Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


05 okt

Kamerbrief over rapport 'Het roer gaat om'

Minister Schippers (VWS) informeert de Tweede Kamer over het plan om de samenwerking in de huisartsenzorg te verbeteren.

Minister Schippers (VWS) informeert de Tweede Kamer over het plan om de samenwerking in de huisartsenzorg te verbeteren.

schuiringa 07-10-2015 15:04
Laat iedere medewerker aan alle patienten iedere dag weer vertellen wat voor praktijken de verzekeraars er op na houden.

Wijs ook op de ZN zorgdebat reklames die bakken met geld kosten.

Verzekeraars zijn de laagste vorm van beschaving.

Komende vrijdag gaat VGZ de premie bepalen.
Over onze rug vullen ze weer hun zakken.
ANH JANSEN 07-10-2015 13:27
VN zal even moeten bellen met een apotheker in kerngebied VGZ. Die heeft de hartelijke groeten van A Klink gekregen; we hebben elkaar nodig. Daarom biedt VGZ zijn verzekerden alles aan, ook de specialites; daar hebben zij recht op. De arts moet alleen nog MN op recept schrijven. En dan naar de apotheek. Die moet dat afleveren, maar VGZ betaalt alleen de generieke prijs aan de apotheek! Prijsverschil is gigantisch. Voor rekening van de apotheek. Geld zat, weet Jan Broeren nog van vroeger.

We hebben elkaar nodig. Groetjes A Klink. VGZ geeft een rondje op kosten van de ander. Geven en Nemen in de visie van VGZ. Kusjes A Klink. Roer gaat om en de deur dicht!
ANH JANSEN 07-10-2015 13:12
Pharmapartners heeft ook een snok aan de helmstok gegeven; wat teveel uitgeschoten; afkeuringen van declaraties van grote verzekeraars! Gebeld; ja, het is een bekend structureel probleem, we werken eraan.........

Het kan ze werkelijk geen flikker schelen.

Tijd voor juridische actie! Gezamenlijk. Schadevergoeding wegens wanprestatie. Structureel.

Even bellen kon er niet af blijkbaar, laat staat sms of email. CHA moet het bericht geven!
schuiringa 07-10-2015 12:30
Laat ons streven naar de één loket aanpak.

Eén loket voor alle stake holders in de farmacie.

Eén loket voor WSO wat we allemaal kunnen.
henricop 06-10-2015 23:42
Huisartsen zijn onmisbaar, apothekers zijn misbaar.
In ogen minister en zn klonen. Ze maken of breken overheidsbeleid. Wilt u minder verwijzingen, minder dure geneesmiddelen etc etc. De huisarts is niet voor niets poortwachter genoemd!
entrepeneur 06-10-2015 16:55
Nee Niels, dat zou niet zo kunnen zijn.
niels 06-10-2015 11:15
Zou het kunnen zijn dat de huisartsen tijdens de hele discussie met geen woord het over geld hebben gehad? En alleen over kwaliteit, verantwoordelijkheid en samenwerken? En dat die invalshoek heeft geleid tot het manifest zoals het er nu ligt? Terwijl apothekers juist wel focus hebben (gehad?) op geld en er geen manifest ligt?
ANH JANSEN 05-10-2015 23:28
http://www.vn.nl/zorgverzekeraars-geldbelust/

Machtsmisbruik? Het is juist de bedoeling dat zorgverzekeraars hun macht gebruiken. In het stelsel van gereguleerde marktwerking, waartoe we in Nederland op democratische wijze hebben besloten, zijn het de zorgverzekeraars die de – ondankbare – taak hebben om voor zo min mogelijk geld de best mogelijke zorg in te kopen. Dat ze dit nu met vallen en opstaan proberen, mogen we ze niet verwijten, lijkt me.

Winstbejag? Nee hoor, vrijwel alle zorgverzekeraars zijn coöperaties die niet gericht zijn op winst en geen winst uitkeren. Miljarden oppotten? Niet zonder goede reden. ‘Solvabiliteit’ is hier de term.
ANH JANSEN 05-10-2015 23:07
Het Roer gaat Om

In haar brief informeert de Minister Kamerleden over het voorstel Het Roer Gaat Om, over de toekomst van de huisartsenzorg. In dat voorstel presenteren LHV, InEen, NHG, VPH, NPCF, verzekeraars, toezichthouders en VWS concrete veranderingen die zij deze zomer hebben afgesproken. De Minister wil de resultaten die daar geboekt werden ook doortrekken naar andere zorgaanbieders. Er is al een verkennend gesprek geweest tussen VWS en het Verenigd Eerstelijns Overleg (VELO), waar ook de KNMP deel van uitmaakt.

-Tja. Wel bij 1ste overleg, maar niet bij beslissende 2de! De KNMP mist weer eens de boot!
ANH JANSEN 05-10-2015 22:47
En alle verzekeraars hebben wegens de gesimuleerde concurrentie onderling ook verschillende profielen en dagprijzen per Medisch Hulpmiddel. Hoezo administratieve lastendruk verminderen?

En dan nog niet gehad over de Eigen bereidingen, de ad hoc bereidingen, de DB's, over de import van niet verkrijgbare middelen, de Z-index met extreem lage spookregistraties, DDP ipv AIP; DikkeDuimPrijs. De AIP is van voor 2006.

Het Roer gaat om? Daar moet je toch eerst een bootje voor hebben en A Klink heeft die ooit allemaal afgebrand.

Het enige wat nog om kan gaan is de apotheker zelf!
ANH JANSEN 05-10-2015 22:34
Alle verzekeraars gaan per 2016 over op dagprijzen en profielen van alle Kunst en Hulpmiddelen. Het financiële risico wordt geheel gelegd bij de apothekers! Mega prijsdalingen en zeer geringe volume stijgingen. Logisch dat de arts kan volstaan met 1 recept en de apotheker kan het uitzoeken! Verzekeraars kunnen na 3 jaar nog terugvorderen. Baxters achteraf corrigeren voor ten onrechte 1x week ipv 1x 3weken wegens minder mutaties dan gemiddeld achteraf vastgesteld door de verzekeraar?

En MN met contractueel vastgelegde substitutie graden met uitbreiding buiten PRK? Recept volstaat! Ook logisch. De apotheker kan bloeden! MN telt niet!
Erik_F 05-10-2015 22:22
'Bij het voorschrijven van spécialité geneesmiddelen is een vermelding van medische noodzaak op het recept afdoende. Hiervoor hoeven geen afzonderlijke formulieren meer te worden ingevuld.'

Alleen medische noodzaak dus bij spécialité? En wie garandeert dat apotheek dan zijn geld krijgt? Of is dat het probleem van de verzekerde met zijn niet-dekkende polis?


henricop 05-10-2015 21:09
Taken en formulieren worden naar de apotheker overgeplaatst.
Huisartsen, fysiotherapeuten en logopedisten krijgen minder adm. Lasten.
Helaas was de KNMP niet op goede plek op juiste moment!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.