Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


06 aug

Consumentenbond: Drogisterijen en apotheken schieten tekort in voorlichting

Een zalfje dat in combinatie met andere medicijnen risico geeft op bloedingen mag niet zomaar meegegeven worden bij de drogist en apotheek. Toch gebeurt dat bij ruim de helft van de 40 drogisterijen en bij bijna een zesde van de 40 apotheken die de Consumentenbond bezocht.
Een zalfje dat in combinatie met andere medicijnen risico geeft op bloedingen mag niet zomaar meegegeven worden bij de drogist en apotheek. Toch gebeurt dat bij ruim de helft van de 40 drogisterijen en bij bijna een zesde van de 40 apotheken die de Consumentenbond bezocht.
ANH JANSEN 10-08-2015 00:12
http://www.ftm.nl/exclusive/schippers-reageert-op-ftm-artikel-over-hoge-overhead-in-de-zorg/

25% van de kosten in de cure gaat op aan administratieve lasten.

Wat vindt de Consumentenbond daarvan? Waar blijft de Consumentenbond in die discussie?

0% vergoeding en toch 100% prestatie eisen? Daar komt de het hele 'onderzoek' van de consumentenbond naar voorlichting op tubes a 4.95 op neer. De Consumentenbond heeft nog niet begrepen dat verzekeraars de marge op OTC verrekenen met de tarieven in de wmg; die kunnen dan toch lager?

Dan is de prestatie van die 80% apotheken getuigend van de enorme intrinsieke goedheid aldaar!
ANH JANSEN 10-08-2015 00:08
https://economielinks.wordpress.com/2012/12/03/waarom-zijn-zorguitgaven-in-de-vs-zo-hoog/

En in Nederland. De Blogger haalt Nederland er ook maar bij.

Waar blijft de Consumentenbond in deze discussie?

De truc van de verzekeraars mbt uitbenen zorg en profiteren van arbitrage mbt de tijd; historische prijzen zijn hoger dan die in het nieuwe jaar; geneesmiddelen, K&H zijn uitgebeend. Wat volgt er dan? De ziekenhuizen? De hete aardappel in de zorg?

65% van de kosten in de care worden nu opgemaakt door de ziekenhuizen tegen welke prestatie? Daar kan makkelijk 20% vanaf. 80/20 regel gaat altijd op.

En dan ook een echte daling van de premie!
ANH JANSEN 09-08-2015 16:15
De verzekeraars zeggen deze prijsdalingen terug te geven aan de verzekerden. Zeggen is wat anders dan doen. Onderschrijding farmaceutische zorg is toegenomen tot 1,4 miljard euro. Winst per jaar van de verzekeraars, na aftrek eigen kosten en toepassen boekhoudige trics en trucs ruim 2 miljard euro. De reserves zijn dan ook opgelopen tot boven de 12 miljard. 3x meer dan volgens de toezichthouders nodig is gezien de afwezigheid van enig risico.

En wat doet de Consumentenbond? Die zwijgt!

0% marge gunnen en toch 100% eisen? De Consumentenbond lijkt meer en meer op een verzekeraar. Tja, wie met pek omgaat.
ANH JANSEN 09-08-2015 16:08
De balk in 100% eigen oog gaat nog verder en is nog breder: de schadelast is gebaseerd op historische data. Diabetes testmiddelen uit de jaren tot 2015 zijn opgebouwd uit gebruik van Bayer, Hoechst, Abbott e.a. A labels. Topkwaliteit.
Verzekeraars hebben de nominale premie gebaseerd op die historische prijzen en volumes. De Overheid heeft de te verzekeren zorg echter functioneel omschreven; een auto is een auto. Historisch een BMW? Dan heb je vette pech in de zorg omdat de verzekeraar je een Lada of een SsangYong of een Geely mag leveren. Voor de prijs van een Mercedes Benz, BMW of Audi!

Zakkenrollerij van bovenste plank! Zo ook met medicijnen, incontinentie en stoma!
ANH JANSEN 09-08-2015 16:04
De Consumentenbond heeft last van het splinter in 20% andermans oog en de balk in 100% eigen oog syndroom; de flessentrekkerij door de verzekeraars, en Overheid, laat zij gewoon passeren. Doorgeleverde Bereidingen; schadelast raming 2015 gebaseerd op schadelast 2014 en eerder. Historische data. En dan per 1 maart 2015 schrappen? Dat levert de verzekeraars 100miljoen euro op. En de verzekerden betalen 2x; 1x nominale premie en 2de keer a contant! Mag allemaal van de Consumentenbond.
ANH JANSEN 08-08-2015 16:03
80/20 regel gaat altijd op. Ondertussen mag de Consumentenbond wel eens in de spiegel kijken om te beoordelen of zij het consumenten belang in de zorgmarkt wel dient; neen dus. Het hele systeemmodel is juist ingericht om de consument uit te kleden en de Consumentenbond blijft dit systeemmodel steunen. Nederland is immers koepelland.

Waar dit toe gaat leiden is te zien in de USA, ons voorland.

http://www.ftm.nl/exclusive/marktwerking-in-de-zorg-levert-in-vs-bedroevende-resultaten/

De inkomensafhankelijke premie in NL lijkt op de Medicaid betalingen in de USA. Verzekeraars weten daar wel raad mee.

Eigen verantwoordelijkheid en zelfmanagement zijn de toverwoorden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.