Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 mei

ZonMw Parels voor baanbrekend onderzoek naar gebruik dure geneesmiddelen

Wat is de meerwaarde van een gerichte behandeling met dure (wees)geneesmiddelen? De onderzoeksgroepen van Carla Hollak (AMC) en Nicole van de Kar (Radboudumc) zochten het uit bij respectievelijk de ziekte van Fabry en aHUS. Voor deze zeldzame aandoeningen blijkt een geïndividualiseerde behandeling mogelijk. Voor hun baanbrekende onderzoek hiernaar ontvingen beide onderzoeksgroepen een ZonMw Parel tijdens het zesde landelijke congres Goed Gebruik Geneesmiddelen op 19 april 2018.

Wat is de meerwaarde van een gerichte behandeling met dure (wees)geneesmiddelen? De onderzoeksgroepen van Carla Hollak (AMC) en Nicole van de Kar (Radboudumc) zochten het uit bij respectievelijk de ziekte van Fabry en aHUS. Voor deze zeldzame aandoeningen blijkt een geïndividualiseerde behandeling mogelijk. Voor hun baanbrekende onderzoek hiernaar ontvingen beide onderzoeksgroepen een ZonMw Parel tijdens het zesde landelijke congres Goed Gebruik Geneesmiddelen op 19 april 2018.

Johan Kortekaas 07-05-2018 10:16
https://www.pw.nl/achtergrond/pdf/2010/nummer-02-jaar-2010/2010pw02p20.pdf/view

Deze hoofdredacteur van de PRAWDA stookte jarenlang een fikkie aan de Alexanderstraat.

Op het huis passen is niets voor mij. Niels van Haarlem vertrekt bij het Pharmaceutisch Weekblad....

Afbranden, dat deed Niels, betaald door de koepel....

Johan Kortekaas 06-05-2018 08:54
Mark van G. wilde zijn tent tot de grond toe afbranden.

Benu is een mytologische vogel.

-De Benoe of Benu is een vogel uit de Egyptische Mythologie en is de voorloper van de feniks. Het Egyptische hi�roglief van deze vogel betekent "schijnen" of "rijzen".-

Ofwel de variant van het Risk-management spel:

-Vernietig uw eigen organisatie-

Loutering door te sterven.

De externe haat uit de vorige eeuw jegens de openbare farmacie heeft deze eeuw de burelen van het Politbureau bereikt. Zelfhaat. Destructie.
henricop 05-05-2018 17:22
Rekenen we even mee:
Paracetamol etc. Uit pakket. Kost zeker 140 miljoen, vooral receptregels.
Overhevelen geneesmiddelen MS en de Lucrinnen en Zoladexen zingen rond. veel via unieke apotheken maar toch 100 miljoen weg?
GVS/ WGP: 200-300 miljoen? Maar een slag in de lucht maar ZN klonen noeme deze bedragen zelf.
Hulpmiddelen nog verder weg uit de apotheek: verband, luiers. Is ook marge.

2019 wordt een rampjaar. 10 tallen kleine apotheken kunnen dicht bij de rest ontslagrondes.
Alleen Benu denkt dat de ZN-klonen het margeverlies gaan compenseren , hahaha.
ANH JANSEN 05-05-2018 16:58
De economen van VvAA en KNMP rekenen met een bruto uurloon van 50 euro per apotheker in hun rekenmodellen voor de bekostiging van de zorgtaken.

Die economen moeten toch eens op nascholing. Iedereen met een gezond verstand weet dat een bedrijf niet op basis van die data kan worden gerund.

Waarom rekenen loodgieters voorrijd kosten? Uurkosten van 100 tot 150 euro? Ieder gebruikte spijker? Met meerkosten voor gebruik?

Bij het bruto uurloon van een apotheker in loondienst komen natuurlijk meerkosten bij voor het bedrijf waar deze apotheker werkt!

Collectieven en KNMP begeleiden de extramurale apotheken werkelijk tot het ravijn. En geven nog een duw en trap na ook.

ANH JANSEN 05-05-2018 16:51
Het betreffende Collectief komt met een gastoptreden van een groot administratie kantoor met een overzicht van de financiele data van een groot aantal apotheken, van verschillende Collectieven.

Cijfers uit het verleden. Macro. Gemiddeld. Zonder enige visie op de toekomst. Zonder kennis van de werkvloer.

Cijfers uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Die 465 miljoen zal er volgens dat Collectief en die Administrator af kunnen. Zij zien het als Overwinst, op gezag van de Minister.

Als je geen tegenspraak organiseert in eigen kring en uitsluitend bestuurders aanwerft op basis van ballotage krijg je dit.

Hoe is het met de SAL Apotheken?
ANH JANSEN 05-05-2018 16:30
Een Collectief houdt bewust de ALV na de bespreking en vaststelling van de begroting VWS voor volgend jaar. Dan is er niets meer te veranderen en kunnen de leden als Mosterd na de Maaltijd hun gal spuwen. Bij de Rondetafel conferentie Zorgakkoorden waren KNMP en Collectieven niet aanwezig. NVZ en FMS waren er wel en zie hun akkoorden; stijging! CAO lonen doorberekend. FMS valt niet onder de WNT.

En de KNMP en Collectieven? 465 miljoen inleveren! En ze doen het blijkbaar nog graag ook. Op=Op actie blijkbaar.

Scheiding van materialen en zorg is niet de oplossing. Zeker niet als je bij voorbaat al aanbiedt het voor minder te doen. Hoe stom kan je zijn als onderhandelaar?
ANH JANSEN 05-05-2018 16:26
Kruimelwerk. De winnaars van de ZonMw parel 2018, uitgereikt op 19 april 2019, het zevende landelijk congres Goed Gebruik Geneesmiddelen, behalen pas resultaten: 465 miljoen besparing in 3 jaar tijd.

De KNMP en de gezamenlijke collectieven blijken te hebben ingestemd met de aangekondigde sanering in de Extramurale Farmacie. In stilte. Geen tegenspraak in eigen kring, dan ook geen tegenspraak in Regeringszaken.

De kwaliteit in de Eerste Lijn gaat omhoog door de nadruk te leggen op eigen verantwoordelijkheid, zelfmanagement en versterking van de Mantelzorg.

Wat een beleid. Wat een visie. De koepels staan erachter.

Waarom dat niet direct en duidelijk communiceren?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.