS trok op 1 juli 2014 de licentie-overeenkomsten van de ‘OZIS-standaard Dienstwaarneming Apotheken’ in. Uw OZIS-ring heeft tot 2015 om finale afspraken te maken over het uitzetten van OZIS als over het gebruik van het LSP. De overgangsperiode waarborgt de patiëntveiligheid. (KNMP)
Meijer Apeldoorn 03-10-2014 22:47
Bij de oveheveling van zorg naar de gemeente wordt 30% gekort en het wordt een puinhoop.
Bij het ten grave dragen van het zwaar verouderde OZIS ,het mislukken van het EPD en het geforceerd invoeren van het LSP is er zelfs totaal geen geld en dus wordt het een nog grotere puinhoop.
De vraag is dan ook: wie krijgt de zwarte piet toegeschoven voor de onvermijdelijke slachtoffers?
Terechte, massale aandacht voor vliegrampslachtoffers.
Het stilzwijgen over de veel grotere aantallen slachtoffers als gevolg van falend overheidsbeleid is dan ook schrijnend en tekenend voor de werkelijke " interesse " van politiek Den Haag in het welzijn van Jan met de Pet.
ANH JANSEN 01-10-2014 18:24
En bedenk dat intramuraal en extramuraal niet gekoppeld zijn. Bij een aantal ziekenhuizen kan zelfs de poli-apotheek geen inzage krijgen in de intramurale verstrekkingen. Zo is het EPD zinloos, per definitie.

Waar zijn we dan nu mee bezig? 60/40 verhouding? 40% is kompleet en 60% moet maar handmatig worden ingevoerd op basis van mondelinge informatie van de patienten?

intern gebruiken ziekenhuizen andere software dan extern. Koppeling is niet mogelijk of te duur. Overklokken van dossiers wekt fouten op. Zo blijven we bezig.

En allemaal gratis. De ASKA, NapCo, KNMP e.a. onderhandelaars blijven hierin falen. En de kosten van de ICT? Gratis uit de vergoeding voor de zorg!
ANH JANSEN 01-10-2014 18:19
Hele LSP/EPD loopt achter de feiten aan. NL is verdeeld in regio's die gebaseerd zijn op huisartsendienstenregio's. De regio's kunnen niet bij elkaar 'kijken' om te kunnen voldoen aan de eisen van de politiek. Ziekenhuizen liggen buiten de regio van de apotheken/huisartsen. Sturing door verzekeraars en concentratie van ingrepen in ziekenhuizen buiten de regio's gaat steeds verder. Zo wordt het LSP/EPD onmogelijk/onbruikbaar gemaakt.

Nu wordt er heel veel energie gestoken in een systeem wat niet kan werken.

Maak er direct een opt out systeem van. (als het dan toch moet)
entrepeneur 01-10-2014 14:09
IGZ verplicht de apotheken netjes mee te werken aan overdracht van medicatiegegevens van ziekenhuis naar apotheek en v.v., maar voor een adequate vergoeding van het bijkomende werk kan de apotheek nergens terecht.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.