Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


02 okt

CDA en GroenLinks: rekening apotheek anders

Patiënten die meerdere medicijnen bij de apotheek halen, zouden maar één keer moeten betalen voor advies over het juiste gebruik van de middelen. CDA-Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot pleit daar donderdag voor in het debat met minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Linda Voortman (GroenLinks) vindt dat mensen helemaal niet zouden moeten betalen voor advies over gebruik van medicijnen. (Telegraaf)

Patiënten die meerdere medicijnen bij de apotheek halen, zouden maar één keer moeten betalen voor advies over het juiste gebruik van de middelen. CDA-Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot pleit daar donderdag voor in het debat met minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Linda Voortman (GroenLinks) vindt dat mensen helemaal niet zouden moeten betalen voor advies over gebruik van medicijnen. (Telegraaf)

ANH JANSEN 02-10-2014 18:27
Maak maar een businessplan voor het exploiteren van een extramurale apotheek in Nederland op basis van een ex wmg tarief van minder dan 5.50 per regel. Gemiddeld tarief!

5.50 per ex wmg regel. (en de Baxter doen we er gratis bij)

Keuze tussen tekenen of niet tekenen.

Vrije keuze toch?

Reken DSW maar eens door en zie waar je voor de farmacie op uitkomt.

KNMP was voorstander van systeemmodel en van invoering vrije prijzen en tarieven. Marktwerking in de zorg. De KNMP stond, staat en blijft er achter staan.

Als Kenniscentrum is de KNMP door de hoeven gezakt.

De rekening krijgen de apotheken gepresenteerd; 5.50!
Meijer Jr Apeldoorn 02-10-2014 16:26
Realistisch kijk eens uw eigen apotheek in, onze 'core business' is controleren voorschrift op alle parameters en zorgen, dat het juiste doosje bij de juiste patiënt komt. Betaald worden voor de zorg toppie,maar denk eerst na over het model en ga dan onderhandelen over geld. Kan het niet uit -> LEES WINSTGEVEND -> GEEN EXTRA ZORG!!! Mijn motto is heel simpel: 'Zorg kost geld, geen geld geen zorg' en gaat het mis dan geldt het zal mij een 'ZORG WEZEN'. Wij draaien een zaak met personeel en voor de duidelijkheid geen liefdadigheidsinstelling. Mijn personeel moet vreten en ik ook. In godsnaam mensen BEZINT EER GE BEGINT!
Meijer Jr Apeldoorn 02-10-2014 16:20
Tuurlijk het ene recept is het andere niet de ene kost 2 minuten en de andere anderhalf uur. De grap is hier is oorspronkelijk het eerste uitgifte tarief op gebaseerd. Welke gladiool heeft het kunnen toestaan, dat deze werd geclassificeerd als GESPREK! Ongetwijfeld een @#%#$^$%-Rukker welke in minimaal 10 jaar niet meer in een apotheek heeft gewerkt. Onder het mom van 'Apothekers moeten betaald worden voor de ZORG'. Lazer toch op mensen met dat utopische gelul, mensen komen in de apotheek voor de medicatie. 'De arts heeft hun al voorgelicht en die bepaald toch?' Voor de duidelijkheid apothekers wat is uw 'core business?' Diep in uw hart zegt u misschien 'het leveren van zorg'.
Meijer Jr Apeldoorn 02-10-2014 16:16
Typisch fenomeen van dom, dommer domst. Kamerleden, KNMP en natuurlijk de NZA. Eerste uitgifte kost buggettair niets extra, maar op deze manier is te schaven. Het lollige is de KNMP heeft het laten gebeuren. Laten we wel wezen EU gesprek en VI kosten mij geen 6 euro nog wat, waar het leeuwendeel van het geld in zit bij een eerste uitgifte. Bij mij persoonlijk en ongetwijfeld bij al mijn beroepsbroeders zit het in interacties, onleesbare recepten, na bellen voor machtigingen, overleg voorschrijvers, preferentiebeleid en andere bullshit welke wij in de loop de jaren door de strot gedouwd hebben gekregen. Kostentechnisch is dit voor mij al rond de 4 euro!
Rob12nl 02-10-2014 12:48
Misschien interessant voor de meelezende NZAer of politicus om de reacties op het artikel eens te lezen. Gewoon om wat voeling te krijgen met de impact van de materie op de patient en dientengevolge op het apotheekpersoneel.
ANH JANSEN 02-10-2014 12:34
http://www.zorgvisie.nl/Kwaliteit/Nieuws/2014/10/Klink-kritisch-over-concentratie-zorg-1612614W/

We zullen het de verzekeraars moeten vragen. Die gaan over de zorginkoop en hebben als enigen de zorgplicht.

Ab Klink in grote vorm en op een goede dag is een goede keus.

Weermannetje gedrag.

Continuïteit in visie en beleid gevraagd.

En een visie op de zorg.

Belachelijke manier van doen in TK, EK en bij ZN/ZN-leden.
cynicus 02-10-2014 09:26
Ik zal wel vanuit de onderbuik reageren, maar wordt het niet eens tijd dat de KNMP via de landelijke media uitlegt hoe de prestatieregel 1e uitgifte er is gekomen en dat men feitelijk niets extra's betaald. Dat eigenlijk nog steeds alleen voor doosje schuiven wordt betaald maar via de slinkse NZa(lees zorgverzekeraars) met een graaierig sausje wordt overgoten waardoor we met lege handen(letterlijk en figuurlijk)in het verdomhoekje zitten. Van 11 gulden in 1990 naar gemiddeld 5,5 euro in 2014.Een stijging van maar liefst 10% in 25 jaar. En ja !, de stijging in het aantal regels moet ook worden uitgevoerd.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.