Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 jul

De nieuwe declaratiestandaard: wat kunt u verwachten?

Sinds 1 juli 2015 declareren apothekers volgens de nieuwe declaratiestandaard. De nieuwe standaard gaat gepaard met diverse veranderingen in het declaratieverkeer tussen apotheker, zorgverzekeraar én cliënt. 17 juni 2015 vond er een bijeenkomst over plaats bij Clearing House Apothekers (CHA) in Den Haag. (FarmaMagazine)

Sinds 1 juli 2015 declareren apothekers volgens de nieuwe declaratiestandaard. De nieuwe standaard gaat gepaard met diverse veranderingen in het declaratieverkeer tussen apotheker, zorgverzekeraar én cliënt. 17 juni 2015 vond er een bijeenkomst over plaats bij Clearing House Apothekers (CHA) in Den Haag. (FarmaMagazine)

RX 11-07-2015 00:09
U vraagt wij draaien...
schuiringa 06-07-2015 20:01
de trap veeg je van boven naar beneden schoon.
ANH JANSEN 06-07-2015 18:25
Hamvraag gesteld door alle pharmacom afnemers is dan ook of al die updates wel worden getest op bugs?

Hamvraag gesteld door alle pharmacom afnemers is dan ook waarom de updates niet worden getest op bugs?

Hamvraag gesteld door alle pharmacom afnemers is dan ook waarom de nieuwe declaratie standaard niet gewoon is verschoven tot het moment is dat de standaard ook werkzaam is voor de apotheken!

Of is PP gelijk aan de KNMP en gooit het gewoon alles over de schutting; dat jullie declaraties worden afgekeurd en niet kunnen worden geherdeclareerd is niet ons probleem! Wij hebben er geen last van.

Nog een biertje Jean?
ANH JANSEN 06-07-2015 18:21
LET OP! In release 2015-7 (eind juli) komt nog essentiële functionaliteit beschikbaar in Pharmacom voor het declareren volgens de nieuwe declaratiestandaard. Het is belangrijk dat u NIET declareert voordat deze release bij u in de apotheek is geïnstalleerd.

Overgangsperiode
Voor een gecontroleerde invoering van de nieuwe declaratiestandaard is door de betrokken partijen een overgangsperiode afgesproken. Lees hierover meer op de site van de KNMP.

--De gecontroleerde overgangsperiode bestaat uit het afkeuren van regels die eerst na de update kunnen worden geherdeclareerd.
schuiringa 06-07-2015 14:26
Naar het Europese Hof. Dit komt in geen enkele markt voor. 100 % monopolisten gedrag van de verzekeraars.
henricop 05-07-2015 23:26
Gaat om mindergeld, maar eens te meer blijkt dat PP wel marktleider is maar ook kampioen prtuser als het om primaire taak gaat; zorgen dat je systeem werkt volgens de regels.
Je kunt dit jaar niet op vakantie, omdat ik nog banger ben voor 1 augustus declaratie!
PP test nooiten pielt maar wat aan. Maar wel elk kwartaal aftikken
ANH JANSEN 05-07-2015 20:21
Belachelijke manier van doen van onze onderhandelaars. Instemmen met nieuwe declaratie systematiek, maar geen idee hebben of e.a. klaar is, getest is, foutloos is, foolproof is en meer van die gezond verstand strekking.

De openbare apotheken zoeken het maar uit is de gedachte blijkbaar bij onze onderhandelaars. Zolang de Z-index maar wordt gebruikt en ingekocht vindt de KNMP alles best.

100.000 mag de openbare apotheek voor financieren. De groothandels innen 21ste van de maand. Afkeuringen eerst de volgende maand, mits de ICT/AIS dan wel werkt.

Van de zotte. En dan komen met 'onze excuses hiervoor"?

Met de meest vriendelijke groet trekt u zichzelf door PP en KNMP.
ANH JANSEN 05-07-2015 20:16
Dit kan je dus niet verwachten. Blijkbaar heeft PP niet de moeite genomen om e.a. vooraf te testen. Tijd genoeg toch? En al maanden de betreffende apothekers en apotheekhoudende huisartsen pressen om maar via Pharmacom nieuw te werken.

Zelf even nadenken en vooraf e.a. testen is er blijkbaar niet bij.

Schadepast? 100.000 euro afkeuringen per apotheek en die de volgende maand maar zien terug te krijgen, maar wel al per 21ste de groothandels betalen.

Maak nu alvast maar excuses conform PP model aan de groothandel: helaas hebben wij uw incasso moeten doen storneren. Voor klachten moet u bij de KNMP, NapCo, ASKA en PP wezen.

ANH JANSEN 05-07-2015 20:12
Het gevolg hiervan is dat de AGB-code van de voorschrijver niet meegestuurd wordt en er afkeuringen ontstaan bij de declaraties over de maand juni. U lost dit op door via menukeuze 4-4-1-H (herdeclareren) in Pharmacom Classic de betreffende regels op te roepen en te bevestigen met F8. Deze regels worden dan aan het eind van de maand meegenomen in de herdeclaraties over juni.

Helaas kunnen we dit vanuit PharmaPartners niet met terugwerkende kracht oplossen. Onze excuses hiervoor.

Met vriendelijke groet,

Eric Roeland
Manager Services Farmacie (a.i.)

ANH JANSEN 05-07-2015 20:11
AGB-code landelijke voorschrijvers niet mee in declaraties juni

Helaas is gebleken dat vanaf de installatie van release 2015-6 (24 of 25 juni) tot de ingang van de nieuwe declaratiestandaard (1 juli) de algemene code $&$&$, die wordt gebruikt als een voorschrijver alleen in de landelijke voorschrijverstabel voorkomt, niet goed wordt gevuld in de declaratiebestanden. Dit gebeurt bij het verwerken van recepten vanuit Pharmacom Nieuw.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.