Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 sep

Nieuwe dure medicijnen niet standaard meer vergoed

Peperdure nieuwe medicijnen, bijvoorbeeld tegen kanker, gaan voortaan niet meer automatisch het zorgpakket in. Minister Schippers wil eerst een deal met de producent over het prijskaartje. Zo moeten de zorgkosten worden ingedamd.(AD)

Peperdure nieuwe medicijnen, bijvoorbeeld tegen kanker, gaan voortaan niet meer automatisch het zorgpakket in. Minister Schippers wil eerst een deal met de producent over het prijskaartje. Zo moeten de zorgkosten worden ingedamd.(AD)

ANH JANSEN 16-09-2015 14:49
http://medischcontact.artsennet.nl/Actueel/Nieuws/Nieuwsbericht-1/150999/Nivolumab-wordt-nog-beperkt-gebruikt.htm

Hangt af wie er belt wat je krijgt als antwoord. Belt de Minister dan krijgt iedereen het middel en belt een ander dan is het bij 4 van de 12. En dat binnen eenzelfde week.

Wat is een KIR? Wanneer gaan journalisten hier eens op in?
ANH JANSEN 16-09-2015 11:02
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2015/09/15/kamerbrief-over-kankerpatienten-die-in-ene-ziekenhuis-een-medicijn-wel-krijgen-en-in-het-andere-niet

3 pagina's lang KIRretje van de Minister.

Een oproep tot en de toezichthouders NZa en IGZ kijken toe.

Krijgen patiënten met indicatie nu dit middel? Neen! Moet je als patiënt reizen? Ja! Is dit klantgericht? Neen!

Compassie zit niet in de Goodie Bag van de Minister. Zij smeert hem liever.
henricop 12-09-2015 20:49
Dat krijg je als de overheid geheime oncontroleerbare afspraken maakt. Tweede kamer staat buitenspel.
Maar ik ga ervan uit dat de controle van de overheid op de zorgverzekeraars niet zal toestaan dat dit winst is. In het jaar erop kan de premie worden aangepast, ALS er tenminste door VWx wordt onderhandeld. Hoe goe ze zijn weet niemand want geheim!
ANH JANSEN 12-09-2015 17:23
Celgene is de jongste fabrikant die No Cure, No pay op deze wijze heeft weten uit te onderhandelen. Zo zijn er meerdere. Geldt ook voor de geheime prijsafspraken die VWS maakt; Taxe prijs wordt gedeclareerd en wordt verwerkt in de Nominale premie en komt zo ten laste van de verplicht verzekerden. De korting, de geheime netto prijs afspraak wordt afgedragen aan de verzekeraars.

Ook hier vangen de verzekeraars dus dubbel.

En dan spreken van hoeders van de solidariteit? Ik voor mijn eigen?
ANH JANSEN 12-09-2015 17:20
In de versie van No Cure, No Pay a la Nederland is het toch anders: Celgene krijgt gedurende de looptijd van het experiment de volle taxe prijs uitbetaald en eerst achteraf wordt vastgesteld of aan de criteria is voldaan en wordt er deels geld teruggestort. Achteraf!

De kosten worden vooraf verwerkt in de schadelast zorg en zo in de Nominale premie van de verzekerden. Die betalen toch de volle mep.

De winnaar is de verzekeraar! Die vangt dubbel.

In andere landen is no cure, no pay; eerst gratis en achteraf deels betalen. De kost gaat daar voor de baat uit.
henricop 12-09-2015 08:09
Sluis is eerste stap naar gelijktrekken vergoedingen. Medicijnen buiten ziekenhuis komen toch ook eerst in niet vergoede staat tot de minister ze opneemt in het GVSpalket. Ik snap dat wel die sluis.
Wat de industrie voor 3 maand levensverlenging vraagt is ridicuul. Waarom daarvoor €50.000 betalen?
Als ik minister was zou ik alleen no cure no pay afspreken voor die middelen. Is gegarandeerde gratis zorg.
ANH JANSEN 11-09-2015 20:26
Sluis
Voortaan zet ze kostbare nieuwe geneesmiddelen eerst in een zogeheten 'sluis'. Het gaat om middelen waarvoor geen alternatief op de markt is. Pas als het onafhankelijke Zorginstituut vindt dat een kuur toegevoegde waarde heeft en Schippers een lagere prijs heeft bedongen, laat ze een medicijn toe.

--ZorgSpeak. Het is de facto een kluis! Eerst na goedkeuring door de Minister van Financiën zal het "onafhankelijke" ZiNL het middel vrij geven. En dan de volgende hobbel; het plafondcontract!

Een zorgverzekeraar is een schadeverzekeraar met een vast budget. Na x aantal branden is het geld op! Kan allemaal in Nederland. Je moet er dus vroeg bij zijn!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.