Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


01 okt

Kamerbrief met reactie op berichten over stilvallen productie en levering antibiotica

Minister Schippers (VWS) reageert op verzoek van de Tweede Kamer op berichten over problemen rond de productie en levering van antibiotica die worden gebruikt voor de behandeling van longontsteking, syfilis en ontsteking van de huid, spieren en pezen.

Minister Schippers (VWS) reageert op verzoek van de Tweede Kamer op berichten over problemen rond de productie en levering van antibiotica die worden gebruikt voor de behandeling van longontsteking, syfilis en ontsteking van de huid, spieren en pezen.

henricop 03-10-2015 08:57
Ik moet wel lachen om de navelstaarderij van deze Minister. De hele wereld zucht onder geneesmiddeltekorten (google er maar eens op) en ook de punidural zat nou niet in preferentiebeleid, de zovirax oogzalf trouwens ook niet!
Penidural was alleen wel spotgoedkoop nu tardocilline bijna 4 x zo duur is. Tardomzit niet in de zorgverzekering
Zorgverzekeraars moeten het als ik het goed begrijp wel uit eigen reserves betalen. Dus dit is voor de minister de goedkoopste optie.
Ofwel hoe meer tekorten hoe beter zij af is.
ANH JANSEN 02-10-2015 18:32
Is Farmanco identiek aan de KNMP of is Farmanco een dochteronderneming van de KNMP?

Wat zijn de statuten van Farmanco? Wat is het doel van Farmanco? Wat mag Farmanco wel en wat niet?

En wat mag de KNMP wel en wat niet? Wat zijn de statuten van de KNMP? Welke rol speelt de KNMP in het polderspel van het Koninkrijk der Nederlanden?

En dus is Farmanco niet de KNMP!

Farmanco gedraagt zich zoals Z-index.
Pieter1 02-10-2015 09:49
Farmanco is KNMP
Luco 02-10-2015 08:47
"De volgende partijen hebben zitting in de werkgroep: zorgverzekeraars (namens deze CZ, VGZ, Menzis en Achmea), BGfarma (koepel van groothandelaren), Farmanco, Nefarma (vereniging innovatieve geneesmiddelen Nederland), Zorgverzekeraars Nederland (ZN), Associatie van Ketenapotheken (ASKA), Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland (Bogin), Nederlandse Vereniging Ziekenhuis Apotheken (NVZA), generieke leveranciers Nederland (GLN), Orde van Medisch Specialisten (OMS), Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en Nederlandse Patiƫnten Consumenten Federatie (NPCF). "

Waar is de KNMP?
ANH JANSEN 01-10-2015 23:26
Zorgverzekeraars hebben een zorgplicht die de beschikbaarheid van door hen als preferent aangewezen geneesmiddelen garandeert. Het is de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars om erop toe te zien dat te lage prijzen niet leiden tot beschikbaarheidsproblemen.

--Nou, dat is nog een ontboezeming! 'Dat te lage prijzen niet leiden tot beschikbaarheidsproblemen'.

Prijzen zijn te laag en de Minister weigert de verzekeraars te dwingen de marktconforme prijzen te betalen!

Wat doet VGZ? Verlaagt de prijzen nog eens extra!

Ja, VGZ neemt haar zorgplicht zeer serieus. Met de groeten van A Klink. We hebben elkaar nodig!
ANH JANSEN 01-10-2015 23:22
Rol zorgverzekeraars
De afgelopen jaren is veel nadruk gelegd op het beperken van de uitgaven aan geneesmiddelen ondermeer door het preferentiebeleid. En met succes. De farmaceutische sector draagt bovengemiddeld bij aan deze doelstellingen. Echter, de veranderende marktomstandigheden in Nederland hebben ook een keerzijde en zijn van invloed op de beschikbaarheid van geneesmiddelen. Met name op de wat langere termijn kunnen erg lage (verlieslatende) prijzen en distributiemarges er toe leiden dat leveranciers zich van de markt terugtrekken.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.