Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 sep

Ministerie verzwijgt details medicijndeal

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) besloten in 2012 dat de Tweede Kamer niets mag weten over de details van een dure medicijnendeal. (Telegraaf)

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) besloten in 2012 dat de Tweede Kamer niets mag weten over de details van een dure medicijnendeal. (Telegraaf)

ANH JANSEN 08-09-2014 11:48
http://www.skipr.nl/actueel/id19603-igz-rapport-arts-tuitjenhorn-niet-openbaar.html

Bleichrodt

In de Kamerbrief laten de ministers weten dat “in de regel calamiteitenrapporten niet actief openbaar gemaakt worden door de IGZ”, maar dat incidenteel daarvan kan worden afgeweken. Bij casussen met veel maatschappelijke en politieke aandacht bijvoorbeeld. “In de casus Tuitjenhorn is hiervoor niet gekozen, om te voorkomen dat vooruit gelopen wordt op het onderzoek van de evaluatiecommissie”, schrijven de ministers. Die commissie onder voorzitterschap van Carel Bleichrodt moet uiterlijk 31 januari 2015 de rapportage af hebben.

--Tja. Onbegrijpelijk. Wat een drogreden.
entrepeneur 04-09-2014 11:27
Alle spelers in de farmaceutische markt kijken verlekkerd naar de winsten die er op medicijnen gemaakt worden. Ooit was een leuk deel daarvan voor de apotheek, nu resten er slechts kruimels. VWS wil zelf ook een deel van de pot en weet dat openbaarheid de doodsteek is bij mogen houden van zulke gelden.
Meijer Apeldoorn 04-09-2014 09:10
Was toch al lang bekend? Past geheel bij de arrogantie van het Ministerie en de minachting voor de werkers in de gezondheidszorg.
Dezelfde arrogantie waarmee Schippers keer op keer in de Kamer verkondigde dat VWS geen invloed heeft op de besluitvorming van de NZa, terwijl het tegendeel het geval is.
Wellicht moet niet alleen de NZa maar ook VWS zelf maar eens goed tegen het licht worden gehouden. Is volgens mij een stinkende beerput.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.