Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 apr

Achmea zet belang van de klant voorop bij zorginkoop

Vanaf 2016 zet Achmea een volgende stap met haar zorginkoop. Waar we tot nu toe de zorg voornamelijk per zorgaanbieder inkochten, zal vanaf 2016 het belang van onze klant nadrukkelijker het startpunt van onze zorginkoop zijn. We kijken hoe een klant zorg gebruikt en vanuit dat perspectief kopen wij integraal de zorg in.

Vanaf 2016 zet Achmea een volgende stap met haar zorginkoop. Waar we tot nu toe de zorg voornamelijk per zorgaanbieder inkochten, zal vanaf 2016 het belang van onze klant nadrukkelijker het startpunt van onze zorginkoop zijn. We kijken hoe een klant zorg gebruikt en vanuit dat perspectief kopen wij integraal de zorg in.

schuiringa 11-04-2015 15:54
Huisarts van Bemmel in de Volkskrant: tranentrekkend verhaal over het wangedrag van de verzekeraars.

Wie het hoogste kwaliteitscertificaat heeft als zorgverlener, besteed geen aandacht meer aan de patient en alleen nog maar aandacht aan het invullen van de papieren van de verzekeraar, certificeringsbureau en de IGZ.

Waarschuw de patient voor de kwaliteitscertificaten van de Zorgverzekeraars.

Bij deze zorgverleners krijgt U geen zorg meer. Alleen nog papier.

schuiringa 10-04-2015 13:18
We hebben 1 miljoen klantkontakten per dag als zorgverleners. Maak daar gebruik van.

Op alle zakjes en etiketten de burger waarschuwen voor het wangedrag van Staat en zorgverzekeraars.
schuiringa 10-04-2015 13:17
Rechtbanken en rechters draaien recht wat krom is, indien de politiek dit van ze eist.

In Nederland wordt politiek recht gesproken zeker in de Gerechtshoven en hoger.

Alleen in Europa kun je nog je recht halen. Doordat dit zeer duur en tijdrovend is denkt de Staat met alles weg te kunnen komen.

Het begrip Bananenrepubliek op een zeer hoog abstractieniveau en moeilijkheidsgraad is voor NL van toepassing.

Het steeds meer afhaken van kiezers is het topje van de ijsberg. De burger gelooft niet meer in de verkooppraatjes van de politici.

Wij in de spreekkamer/ruimte moeten de burger iedere dag vertellen hoe hij/zij door de politiek een oor aangenaaid wordt.
ANH JANSEN 09-04-2015 21:28
Wie komt er op voor de klant?

http://www.skipr.nl/actueel/id22055-rechter-verklaart-fusiebezwaar-npcf-niet-ontvankelijk-.html

Om die reden vroeg de patiƫntenfederatie de rechtbank eerder dit jaar om het ACM-besluit te vernietigen en de fusie ongedaan te maken.

De rechtbank in Rotterdam serveert de NPCF nu met dezelfde mededigingswet af. Volgens de rechtbank is de NPCF niet aan te merken als consumentenorganisatie zoals bedoeld in de Mededingingswet. Daarmee is ze evenmin belanghebbende in mededingingsrechtelijke zin. Om die reden is het bezwaar niet ontvankelijk verklaard.
schuiringa 09-04-2015 18:27
PvdA; Roep de zorgverzekeraars tot de orde regering !

Voor de zorgverzekeraars dient hetzelfde regiment te gelden als voor de banken.

De Eed afleggen en maximaal een salaris van een minister.

De kontrakten dienen weer op papier aangeboden te worden, zodat er echt onderhandeld kan worden.
ANH JANSEN 09-04-2015 14:46
Achmea komt met een brochure met 10 modules en 10 programma's; 20 knoppen om aan te draaien. 20 knoppen om te controleren. Administratieve lastendruk moeten omlaag en dat is strijdig met verdienmodel van de bureaucratie.

BNR Radio van maandag j.l. beluisterd? 19.30 - 20.30. Zorgdebat? Het kan nog erger. Blue Cross uit de USA wordt nu als voorbeeld aangehaald ten bewijze van succes uitkomst en populatie bekostiging. Zonder doorvragen. Blue Cross is vnl verzekeraar van ambtenaren.

Het ergste moet nog komen; alle burgers ambtenaar, behalve de zorgverleners; die voeren dan volgens CPB Zorgkeuzes in Kaart geen bal meer uit.

Knijpen of uitgeknepen worden is de vraag.
ANH JANSEN 09-04-2015 14:42
Ook de Restitutie verzekeraars schuiven nu openlijk op richting In Natura en Budget verzekeraars; verslag van zorgmakelaar wijst daarop; dagprijzen en prijsplafonds.

En dan nog durven stellen dat restitutie verzekerden alles vergoed krijgen? RADAR en Consumentenbond zullen nu aan de bak moeten om dit tij te keren. Klacht indienen bij SKGZ?

Waarom de Koepels dit allemaal maar goedvinden is een Kamervraag waard. Rol van verzekeraars is zoals A Rouvoet het nu openlijk ook zegt beperkt tot opmaken van het toegestane budget, na aftrek van eigen kosten en winst; CZ zit nu op 350miljoen euro op 9 miljard omzet. Dat is volgens A Rouvoet 1 % winst.

De Eendentest maar van stal halen?
ANH JANSEN 09-04-2015 14:39
Uitwerking kan ook niet concreet zijn omdat de verzekeraars nog moeten vernemen wat het budget voor 2016 gaat worden. VWS gaat daar nu openlijk over.
Trend was, is en blijft neerwaarts. WMG tarief wordt gezien als distributie tarief en geen van de onderhandelaars namens de apotheken is het daarmee oneens. Die snappen het ook niet omdat er geen praktiserende apothekers meer in zitting hebben. De KNMP zit geheel op de lijn van ZN/VWS; lagere prijzen tegen hogere kwaliteit.
Dan krijg je dit soort brochures voor de open haard en dat met de klimaatverandering? Zelfs opwarmen gaat niet meer.
schuiringa 09-04-2015 11:57
De laagste vorm van beschaving
Meijer Apeldoorn 09-04-2015 10:18
Wellicht kan er een poll worden opgestart met als onderwerp: denkt u als Zorgverlener dat Zorgverzekeraars het belang van de klant/ patient voorop stellen?
De uitslag zou wel eens heel ontnuchterend kunnen zijn voor de ZN - ers.
De door Zorgverzekeraars opgelegde bureaucratie wordt steeds erger.Voor administratie wordt niet betaald en gaat dus ten koste van de werkelijk geleverde zorg.Rouvoet was al zo brutaal extra geld te vragen voor de ZN - ers. Zn-ers verschuiven de administratieve lasten naar Zorgverleners en vervolgens moeten de Zorgverzekeraars meer geld krijgen? Maatschappelijke verontwaardiging over bankiers die hun zakken vullen. Hoe staat het dan met ZN-ers?
Meijer Apeldoorn 09-04-2015 10:08
Een hoop BlaBla , zonder concrete uitwerking. De contractvoorwaarden worden nog bekend gemaakt.
PR matige poging om de tekent u maar bij het kruisje , realiteit te verdoezelen.
Meer kwaliteit voor minder geld, en de stijging in het aantal regels blijft u ook gewoon uit eigen zak betalen.
Ben bovendien benieuwd wat de zin is van onder couvert aanbesteden , als er sprake moet zijn van transparantie. Ligt de onder couvertprijs toch gewoon op straat? Welke zin heeft deze manier van aanbesteden dan nog? Of blijft er toch nog een geheime geldstroom bestaan die niet met de patient/ klant wordt verrekend? Meer vragen dan antwoorden dus.
schuiringa 08-04-2015 22:19
Nog harder de zorgverlener afknijpen ?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.