Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 nov

Zorgverzekeraars Nederland besluit tot eenduidige vergoeding apotheekbereidingen

Het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft besloten dat zorgverzekeraars vanaf 1 januari 2016 gemeenschappelijk bepalen of en onder welke voorwaarden een apotheekbereiding wordt vergoed.

Het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft besloten dat zorgverzekeraars vanaf 1 januari 2016 gemeenschappelijk bepalen of en onder welke voorwaarden een apotheekbereiding wordt vergoed.

schuiringa 07-11-2015 13:03
De toegevoegde waarde van een openbare apotheek zit voor een groot deel in het op maat maken van geneesmiddelen.

De ketens hebben als business model efficiency en geen toegevoegde waarde.

De zelfstandige openbare apotheker wil juist toegevoegde waarde leveren.

De klant mag kiezen.
henricop 05-11-2015 19:28
Terecht toch? Op doorgeleverde bereidimgen vang je marge en eigen maaksels kosten geld.
Dus alles terug naar de apotheek maar dan wel een echt goed tarief ervoor
ANH JANSEN 05-11-2015 11:48
KNMP, ASKA en ook NapCo zullen niet gaan strijden voor behoud van de bereidende apotheek conform Geneesmiddelenwet en EU wet en regelgeving. Geen enkele Mediq, ASKA of NapCo apotheek is nog bereidend. Service Apotheek is met een model apotheek van de toekomst gekomen zonder bereidingsruimte! Tot uw Service!

Die 3 gaan voor hun eigen belang. Snappen niet dat zij zo in een zelf gegraven graf vallen en nu dieper aan het uitgraven zijn.

In de USA komen nu weer de echte bereidende apotheken op. Belachelijk dat onze belangenbehartigers zo achter de feiten aan lopen en de rest ook over de kling jagen.
ANH JANSEN 04-11-2015 18:52
Men valt in dezelfde valkuil als eerder is gebeurd in de USA; je hebt altijd de zuivere Ad Hoc bereidingen. Onvoorspelbare en onvoorzienbare unieke capsules, cremes, zalven of druppels en dranken om een kwaal te behandelen. Eenmalig, niet op voorraad en uitsluitend voor 1 verzekerde.

Blijft deze mogelijkheid open? Volgens de Geneesmiddelenwet wel, maar het is aan de KNMP en NapCo om het ook op te eisen. In de USA was ook alles afgeschaft en komen ze er nu van terug. Zuivere ad hoc moet blijven! En dat verschilt per verzekeraar! Kan niet anders.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.