Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 apr

Webcast Kassa: Wie moet zorgen voor voldoende medicijnen?

Zaterdag in een nieuwe uitzending praten we over de beschikbaarheid van medicijnen. Is de fabrikant of apotheker verantwoordelijk? de webcast

Zaterdag in een nieuwe uitzending praten we over de beschikbaarheid van medicijnen. Is de fabrikant of apotheker verantwoordelijk? de webcast

ANH JANSEN 10-04-2016 20:08
Goh, heeft de KNMP/Steven Verhagen niet bedacht wat nadenkende kijkers bedenken? Nederland is een handelsland. In Nederland zijn de medicijnen volgens de KNMP spotgoedkoop, in het buitenland peperduur; zou er geen export zijn van NL naar Buitenland? Zou dat de oorzaak kunnen zijn van de tekorten in NL?

Wat als ZN/VWS dit gaan onderzoeken? Mosadex/Mediq/BenU kunnen hun borst natmaken. En de vele apothekers die stiekem handel drijven?

ANH JANSEN 10-04-2016 19:30
Hanke Bruins Slot stelt doodleuk dat prijsdaling generieken de inkoop van dure geneesmiddelen heeft mogelijk gemaakt; onzin. De winst is direct doorgesluisd naar de bottom line van de verzekeraars. De Minister heeft de budgetten voor geneesmiddelen niet verhoogd, de dure geneesmiddelen zijn immers overgeheveld naar de ziekenhuizen; minus een 'taakstelling".
CDA stond aan de basis van dit systeemmodel: A Klink!
ANH JANSEN 10-04-2016 15:34
Verzekerden hebben recht op vergoeding van in Nl geregistreerde middelen die voorgeschreven worden voor een behandeling. De verzekeraars moeten daarvoor zorgen. Dat is hun zorgplicht.
NIet de KNMP of de apothekers, maar verzekeraars, politiek en ambtenarij zijn verantwoordelijk voor het huidige systeemmodel.

De schijnoplossing van een WHO lijst van 200 geneesmiddelen is typisch voor de top ambtenaar die Bert Leufkens is.

Tegen welke prijs? ACM? NZa? Doorvragen is er niet bij.
ANH JANSEN 10-04-2016 15:26
Wat een afgang wederom. Je moet nimmer antwoorden dat je denkt wat de oorzaak is van een probleem, waar je niet over gaat en waar je niet verantwoordelijk voor bent; de regisseurs in de zorg zijn de verzekeraars, aangestuurd door VWS en politiek.

Maar neen, de KNMP neemt de bal op en schiet hem in het doel: wederom het eigen doel. Weer in het defensief gedrongen.

Heel dom.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.