Zorgverzekeraar over Bavelse pillen: 'Afbouw antidepressiva ook mogelijk met bestaande medicatie'

De Bavelse apotheker Paul Harder heeft medicatie ontwikkeld waarmee het voor patiënten makkelijker zou zijn om antidepressiva af te bouwen. In Harders pillen zitten dezelfde werkzame stoffen als in reguliere pillen, maar dan vermengd met hulpstoffen waardoor de werkzame stof vertraagd wordt afgegeven. De pillen zitten in zogenoemde afbouwstrips. Het aantal patiënten dat de pillen afneemt, groeit snel. Maar zorgverzekeraars willen de pillen niet vergoeden.

>>> Lees verder (Artikel)

,,Wij doen geen uitspraak over business cases van onze individuele leden'', laat woordvoerder Dennis Mulkens weten aan BN DeStem.

De woordvoerder van de woordvoerster van de woordvoerder van de KNMP wel te verstaan. Zie het als een ketencommunicatie. Met alle gevolgen van dien.

Gaat in de ogen van de KNMP om een nieuw verdienmodel van de openbare apotheek. Business Case.

Zo zien de verzekeraars het ook, alleen zeggen die het niet. Daar is de woordvoerder ook de woordvoerder en ook de Manager Farmacie! Platte organisatie.

Kom daar bij de KNMP eens om.


ANH JANSEN | 06-12-2017 | 18:50

Maar dat betreft echt alleen uitzonderingssituaties.'' De prijs van het middel - die hoger is dan die van reguliere medicijnen - is volgens Van Oosterhout van secundair belang. ,,Al zou het middel goedkoper zijn, dan zouden wij nog kijken naar wat de beroepsgroep erover zegt.''

Het enige dat de KNMP kwijt wil is dat ze zelf ook werkt aan een afbouwschema dat als standaard kan gaan gelden. ,,We doen dit samen met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, de Nederlandse Huisartsenvereniging en pati�ntenvereniging Mind'', aldus Mulkens.

-De beroepsgroep werkt er nog aan. Ssri's zijn dan ook pas sinds kort op de markt.

Geen eigen visie? Dan wordt die voor je gemaakt!

ANH JANSEN | 06-12-2017 | 18:55

We wachten op de uitspraak van de woordvoerder van de woordvoerster van de woordvoerder van de KNMP tav de Viagra in de OTC en de nieuwe taak van de openbaar apotheker, geregistreerd KNMP openbaar apotheker specialist:

'Om toegang te krijgen tot de erectiepil moeten mannen eerst met de apotheker spreken, die kan bevestigen of de symptomen wijzen op erectiele disfunctie'.

Is de KNMP bereid hieraan wel te trekken? Of werkt zij nu aan een opbouwschema met de diverse stakeholders waaronder de pati�ntenvereniging Dikke Pik?

ANH JANSEN | 07-12-2017 | 14:51

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Wanneer u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren. Als u al een account heeft kunt u hier inloggen.

19-02-2018 Beantwoording Kamervragen over het bericht ‘Megawinst farmaceut zet medicijndebat op scherp’
19-02-2018 Farmacotherapeutisch Kompas biedt nu ook inzicht in prijzen en kosten van geneesmiddelen
19-02-2018 Zaandamse Online apotheek gaat Belgen bedienen
19-02-2018 Verslaafd aan een pilletje voor het slapen
19-02-2018 Onderzoek van niveau, kleine winst voor kankerpatiënt
19-02-2018 Farmaceuten onder druk om open te zijn over prijsvorming
16-02-2018 Afscheid Hoogleraar Moleculaire Toxicologie: Big data voorspellen bijwerkingen
16-02-2018 Herwonnen vrijheid voor patiënten met atopisch eczeem
15-02-2018 Piek in laxansgebruik door landelijke darmonderzoek
15-02-2018 Kamerbrief bij rapport Off-labelgebruik van geneesmiddelen
   
>>> Volledig Nieuwsarchief