Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


12 aug

Column Carlo Schneider: Bij de beesten af

Weten jullie dat wij in onze apotheek een knuffelplek hebben ingericht? Een meissie van 14 was op de kermis gestoken door een wesp. Haar vriendje was erbij. Ze was zo zielig. Of wij even hulp konden verlenen. Ze hebben daarna heel close in de spreekruimte gezeten, minstens een half uur. Lief hè?(Apotheekkennisbank)

Weten jullie dat wij in onze apotheek een knuffelplek hebben ingericht? Een meissie van 14 was op de kermis gestoken door een wesp. Haar vriendje was erbij. Ze was zo zielig. Of wij even hulp konden verlenen. Ze hebben daarna heel close in de spreekruimte gezeten, minstens een half uur. Lief hè?(Apotheekkennisbank)

Meijer Apeldoorn 18-08-2014 21:09
Onbeschaamd en onbeschoft gedrag van Zorgverzekeraars : wie kijkt er nog van op?
Wij gaan er van uit dat u op het ene produkt verlies leidt en op het andere winst maakt.
Ik mag op dit forum niet vloeken, maar wat is dit voor bullshit?
De afnemer, de klant dus bepaalt waarop, welke marges worden gemaakt?
Heeft er iemand nog de illusie dat een apotheker een zelfstandig ondernemer is?
Zorgverzekeraars doen hun uiterste best om aan te tonen hoe verrot het huidige systeem is, onze leiders ( lijders?) laten het al jaren aan zich voorbij gaan.

ANH JANSEN 14-08-2014 17:14
Bij de beesten af?

https://www.zn.nl/nieuws/zn-weblog/blog/?postId=246a5beb-f8ed-40fb-a181-fdc685220562

In de wijkverplegingswereld is een flinke discussie gaande; wel of niet opknippen. Ja zegt Jos de Block. Neen zegt ZN.

ZN geeft wel aan dat wijkverpleging functioneel omschreven zorg is; zorg zoals voorheen verleend door een wijkverpleegkundige. Achmea geeft aan budgettaire problemen te zien aankomen.

Wat gaat er gebeuren? Opknippen en wel functioneel inkopen tegen de laagste prijs. Criterium S1? Kunnen fietsen.

En ja, ZN kan ZN-leden niet binden.
ANH JANSEN 14-08-2014 16:41
http://nieuws.achmea.nl/halfjaarcijfers2014/

Pdf. lezen. 26 pagina's. Laatste pagina's gaat over de beleggingen van Achmea. 55% wordt belegd in Staatsobligaties en Staats Waarde papieren. Hoeveel? 21 miljard euro. Daarom zijn politici en ambtenaren zo blij met de zorgverzekeraars; deel van de tekorten op de begroting wordt gefinancierd door de verzekeraars. Ziektekostenpremies als belastinggeld en als financieringsbron voor begrotingstekorten; marktwerking tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars; wie koopt de meeste staatsobligaties?

Zo koop je vriendschap en zo krijg je AMM.

'Bij de Beesten af' heeft een oorzaak.

En daarom grijpen politici en ambtenaren niet in.
ANH JANSEN 13-08-2014 00:56
ANH JANSEN 13-08-2014 00:33
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/08/12/nederland-weigert-eigen-tolk-asiel/

Dezelfde redeneertrant en methodieken die werknemers bij verzekeraars hanteren jegens zorgaanbieders worden ook gehanteerd door ambtenaren en politici jegens onrendabelen of is het omgekeerd en is het een algemeen fenomeen in een technocratisch bestuurd land?

Die Tolk is doodsbang, maar zorgverleners doen er niet voor onder. Oproep bij een zorgmakelaar om een misstand/probleem/geschil te bespreken en gezamenlijk aan te kaarten liep op niets uit wegens angst onder collegae voor represailles van de zorgverzekeraar.

Jan van Speijk of Jean Marc Bosman?
ANH JANSEN 13-08-2014 00:19
http://www.knmp.nl/nieuws/algemeen/algemeen-nieuws-2014/knmp-in-gesprek-over-vergoedingsregels-bereidingen
KNMP pleit voor gelijk speelveld
Volgens de KNMP leidt een gelijk speelveld bij de vergoeding van bereidingen tot meer keuzevrijheid voor patiƫnten en zorgverzekeraars. Wanneer apothekers de gelegenheid hebben om een concurrerend aanbod te doen aan zorgverzekeraars, dragen zij bovendien bij aan een gezonde werking van de markt van niet-geregistreerde preparaten.
En wat zegt de Geneesmiddelenwet en waarop is die gebaseerd? EU Wet en Regelgeving gaat boven NL wetgeving.

Wie is de Bosman?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.