Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


15 mei

De KNMP keurt receptvervalsingen door Radar af

De KNMP keurt de toegepaste methode van het televisieprogramma Radar om recepten te vervalsen ten zeerste af. Dit staat in een gezamenlijke verklaring van de KNMP met Zorgverzekeraars Nederland. De KNMP gaat daarom niet in op de uitnodiging om maandag 15 mei 2017 in de studio te verschijnen voor de live-uitzending.
De KNMP keurt de toegepaste methode van het televisieprogramma Radar om recepten te vervalsen ten zeerste af. Dit staat in een gezamenlijke verklaring van de KNMP met Zorgverzekeraars Nederland. De KNMP gaat daarom niet in op de uitnodiging om maandag 15 mei 2017 in de studio te verschijnen voor de live-uitzending.
ANH JANSEN 17-05-2017 11:51
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2017Z06365&did=2017D13474

De Kamer vraagt naar de bekende weg en de KNMP zet haar versie op haar website.

Zoek de verschillen.
ANH JANSEN 16-05-2017 12:28
En laat die vervalste recepten maar zien!

Aan welke voorschriften moeten opiaat recepten voldoen? Voldoen alle opiaatrecepten hieraan of komen na electronisch voorschrijven x maanden later alsnog het handgeschreven/uitgeschreven en ondertekende recept?

En hoeveel van de 220 miljoen recepten zijn er nu jaarlijks vervalst?

Voor Ruud zijn dat er 200 tot 300.

De 3 Musketiers happen naar adem en wijzen naar de brandende lucifer en vergeten de 4 PPC en 60% leegstand bij ziekenhuizen; 8 miljard 'fraude' of 300 vervalste recepten?

De 3 Musketiers hebben zo hun prioriteiten.
ANH JANSEN 16-05-2017 12:24
Navraag had geleerd of deze verplicht verzekerde een restitutie polis had of een andere vorm van combi/natura.
Nu is te zien dat het zelfde recept verschillende merken oxycodon en/of tramadol oplevert. Sandoz, Aurodindo? Preferent? Couvert? LPG of wat de lade te zien gaf?
Navraag had geleerd of de apotheken contant lieten afrekenen of toch declareerden via CHS of Ncasso.
Wanneer gebeurde dit? Wat blijft erover van de materiele controle van de verzekeraars? 15x op 1 dag recepten ingeleverd voor 2 tot 5 tabletten?
En ja, Ruud stelt dat vroeger alles beter was: vaste klant, abonnement systeem, vertrouwde arts. Correct, maar diezelfde Ruud wil ook marktwerking en concurrentie!

KNMP?
ANH JANSEN 16-05-2017 12:18
Zwart/Wit gedacht wellicht juridisch correct van de KNMP, maar communicatief natuurlijk een ramp en dit komt als een boemerang terug. Kijk de uitzending er maar op terug.

De KNMP had veel beter moeten navragen wat er nu precies is gebeurd en hoe e.a. is vastgelegd. Er zijn nu teveel onduidelijkheden.

LSP/EPD komt niet eens op de kaart! Vrijwillig systeem volgens de KNMP/zVZV en dus niet werkbaar als controlerend systeem voor verzekerings en medicatie bewaking. Upload en upgrade van dossiers gebeurd met dag vertraging.

Met Personal Medical Card, verplicht!, heb je dit allemaal niet en had dit 'debacle' nooit kunnen gebeuren.
Cees 15-05-2017 22:05
Zijn dit alleen woorden of komen er ook daden vanuit de KNMP?

Fraudezaak aankaarten bij OM en voor laten komen. Zet er een paar goede advocaten op, doe iets nuttigs met de contributie.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.