Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


02 jul

Webcasts Medicatiebeoordeling

Het symposium Medicatiebeoordeling van het KNMP departement Limburg. De webcasts zijn een service van FarmaActueel en in alle browsers te zien. De navigatie bevindt zich links in de video.

Het symposium Medicatiebeoordeling van het KNMP departement Limburg. De webcasts zijn een service van FarmaActueel en in alle browsers te zien. De navigatie bevindt zich links in de video.

henricop 05-07-2016 20:20
Ja de voorzitter van de KNMP is geen politicus.
Hij sloopt samen met bureau de beroepsgroep.
Gelukkig voor hem is daar de huisarts van Med Centrum West.
Huisarts en POH'er regelen het wel, apotheker doet aan zijlijn mee.

Dat is helaas de positie die door onze KNMP geclaimd wordt. De zijlijn. Roepen maar niet gehoord worden.
ANH JANSEN 05-07-2016 14:19
Verhaal van GKN is nog het gekste: ja, we gaan voor medicatie reviews, voor verhoging therapietrouw, voor zorg, maar we weten niet of het wel doelmatig is en of het wel zinvol is. Dat bewijzen is een zaak van ZonMW.

Omgekeerde weg. Oude schoenen moet je niet wegdoen voordat je ingelopen nieuwe hebt gekregen.

Eigen bereidingen en Ter Hand Stelling zijn enige voorbehouden handelingen voor apothekers en laten nu GKN en KNMP die weg doen! Onbegrijpelijke gang van zaken. Dan heb je wel een heel grote broek aangetrokken.
henricop 04-07-2016 23:01
Klopt. Als je hem hoort spreken, zie je dat hij alleen het visitekaartje van VGZ is.
Maar betalen doen daar andere lieden. Dus apothekers in de zaal zijn blij met een bij voorbaat dode mus.
Medicatiebeoordeling zal langzaamaan door de huisarts worden overgenomen, hoor even de huisarts uit Medisch Centrum West!
Huisartsen krijgen het geld wel.
ANH JANSEN 04-07-2016 09:55
A Klink is prima op dreef. Heeft wat brochures gelezen. Sterk pleidooi voor ziekenfonds systeem; geen concurrentie. Iedereen moet samenwerken en allemaal hetzelfde doen; volg het geld. Overheveling van 2de naar 1ste lijn kan alleen slagen bij integratie! Nu zou VGZ 375 miljoen moeten investeren en toekijken hoe de 2de lijn op volume blijft. Haalt nu Mayo Clinic aan en zwijgt over Kaiser Permanenten. A Klink blijft een politicus en daardoor prima VGZ bestuursvoorzitter. Twee handen op 1 goed gevulde buik. Die 375 miljoen gaat VGZ dus niet betalen! KNMP heeft het nakijken.
ANH JANSEN 04-07-2016 09:52
dank voor de webcasts. prima service. GKN is wat in de bonen; apothekers mochten vroeger geen informatie geven! Was wettelijk verboden en toen hielden KNMP e.a. zich nog aan de wet.
GKN stelt verder dat nog moet worden uitgezocht of MR's e.d. wel toegevoegde waarde hebben. ZonMW kan zich daarvoor inzetten. Toch zet de KNMP in op de ingeslagen weg. Geen doosjes meer, die hebben toegevoegde waarde, maar de "zorg'; nut volgens de KNMP nog onbewezen!
Luister naar antwoord A Klink: daar gaan we niet voor betalen!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.