Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 jul

Vrouw plast noodgedwongen op straat bij apotheek

De Enschedese Antoinette Kool (61) meldde zich zondagmorgen met acute blaasontsteking bij haar apotheek, maar mocht er niet naar het toilet. Daardoor moest ze op straat plassen. ,,Zo vernederend."(AD)

De Enschedese Antoinette Kool (61) meldde zich zondagmorgen met acute blaasontsteking bij haar apotheek, maar mocht er niet naar het toilet. Daardoor moest ze op straat plassen. ,,Zo vernederend."(AD)

Luco 14-07-2015 16:54
"Ook de KNMP vond dat de patiënte ten onrechte het toiletbezoek is geweigerd. "Heel ongelukkig”, aldus de woordvoerder van de KNMP op Radio Oost. “Dit is niet goed gegaan, deze mevrouw had een medisch probleem en had de toegang tot het toilet geboden moeten worden. (…) Anderzijds is er bij dienstapotheken vaak een veiligheidsrisico waardoor het niet in alle gevallen mogelijk zal zijn dat mensen, zeker ’s nachts, in de apotheek een toilet bezoeken.”
"

Heerlijk, zo'n mes in je rug.
Hasselman 13-07-2015 19:21
ANZ contracts whistling Dixie!
ANH JANSEN 13-07-2015 17:54
De Centrum Apotheek is dag en nacht geopend.

De 24 uurs apotheek van Enschede e.o.? Als enige gecontracteerd door de verzekeraars voor de ANZ diensten? Kosten en baten neutraal? Daar hoort dan toch zeker een WC voor de verplicht verzekerden bij of wilden de verzekeraars die investering niet doen? Vonden de verzekeraars de stoep voldoende voor hun verzekerden?

Zo komt het verhaal weer wat anders te liggen als je het verhaal maar goed spint.
ANH JANSEN 13-07-2015 17:51
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4100123/2015/07/13/Excuses-voor-vrouw-die-op-straat-moest-plassen.dhtml

De apotheek heeft volgens woordvoerster Judith Masselink als standaardregel dat het apotheektoilet niet mag worden gebruikt door bezoekers.

De regel is ingegeven door grotere agressie van bezoekers in het weekend en de avond- en nachtelijke uren.

"Er zijn wel uitzonderingen mogelijk, maar dat wordt door de medewerker van dienst op dat moment beoordeeld. Er is in dit geval een verkeerde inschatting gemaakt

-Zo is dat.
ANH JANSEN 13-07-2015 13:31
Onzin.

De betrokken assistente had deze patiënt gewoon binnen moeten laten. Ze werd immers in de apotheek geholpen en niet via het nachtluik. Er waren nog meer klanten en die kunnen heel goed toezicht houden op eventuele calamiteiten.

Overdreven respect voor de regels en de protocollen; HKZ? ISO? Angst voor de verzekeraars? HKZ niet nageleefd? Geen tarief voor gebruik van WC? Geen prestatie afgesproken? Geen geld, dus geen prestatie? Probleem met Pharmacom Nieuw? Niet kunnen vinden?

Een vrouw van 61 is geen bedreiging toch? Er waren meerdere klanten in de zaak. En dat op Zondagmorgen! Men was op weg naar de kerk! Je zal maar moeten tijdens de preek!
capsule 13-07-2015 11:54
De apotheek had dit goed moeten communiceren : uitleggen waarom het niet kon ( bezetting, veiligheid, protocol etc). Zo'n stom argument als we hebben geen wc, is natuurlijk vragen om gedoe.
Vind je het gek dat het imago van de apotheek hiermee weer een deuk oploopt?
MY 13-07-2015 10:40
Dat een dergelijk bericht een landelijk blad haalt, zegt veel. Komkommertijd?
apor 13-07-2015 07:57
(waarschijnlijke) reden: Er was dienst, weinig personeel. Vanwege beveiligingsprotocol mag er niemand bij het personeel komen en er is alleen een personeelstoilet.

Conclusie: mevrouw is een beroepszeikerd

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.