Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


02 mrt

Zorgverzekeraars waarschuwen: concurrentie onder druk

Een nieuwe berekening van de buffereisen voor zorgverzekeraars is slecht voor de concurrentieverhoudingen op de markt. Zorgverzekeraars met een risicovolle populatie, bijvoorbeeld met veel oudere en chronisch zieke verzekerden, moeten in 2016 verplicht veel meer geld opzij houden dan de partijen die meer jonge, gezonde mensen verzekeren. Dat verschil werkt mogelijk door in de premies. (FD)

Een nieuwe berekening van de buffereisen voor zorgverzekeraars is slecht voor de concurrentieverhoudingen op de markt. Zorgverzekeraars met een risicovolle populatie, bijvoorbeeld met veel oudere en chronisch zieke verzekerden, moeten in 2016 verplicht veel meer geld opzij houden dan de partijen die meer jonge, gezonde mensen verzekeren. Dat verschil werkt mogelijk door in de premies. (FD)

schuiringa 03-03-2015 13:52
Indien de reservegelden 17 % van de schadelast moeten vormen is er maar één goede aanpak: NATIONALISEER de Zorgverzekeraars.

17 % van 90 miljard is 15,3 miljard dood geld. Geld dat in de zorg aan het bed hoognodig is. De zorgverzekeraar is de dinosaurus van de zorg.
ANH JANSEN 02-03-2015 16:28
Andre Rouvoet en Michiel Verkoulen blijven wijzen naar het verleden; de ziekenfondstijd was niet zo geweldig. Zij vergelijken appels met peren. Er is veel veranderd.
ook bij ziekenfondssystemen. Kijk naar de Denen, de Noren, de Zweden, de Finnen. Ze gebruiken nu computers! 1 ziekenfonds en geen 400 zoals in Nederland vroeger! Geen verzuiling!

En de wachttijden? Die zijn er in Nederland altijd geweest en lopen zelfs nu nog meer op dan vroeger!

Cognitieve dissonantie wordt het verschijnsel dat AR en MV laten zien; ontkennen van de realiteit en tegen beter weten in blijven vasthouden aan een simulatiemodel; wegens gevestigd financieel eigen belang.
ANH JANSEN 02-03-2015 16:22
OESO is gekomen met rapport over administratieve lastendruk en de kosten die daarmee gemoeid gaan. Allemaal statistieken en de OESO komt er eigenlijk niet goed uit. Is te afhankelijk van aangeleverde data door Overheden en verzekeraars.

Wel laat de OESO zien dat alle single payer modellen of sociale verzekeraarsmodellen met ex ante en ex poste vereveningssystemen de laagste kosten met zich mee brengen: 0,6% van de kosten in het geval van Noorwegen.

Nederland zit met de USA in de top. Zegt de OESO zelf ook; is gevolg van gekozen model private verzekeraars, concurrentie en marktwerking. Nederland zou zitten op 5% van de kosten. USA op 8%.

Wie zijn nu de slimsten van de klas?
ANH JANSEN 02-03-2015 16:19
Volgens de NZa monitor zorgverzekeringsmarkt is er sprake van een zeer geconcentreerde markt en in een aantal regio's zelfs dat niet; de HH Index zit daar boven de 4.000. Een monopolie markt. Geen concurrentie. De enige concurrentie die er momenteel speelt is die van risico selectie op slinkse wijze: wie krijgt de voorzienbaar verlieslatende verzekerden?
Wijkverpleging in de Zvw lokt dit versterkt uit; onderzoek laat zien dat verzekerden die een beroep doen of hebben gedaan op wijkverpleging zeer hoge kosten maken in de cure! Voorzienbaar verlieslatend door afwezigheid ex poste verevening.

Dit alles op advies van W vd Ven en E Schut.

Wie houdt nu wie aan het werk?
ANH JANSEN 02-03-2015 15:20
Heeft te maken met schaalgrootte. De 4 grote verzekeraars kunnen de risico's over meerdere miljoenen verzekerden delen. De verzekeraars die nu aan de bel laten trekken door WvdVen zijn de kleinsten; ONVZ, DSW, ENO en ZenZ.
Dit krijg je als je de ex poste vereveningen afschaft. Ex ante verevening is nimmer 100% sluitend. Bewust gedaan door de Minister op advies van WvdVen en E Schut. Zet druk op verzekeraars om nog meer op prijs in te kopen.
Ex ante en ex poste is veel goedkoper en eenvoudiger!
Dat hebben dan ook de overige EU landen.
W vd Ven en E Schut blijven vasthouden aan hun systeemmodel.
Wie is hier nu de gekke henkie?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.