Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


16 jan

Apotheker stelt eigen productie duur medicijn uit

Er komt voorlopig niets van een goedkope variant van het dure medicijn Orkambi tegen taaislijmziekte door de Haagse apotheker Paul Lebbink. 'We hebben nu even andere prioriteiten', zegt Lebbink in een gesprek met Het Financieele Dagblad.

Er komt voorlopig niets van een goedkope variant van het dure medicijn Orkambi tegen taaislijmziekte door de Haagse apotheker Paul Lebbink. 'We hebben nu even andere prioriteiten', zegt Lebbink in een gesprek met Het Financieele Dagblad.

ANH JANSEN 16-01-2018 13:54
Fabrikanten beschouwen informatie over prijsopbouw van hun geneesmiddelen als bedrijfsvertrouwelijke en concurrentie gevoelige informatie. Een zinvolle discussie over maatschappelijk aanvaardbare prijzen is daardoor moeilijk.

-De risicoverevening Farmaceutische Kostengroepen wordt aan verzekeraars vooraf uitgekeerd op basis van de historische schadelast. Een verzekeraar met 35% marktaandeel heeft nu de officiele prijs via Z-index AIP van omeprazol en pantoprazol met 25 x verhoogd. Krijgt de korting achteraf van de fabrikant. Couvert Model.

De FKG prijs wordt echter verhoogd met diezelfde 25x. De echte prijs is immers geheim.

Zo betalen wij allen 2x en incasseert de verzekeraar!
ANH JANSEN 16-01-2018 13:47
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/kamerstukken/2018/01/15/kamerbrief-met-reactie-over-uitspraak-transparantie-prijzen-weesgeneesmiddelen

Ik zou graag de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de farmaceuten hebben - en ook zelf claimen te hebben - tot uiting zien komen in de prijsstelling van geneesmiddelen en de transparantie die ze bieden over de opbouw hiervan. Ik streef naar maximale transparantie.

-Willen Collectieven en KNMP nu bellen naar VWS, ZN en ZN-leden over de Omecat en Pantoprazol Pensa? Couvert? 25x duurder geworden? Verzekeraars ipv farmaceuten!
ANH JANSEN 16-01-2018 10:59
Nu allemaal even de Nieuwjaarsrede van Tjalling van der Schors bekijken en beluisteren voor zover aanwezig. Ook daar was een professor/ziekenhuisapotheker die meende patentmiddelen wel even te kunnen en mogen namaken. Voor de eigen pati�nten.

Prijsberekening wel even laten narekenen door een bedrijfseconoom en natuurlijk een jurist om na te vragen of het wel mag. Extra probleem bij een ziekenhuis: wat zijn de eigen patienten?

Gaat niet lukken en terecht. Wetten worden niet voor niets ingevoerd en zouden daarom ook moeten worden gehandhaafd door de Overheid. En dat gebeurt niet!

Geneesmiddelenwet bijvoorbeeld. Handhaven!

Nederland Roofstaat. Dat blijkt wel weer.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.