Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


17 jan

Rogier Lange promoveert 25 januari a.s.

Op woensdag 25 januari 2017 om 13u45 zal Rogier Lange, ziekenhuisapotheker in het Meander Medisch Centrum, in het openbaar zijn proefschrift  “Pharmaceutical development, preclinical research and the clinical application of the bone-targeting therapeutic radiopharmaceutical rhenium-188-HEDP” verdedigen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (promotor Prof. N.H. Hendrikse, co-promotores Dr. JMH de Klerk, Dr. HJ Bloemendal, Dr. R. ter Heine).

Op woensdag 25 januari 2017 om 13u45 zal Rogier Lange, ziekenhuisapotheker in het Meander Medisch Centrum, in het openbaar zijn proefschrift  “Pharmaceutical development, preclinical research and the clinical application of the bone-targeting therapeutic radiopharmaceutical rhenium-188-HEDP” verdedigen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (promotor Prof. N.H. Hendrikse, co-promotores Dr. JMH de Klerk, Dr. HJ Bloemendal, Dr. R. ter Heine). Dit proefschrift beschrijft de farmaceutische, preklinische klinische en klinische ontwikkeling van het innovatieve therapeutisch radiofarmacon rhenium-188-HEDP. Dit middel kan worden gebruikt om osteoblastische botmetastasen, die vaak voorkomen in het eindstadium van prostaat-, long- en borstkanker, te behandelen. In het proefschrift wordt ondermeer beschreven dat combinatie van chemotherapie met radionuclidetherapie additief kan werken en dat de kwaliteit van leven van patiënten met pijnlijke botmetastasen kan verbeteren.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.