Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 sep

Automobiliste rijdt door gevel apotheek Hengelo

en auto is dinsdagmorgen in de zijgevel van een apotheek in Hengelo gereden. Het gaat om de apotheek in de Hasseler Es aan de Willem van Otterlostraat.(Tubantia)

en auto is dinsdagmorgen in de zijgevel van een apotheek in Hengelo gereden. Het gaat om de apotheek in de Hasseler Es aan de Willem van Otterlostraat.(Tubantia)

Luco 10-09-2015 08:49
Geachte heer Jansen,

Het geneesmiddel is nog niet opgenomen in de basisvergoeding en valt dus nog niet onder de zorg waar elke patiënt recht op heeft vanuit zijn basisverzekering.
ANH JANSEN 09-09-2015 19:44
Õf ging het hierom;

Veel patiënten met uitgezaaide longkanker die in aanmerking komen voor een nieuw veelbelovend middel, krijgen het medicijn niet. Van de twaalf ziekenhuizen die zijn aangewezen om het medicijn te verstrekken, doen maar drie dat, zo meldt de NOS.

Het gaat om het middel nivolumab. Ziekenhuizen als het UMC Groningen, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Atrium Ziekenhuis in Heerlen geven het medicijn nog niet, uit geldgebrek of om logistieke problemen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid zegde de Tweede Kamer in juli toe dat "geen patiënten om budgettaire redenen de toegang tot dure wordt ontzegd", maar dat gebeurt dus wel!
ANH JANSEN 09-09-2015 18:35
Dat was vermoedelijk een Menzis verzekerde die haar BNG geld terug wilde halen.

Dat doet CZ anders:

Gisteren van CZ vernomen:
Wanneer een client tegen CZ zegt dat er geen BNG heeft plaatsgevonden wordt het zonder bericht bij de apotheek gecrediteerd.
Dit moeten ze juridisch doen naar aanleiding van een zaak die een patiëntenvereniging heeft gewonnen tegen CZ bij de SKGZ.

Wat zou er gebeuren als dot publiekelijk bekend wordt?

Zegt veel over de samenwerking en het vertrouwen van de zorgverzekeraars en de apothekers

-Maak maar een begroting voor 2016 voor exploitatie van een openbare apotheek zonder BNG inkomsten! Eigen risico van 385 is behoorlijke prikkel!
Meijer Apeldoorn 09-09-2015 15:06
Tsja, dat krijg je er van vogels Nivel . Als je te weinig vraagt worden ze boos en rijden ze de apotheek binnen.
Wellicht kan er voor 2016 een risico opslag komen?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.