Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


06 nov

Nieuwe apotheek in Kernhem

Apotheek Kernhem heeft maandag 30 oktober haar deuren geopend. Het slogan "Dicht bij huis" is nu ook voor de wijk Kernhem van toepassing. Om 8.30 uur werd de heer Poulus als eerste klant verwelkomd.

Apotheek Kernhem heeft maandag 30 oktober haar deuren geopend. Het slogan "Dicht bij huis" is nu ook voor de wijk Kernhem van toepassing. Om 8.30 uur werd de heer Poulus als eerste klant verwelkomd.

henricop 07-11-2017 20:50
Apotheek Kernhem is een omzet verdunningsapotheek van apotheek Veldhuizen.
Nu VWS niet 460 miljoen maar ruim 460 miljoen wil bezuinigen, denk ik dat beide apotheken zullen omvallen ruim binnen de 4 jaar.
En niet alleen deze twee. 10% minder omzet in alle openbare apotheken is die ruim 460 miljoen. Ofwel 200 apotheken moeten sluiten of we zitten met zijn 2000den op water en brood.
Nu de geleerde Bart Tolhuisen ook nog roept dat ze 80% van het apotheek werk overnemen, kunnen we waarschijnlijk 500-1000 sluitingen tegemoet zien.
En afhaalkastjes bij de Jumbo. Dan klopt de laagste prijsgarantie ook weer helemaal.
Zet de dynamo maar aan KNMP!!
ANH JANSEN 07-11-2017 13:50
Die 460 miljoen is de taakstelling vanuit VWS! Daar komen de acties van de verzekeraars nog eens bovenop! Verzekeraars stellen dat het door VWS toegestane budget niet hoeft te worden opgemaakt aan zorg. Bewaren en sparen voor later is ook een optie. Kwestie van een keuze maken.

GVS Herberekening is VWS. Lage Ziektelast criterium is VWS. Jaarrecepten is VWS,KNMP en ZN. (ZN kan ZN-leden niet binden, de KNMP wil het nog immer niet geloven)

Overheveling resterende 'dure' geneesmiddelen is VWS.

LPG voor DB's. Evidence Based eisen voor Ad hoc bereidingen e.d. is ZN-leden.

Spelletje is het zoeken naar het lek in de contracten.

Sinds 2006 is er 7 miljard euro weggelekt.
ANH JANSEN 07-11-2017 13:41
Laatste nieuws niet gehoord? Onbekend met de speltheorie? Wat is de economische prikkel binnen het systeemmodel?

https://www.skipr.nl/actueel/id32448-zorgverzekeraars-meer-geld-naar-huisartsen-niet-nodig.html

De redenatie van de verzekeraars is wonderlijk, maar geheel consistent met de speltheorie. Je moet er maar opkomen en voor durven uitkomen. Sinds 2006 hebben de verzekeraars op deze manier 7 miljard euro aan verplicht afgedragen zorgpremies en risicovereveningsgelden/belastinggelden, achtergehouden. Deze 200 miljoen kan daar mooi bij. Kwestie van indikken.

De apothekers kunnen hun borst natmaken. Die 460miljoen is keihard.

"Apotheek" Kernhem gaat binnen 4 jaar sluiten.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.