Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


12 okt

ReumaZorg Nederland & Eli Lilly ondersteunen Wereldreumadag

Vandaag is het Wereldreumadag en vol trots ondersteunen wij, De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland en Eli Lilly Nederland, dit mooie initiatief. Het thema van dit jaar ‘De toekomst in jouw handen’ heeft als doel om reumapatiënten aan te moedigen hun verhaal, over het leven met deze ziekte, te delen met anderen.

 Dit helpt niet alleen henzelf maar inspireert ook hun omgeving en andere reumapatiënten. Met de projecten “I’m Fine, Are You Really?” & RA Matters willen wij bijdragen aan dit doel. Beide projecten stimuleren reumapatiënten om openhartiger te zijn over de strijd die zij elke dag leveren en sluiten hierdoor perfect aan bij het thema van Wereldreumadag ‘De toekomst in jouw handen’.

“I’m Fine, Are You Really?”

Hoe vaak zeg jij, als reumapatiënt, dat jij je goed voelt terwijl dit eigenlijk niet zo is? Of hoor jij, als familie, vriend of behandelaar van een reumapatiënt, altijd dat zij zich goed voelen?

Patiënten met reuma laten vaak weinig merken over de daadwerkelijke impact van deze ziekte op hun leven. Ze hebben het soms zwaarder dan zij zelf willen toegeven en laten dat zeker niet altijd blijken. Daardoor nemen zij vaak meer hooi op hun vork dan dat eigenlijk goed voor hen is.

Met de campagne “I’m Fine, Are You Really?” vragen wij aandacht voor deze stille strijd die reumapatiënten, zowel lichamelijk als emotioneel, elke dag leveren. Wij willen reumapatiënten aanmoedigen om een openhartig gesprek te voeren met hun arts over hoe zij zich echt voelen en andersom artsen stimuleren om patiënten te laten weten dat het oké is om te zeggen dat het niet zo goed gaat.

Herken jij jezelf als iemand die eigenlijk altijd zegt dat het goed met je gaat of ken jij iemand in je omgeving die dit altijd doet? Kijk dan deze video’s (klik hier) en ga het gesprek aan. Deze informatieve afbeelding (klik hier), met daarin meer informatie over “I’m Fine, Are You Really?”, kan hierbij helpen. Het is namelijk oké om te zeggen dat het niet zo goed gaat.

Onderzoek naar de behoeften van patiënten met reumatoïde artritis

Om er achter te komen wat écht belangrijk is voor mensen die met reuma leven, lanceren wij ook een baanbrekend onderzoek: RA Matters. Het onderzoek gaat binnenkort van start en heeft als doel een uniek platform te creëren waar patiënten met reumatoïde artritis hun ervaringen kunnen delen en hun toekomst  in eigen hand kunnen nemen.

 

Met RA Matters wordt onderzocht wat patiënten met reumatoïde artritis over de hele wereld belangrijk vinden. Patiënten uit acht verschillende landen wordt gevraagd om vragen te beantwoorden over wat voor hen belangrijk is. Het is een innovatieve manier om gegevens te verzamelen en te visualiseren. Via dit platform kan iedereen zien waar patiënten met reumatoïde artritis dagelijks mee worstelen, en zo beter leren begrijpen wat de uitdagingen, ervaringen en belangrijkste doelen zijn voor patiënten met reumatoïde artritis. 

 

Als jij de diagnose reumatoïde artritis hebt gekregen, of mensen met patiënten met reumatoïde artritis behandelt, dan hebben wij jouw hulp nodig! Vanaf 9 november kun je op www.ramatters.eu/nl deelnemen aan het onderzoek en jouw ervaringen delen. Daarnaast kun je de resultaten bekijken over wat écht van belang is volgens andere deelnemers aan dit onderzoek.

 

I’m fine are you really? & RA Matters is een samenwerking van Eli Lilly Nederland en De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.