Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


02 okt

Hoogleraar pleit voor 10 euro eigen bijdrage: 'Direct betalen bij de huisarts'

Patiënten zouden voor elk bezoek aan de huisarts een eigen bijdrage van maximaal een tientje moeten betalen.(Telegraaf)

Patiënten zouden voor elk bezoek aan de huisarts een eigen bijdrage van maximaal een tientje moeten betalen.(Telegraaf)

schuiringa 05-10-2015 13:13
Van der Ven is een loopjongen van VWS en ZN.

Dit is een proefballonnetje.

ANBO, FNV en c.s let op uw zaak.
Kolman 05-10-2015 09:24
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat zorgmijdend gedrag uiteindelijk duurder uitpakt voor de gemeenschap; als mensen dan eenmaal aan een behandeling beginnen is deze veel intensiever en dus duurder. De hoogleraar had beter moeten weten.
Meijer Apeldoorn 02-10-2015 22:06
Je blijkt inmiddels een inoperabel carcinoom te hebben. Fijntjes wordt je medegedeeld dat je, als je eerder was gekomen, wellicht nog een kans zou hebben gehad.
Met dank aan de weledele, hooggeleerde prof.
Interneren dit soort studeerkamer idioten, gedurende minimaal 6 maanden in een achterstandswijk met een bijstandsuitkering. Ook belachelijk trouwens dat journalisten dit soort onzin klakkeloos en commentaarloos opschrijven.
Meijer Apeldoorn 02-10-2015 22:01
Toch wel weer verbijsterend te moeten constateren dat er een gapende kloof ligt tussen de zogenaamde wetenschap en de rauwe werkelijkheid van de gewone burger. Hoewel de weledelgeleerde prof constateert dat de kosten zijn gedaald ( zorgmijdend gedrag) door de verhoging van het eigen risico, kan hij het zich, even later, niet voorstellen dat iemand vanwege een bijdrage van een tientje niet naar de dokter zou gaan. Bovendien is dat meestal overbodig en als het werkelijk nodig is gaan ze toch wel. Wat een onbenul. Je voelt je niet helemaal top, gaat niet naar de dokter omdat je het geld nu eenmaal niet hebt. Een half jaar later gaat het echt niet meer:

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.