Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 nov

Mediq sluit contract met Achmea over zorgprogramma

Mediq, leverancier van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, heeft een nieuw meerjarig contract gesloten met verzekeraar Achmea. Naast een basisvergoeding voor het vertrekken van medicijnen krijgt Mediq een vergoeding voor een nieuw zorgprogramma, dat het heeft ontwikkeld om het medicijngebruik van patiënten te verbeteren. (FD)

Mediq, leverancier van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, heeft een nieuw meerjarig contract gesloten met verzekeraar Achmea. Naast een basisvergoeding voor het vertrekken van medicijnen krijgt Mediq een vergoeding voor een nieuw zorgprogramma, dat het heeft ontwikkeld om het medicijngebruik van patiënten te verbeteren. (FD)

henricop 04-11-2011 11:49
Volgens mij gaat het zo:

Een achmea verzekerde slikt een geneesmiddel. Mediq analyseert en vervangt het met hulp van een huisarts 9uit hun zwaar gesponsorde centra?) door een goedkoop generiek middel. Winst daarvan is voor Mediq. scoort ook nog een eerste uitgiftetje
Dus therapeutische substitutie van goed ingestelde patienten, die van niets weten over de wrrkelijke redenen van Mediq en Achmea. (dat is zorg volgens deze minister)
Ben benieuwd hoe patientenorganistaties daarover denken
ANH JANSEN 04-11-2011 11:40
Uit het persbericht van Mediq:

"Healthcare quality
Healthcare insurers of Achmea are the first to sign a multi-year contract with Mediq.
Besides a fee for the basic services as the delivery of pharmaceuticals and instructions,
Mediq receives a fee for the new healthcare program. Marjolein Verstappen, Director
Healthcare Procurement Achmea: “Mediq’s care program is in line with the political and
social desire to bring the funding of care into line with realised health gains and
efficiency, rather than focussing solely on the delivery of pharmaceuticals.” The contract
will become effective on 1 January. On balance, the fee Mediq will receive from Achmea
for pharmaceuticals and related care services will be in line with the fee for 2011, but the
pharmaceutical care will be of a higher quality."

Achmea komt voor de zelfstandige apothekers met een eigen prijslijst, taxe Achmea, met eigen AIP prijzen. Bevriezing van prijzen. Prijspeil november 2011, KNMP taxe Z-index, gaat gelden voor 2012 en 2013. Mediq had daar geen trek in en gaat voor het IDEA3 model: winst prijsdaling lipitor is voor Mediq. Idem nieuwe generieken. Risico zijn prijsstijgingen en veranderingen in pakket.

Geen wonder dat andere verzekeraars dit contract ook wel willen hebben.

Anco van Maarle geeft op een webcast uitleg. De man snapt het helemaal. Haalt zijn mosterd bij VWS. Moet je ook doen.
ANH JANSEN 04-11-2011 11:29
Na IDEA1 en 2 nu dus versie 3:

Uit het persbericht van Mediq is af te leiden dat het totaal aan gedeclareerde kosten Achmea/Agis/DFZ verzekerden door Mediq in jaar 2011 gelijk is aan het jaar 2012.

De totale som van materiaalkosten en zorgkosten moeten gelijk blijven. De taakstelling VWS op de ZN-leden middels de begroting, met het MBI in de aanslag, wordt nu 1 op 1 doorgegeven aan Mediq. 240 apotheken groot.

Per saldo een brutowinstdaling van 7% door de autonome groei in de materiaalkosten. CAO apotheken doet daar nog een 2% bovenop.

Artsen en specialisten zijn niet betrokken bij dit contract en hun bijdrage zal nodig zijn: farmacotherapeutische substitutie in extreme zal nodig zijn voor Mediq om uit deze deal nog winst te kunnen behalen: losartan, sumatriptan, omeprazol, simvastatine zijn de benchmarken.

Wat als samenstelling Achmea/A/DFZ verzekerden veranderd? Wat als AADFZ meer verzekerden krijgt? Wat bij minder? Prijsstijgingen zijn ook voor rekening van Mediq. Nieuwe medicijnen met onbekende prijzen zijn voor rekening van Mediq.

Heel veel variabelen ten laste van Mediq.

Voor alle overige apotheken en verzekeraars zetten Mediq en Achmea nu de toon. Dit is de bodem.

Idea2 was geen succes. Dus dit is IDEA3: gemiddelde prijs van een achmea verzekerde per jaar. Alle groeihormonen, oncolytica, factor 9 naar de Mediq Apotheken.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.