Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


12 jul

Column Carlo Schneider: Profieletjes

Bent u ook zo gecharmeerd van al die Mystery Guest bezoeken, de CQI, de zorgkaartnederland, de klantentevredenheidspolls van de verzekeraars. Waarom doet u mee of waarom niet, wat doet u met de resultaten? (Apotheekkennisbank)

Bent u ook zo gecharmeerd van al die Mystery Guest bezoeken, de CQI, de zorgkaartnederland, de klantentevredenheidspolls van de verzekeraars. Waarom doet u mee of waarom niet, wat doet u met de resultaten? (Apotheekkennisbank)

Hasselman 14-07-2016 14:34
Deconfiture van het retailsprookje is velen inmiddels duidelijk; het leidt zelfs mede tot herrangschikking van de ketens.
OTC-geneesmiddelen met risico's zonder enige verantwoorde zorg bij de apotheek de deur vanwege de perverse prikkels? Als het fout gaat, mag de apotheker het bij de tuchtrechter uitleggen! Intussen het publiek blijven uitleggen dat vrijwel gratis verantwoorde zorg onmogelijk is. Aan hen verder de keuze.
Meijer Apeldoorn 13-07-2016 23:33
Handerverkoop is tussen 2 en 5 % van de omzet. Daarin tijd en geld investeren is verspilde moeite.
Basaal pakket, g een cosmetica ( vichy) en het leven wordt een stuk aangenamer. Patienten tevreden vanwege de afname van de wachttijd.
Margeverlies: nauwelijks te meten.
henricop 12-07-2016 21:23
Je bent alleen aan het mysteryguesten voor de dodo's van de zorgverzekeraars.

Die roven vervolgens terwijl je je druk maakt over de score de marge uit je ladekasten. (VGZ)
Terwijl onze collegae zelf aan tafel zitten.

Tweehalen niet betalen. dus stoppen met die onzin helemaal waar
ANH JANSEN 12-07-2016 14:35
Medicatie bewaking op miconazol? Bij Sammysoutletstore is miconazol creme en poeder gewoon te koop; 1 euro per tube of potje. In bakken van Mosadex.

Zo gaat dat. De commandieten zitten er niet mee.

CQ index? Mystery quest? Wat schuift het en kan dat niet eenvoudiger via Sammy?

Kijk omhoog Sammy, kijk omhoog.....
ANH JANSEN 12-07-2016 14:04
Een aantal jaren gedaan en toen maar gestopt. Kost meer dan het oplevert en de manier deugt niet: 1 minuut wachttijd, 2 minuten later weer buiten, met het goede advies en middel, maar niet volgens de vragenlijst; KNMP en PP zorgprotocollen lijst moest worden afgevinkt. 40 vragen, 15 minuten behandelen en dan hetzelfde krijgen als de gezond verstand methode. Afvinken kost 15 minuten. En dat voor 25 cent bruto marge. De KNMP ziet het probleem niet. We moeten de protocollen volgen. We worden betaalt voor de zorg, niet voor de handel. Zegt de KNMP.

Nieuw verdienmodel toch? En alles is ook te krijgen bij de supermarkt en de drogist middels self service. Die snappen het beter.
Meijer Apeldoorn 12-07-2016 13:36
Ach ja, zo gaat dat nu eenmaal.
Wat te denken van de kleine dorps apotheek, met personeel uit het dorp. Ons kent ons. Een mystery guest is al met de tamtam bekend, voordat hij/zij de apotheek betreed.
Wonderbaarlijk dat zulke apotheken goed scoren?
Niets te nadele van de kleinere apotheken, geeft wel aan dat het systeem voor geen meter klopt.
Meten doe je door een statistisch verantwoord aantal steekproeven en niet met een aantal momentopnames.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.