Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 aug

Apotheek in Zandvoort sluit deuren

De Zandvoortse Apotheek Noord is sinds 1 juli gesloten. Volgens eigenaar apotheker Hans Mulder als gevolg van de verslechterde economische omstandigheden. “Tegen de huidige tarieven is het onmogelijk deze apotheek nog langer open te houden. Ik ben financieel aan het watertrappelen.”(PW)
De Zandvoortse Apotheek Noord is sinds 1 juli gesloten. Volgens eigenaar apotheker Hans Mulder als gevolg van de verslechterde economische omstandigheden. “Tegen de huidige tarieven is het onmogelijk deze apotheek nog langer open te houden. Ik ben financieel aan het watertrappelen.”(PW)
ANH JANSEN 14-08-2012 20:09
Heeft de Minister wel afgezegd of heeft zij nimmer toegezegd?

De vragen die de KNMP heeft opgesteld zijn allen vragen naar de bekende weg en geven E Schippers schoten voor open doel: wordt de patient beter bediend als die geregistreerd staat? neen dus. Zegt E Schippers en met haar de hele TK.
Levert marktwerking meer op dan samenwerking? Marktwerking sluit samenwerking helemaal niet uit en gaat heel goed samen. Zegt E Schippers.
Waarom bent u tevreden over het resultaat? Omdat de kwaliteit beter wordt en de kosten lager. Natuurlijk ben ik dan tevreden en ik vraag mij af waarom de KNMP dat niet is. Zegt E Schippers.

En het preferentie beleid? Bij die vraag is bij E Schippers de broek van afgezakt en toen heeft zij afgezegd.

PW Debat is afgeblazen. E Schippers wil niets liever dat dan ook de Z-index KNMP Taxe wordt afgeblazen: centrale prijslijst belemmerd de marktwerking en houdt de prijzen hoog.

Blaas nu eens door KNMP.
ANH JANSEN 14-08-2012 20:03
19 juli, 2012 - 13:50
Het jaarlijkse PW-debat staat dit jaar in het teken van de komende Kamerverkiezingen. De grootste politieke partijen in de Tweede Kamer en hun fractiespecialisten voor farmacie zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie in het debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam. Dat vindt plaats op vrijdagmiddag 24 augustus.

Het thema van dit PW-debat is ‘Uitdagingen voor apotheker en patiënt’. De KNMP zal op deze debatmiddag ook haar manifest over dit onderwerp presenteren aan demissionair minister van Volksgezondheid, Edith Schippers.

Centraal in het Lagerhuisdebat staan onder meer vragen als ‘Wat verwacht u van andere partijen in de sector?’, ‘Wordt de patiënt beter bediend als die geregistreerd staat?’, ‘Levert marktwerking de patiënt meer op dan samenwerking?’, ‘Waarom bent u tevreden over het resultaat?’ en ‘Moet het preferentiebeleid voortaan zijn gebaseerd op het principe dat de maximumprijzen van de dominante zorgverzekeraar in een apotheek de bovengrens vormen?’

De partners van de KNMP en politici zullen tijdens de debatmiddag in een Lagerhuisopstelling van standpunten wisselen onder leiding van Frits Huffnagel (onder meer ex-fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam en ex-wethouder in zowel Amsterdam als Den Haag). Dit debat vindt plaats in aanloop naar de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer op 12 september. Behalve minister Schippers zijn ook vakpolitici voor farmacie van de grootste partijen uitgenodigd voor deze middag in de Rode Hoed.

Om 14.30 uur gaat de zaal aan de Keizersgracht 102 in Amsterdam open en 15 uur opent Huffnagel de discussie. Om 15.10 uur presenteert de KNMP haar manifest aan (o.v.) demissionair minister Schippers en tot ongeveer 17 uur vindt de discussie plaats met als leidraad de stellingen. Daarna is er gelegenheid deel te nemen aan een borrel.

Kees zwaan 13-08-2012 21:59
'KNMP Nieuws 13 aug: PW-zorgdebat gaat niet door Het PW-zorgdebat op 24 augustus a.s. in De Rode Hoed in Amsterdam is geannuleerd.':
Schippers heeft afgezegd. Waarschijnlijk iets belangrijkers te doen: campagne voeren en vooral je handen niet branden aan zorg en gaan voor volksgezondheid.
Voor apothekers betekend dit:
'Pompe(als ze nog een bootje hebbe), watertrappele(als het bootje al verzope is) en dan verzuipe(als de drank op is)'.
Proost!


Kees zwaan 13-08-2012 21:42
'Er zal, naar de mening van de KNMP, een situatie ontstaan waarin voornamelijk zal worden geconcurreerd op distributie van geneesmiddelen en niet op kwaliteit van zorg.'
Klopt! Daarom is juist de wet BIG van toepassing verklaard voor apothekers: om kwaliteits risico's af te dekken.
Als er maar een beherend apotheker ingeschreven is, al wat het maar voor 3 of 4 dagen per week. De aansprakelijkheid is zo uitstekend afgedekt. Evenzo de distributiekosten: verzekeraars zullen hun risico's steeds meer op de distributeur afwentelen door prijslijstjes uit het verleden te hanteren en volumestijging via nacalculatie(Achmea, wie volgt?) op het distributiepunt(apotheek) verhalen.
In het kader van modern management, is alle rotzooi is op deze wijze keurig door VWS via de schutting van zorgverzekeraars naar de distributiepunten doorgesluisd.

Goed geregeld en probleem opgelost!.....?


adiyaman 13-08-2012 17:47
Waar is de KNMP die ventileerde: "Tot de concernbouwers kunnen ook worden gerekend de buiten de farmaceutische bedrijfskolom staande bedrijven, zoals bv. Ahold, die hier en daar apotheken opricht, en deze koppelen aan de Etos zaken van dit concern. Wij zijn en blijven van oordeel dat de geneesmiddelenvoorziening een zaak is van apothekers, die hetzij als zelfstandig gevestigd apotheker, hetzij in dienst van of in maatschap met collegae hun beroep uitoefenen. Hierin passen geen activiteiten van bedrijven, die de geneesmiddelenvoorziening zuiver commercieel benaderen. De onafhankelijkheid in de beroepsuitoefening wordt hierdoor naar ons oordeel aangetast". bronvermelding= uit het Nationaal Archief 1990.

Het officiele orgaan van de KNMP -sinds 1865- Pharmaceutisch Weekblad doet tegenwoordig advertorials als zijnde normale journalistieke artikel publiceren.

Hoe geloofwaardig kan je nog zijn?
ANH JANSEN 13-08-2012 10:37
"Maar inmiddels is er sprake van een belangrijke doorbraak. De KNMP heeft met Zorgverzekeraars Nederland overeenstemming bereikt over een gezamenlijk onderzoek naar alle kosten die apotheken moeten maken voor aansluiting op en gebruik van het LSP. De uitkomsten van het onderzoek vormen het uitgangspunt voor de contractering 2013 en moeten helpen borgen dat er voldoende geld binnen het Budgettair Kader Zorg beschikbaar blijft om deze essentiële voorziening te bekostigen. Het onderzoek wordt verricht door bureau Significant dat ruime ervaring heeft opgedaan tijdens de NZa-kostenonderzoeken. Een tijd waaraan veel apothekers in dit marktgewricht zeggen terug te verlangen. Het kan verkeren."

Wat gezegd en geschreven door Leon Tinke. Titel Column; Pennywise. In de laatste PW.

We wachten op de column met de titel "foolish".

En vervolgens kan de Notaris het pand Alexanderstraat verzegelen.

De KNMP met deze directeur en voorzitter zal de eigen Z-index KNMP Taxe niet schrappen. Wat de leden en niet-leden wel willen, wil de KNMP niet.

Dit schip kan niet meer keren.
adiyaman 11-08-2012 23:48
Het wanbeleid in de verzekeringswereld, bankenwezen speelt kennelijk ook bij apotheken die door niet apothekers gerund worden dus door accountants of ketens. Een vliegtuig wordt ook niet door een vrachtwagenchauffeur bestuurd! Nog al logisch dat de kassen van verzekeringen op deze wijze leeggeroofd worden. Niets anders dan krokodillentranen.
henricop 11-08-2012 23:40
http://www.pzc.nl/regio/zeeland/11070423/Ruim-helft-apothekers-in-financiële-problemen.ece

Zie ook uitspraak accountant
henricop 11-08-2012 18:48
Dit speelt toch al sinds 2008! De Nza is de apotheek gaan normeren en daardoor is een apotheek met 100000 regels zeer levensvatbaar. Elk jaar gaan tarieven naar beneden maar stijgen de aantallen receptregels harder..
Kleine apotheken hebben 2 keuzes: sluiten of fuseren.

De werkelijke problemen zijn er voor onze collega's met goodwill ellende. Gelukkig zijn dat vooral de ketens. Brocacef staat op omvallen. Mediq moet 100 witte boorden lozen, maar loost witte schortjes. Aan de A2 wil men graag terug naar de Europaweg en de vrouw van kleine Marc vraagt elke dag of de 1 miljoen wel blijft binnenkomen. Ze is al gezien bij de LIDL!
Wel sneu is het voor de jonge apothekers die in 2007 een apotheek gekocht hebben. KNMP, VWS en NZa hebben ze in de kou laten staan. Ook de adviseurs die ze in de malaise gestort hebben zijn bij mijn weten nooit aangeklaagd. En de verkopers zijn ook met de Noorderzon vertrokken of moeten nu in loondienst bijbeunen vanwege de kredietcrisis.
Ik kwam er vorige week nog eentje tegen. Had een mooie apotheek, heeft gecasht, is vermogen deels weer kwijtgeraakt op de beurs en werkt nu in de BENU pool. Dat is het ware leven.
En dan zijn er nog de grapjassen die door BDO en Edje Brouwer zijn verleid om de apotheek aan zichzelf te verkopen. De gekste constructie ooit. Maar het kon in de jaren van weleer. Verdien de goodwill van de apotheek nu alvast en doe het elke 5 jaar weer! Met die typo's heb ik geen enkel medelijden. Geld weg op beurs en bijstorten maar!

adiyaman 11-08-2012 16:09
Brenninkmeijer: ''We leven in wat we wel noemen een mediacratie en een dramademocratie, waarbij de rol van media in de democratie steeds om reflectie en terugkoppeling vraagt.'' PW is het publicatieorgaan van de KNMP en publiceert advertorials zonder de lezer daarvan op de hoogte te brengen. Dat was volgens mij ook het geval een paar pw nummers terug waarbij zij de thuisapotheek aanprees terwijl de KNMP een jaar daarvoor aan het procederen was tegen die apotheek.
ANH JANSEN 11-08-2012 14:15
Zo men de Achmea verzekerde in het straatbeeld zal gaan herkennen aan de wijdbeense loop ivm de opgelegde 48 uurs luier die de Achmea directeur zo geweldig vindt voor zijn verplicht verzekerden, zo zal men de KNMP HB leden herkennen aan de Volendamse klederdracht ivm de dikke pik.

Je blijft je verbazen over het amateuristisch peil van de communicatie afdeling van de KNMP en je kijkt met bewondering naar de SPIN afdeling van ZN en ZN-leden als Achmea; neen, wij bellen niet op, wij dragen met onze wijze van zorginkoop bij aan de kostenbeheersing in de zorg en voorkomen spillage en onze verzekerden krijgen zorg op maat zoals zij die zelf wensen; zij hebben en houden recht op ieder merk naar eigen keuze.

De KNMP is voorstander van marktwerking in de zorg.

Dit PW bericht is weer rampzalig voor apotheekhoudenden; de man watertrappelt nu met 1.5 apotheek. Teruggaan naar 1 apotheek voor eenzelfde gebied geeft hem weer lucht. Sluiting van een apotheek levert de verzekeraar 300.000 euro per jaar op. Dat geld verdwijnt nu naar collega mulder. De apotheker kan rekenen op een tariefdaling van 300.000 euro per jaar.

Die lucht moet eruit. De man moet blijven watertrappelen. Dat is de economische prikkel die verzekeraars en overheid graag willen zien. Wie watertrappelt doet moeite, wie drijft zit te ruim in de middelen en wie in een bootje zit geeft aan dat verzekeraars en overheid wat verkeerd doen.

Wat zei A Klink ook weer in de Tweede Kamer? Apothekers mogen geen bootjes meer hebben.

De essentie van het n-personenspel dat Zorgstelsel 2006 heet blijft de KNMP ontgaan. De winst van de een is het verlies van de ander. Gun de ander dus zijn marge en schaf per direct de KNMP Z-index Taxe af!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.