Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


17 apr

Brief KNMP-voorzitter: duidelijkheid over eerste uitgifte

Geachte leden, U ontvangt deze brief van uw KNMP-voorzitter, maar vooral ook van een mede-apotheker. Sinds enkele dagen word ik - waarschijnlijk net als u - in de apotheek geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van de negatieve berichtgeving over de eerste uitgifte. De afgelopen dagen is die eerste uitgifte groot in het nieuws geweest.

Geachte leden, U ontvangt deze brief van uw KNMP-voorzitter, maar vooral ook van een mede-apotheker. Sinds enkele dagen word ik - waarschijnlijk net als u - in de apotheek geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van de negatieve berichtgeving over de eerste uitgifte. De afgelopen dagen is die eerste uitgifte groot in het nieuws geweest.

schuiringa 22-04-2014 00:09
Is het een idee om net als de drogisten de volgende vraag te stellen bij het afleveren van een geneesmiddel : Heeft U nog vragen ?

Indien het antwoord ja is van de patient, dan is een vergoeding op zijn plaats.

Indien het antwoord nee is, kan besloten worden tot het tekenen van een verklaring door de patient dat hij/zij alle risico's op zich neemt.

De apotheker is dan ontslagen van het geven van informatie.
schuiringa 18-04-2014 21:26
De KNMP is gekocht door VWS.

De voorzitter is een soort buikspreekpop van Poetina Schippers
henricop 17-04-2014 22:54
Het is jammer dat onze veurzitter de regels van de NZa niet kent. Eigenlijk is het dramatisch.
EU gesprek staat voor een geprotocolleerd gesprek waar verwachtingen patient besproken worden en niet de hele rimram van controle. Dat zit in de afleververgoeding.

De NPCF kent de regels wel!

http://www.npcf.nl/images/stories/Actueel/informatieblad-apothekers.pdf

Morgen kan bureau brief weer gaan rectificeren of wellicht collega van den Berg weer op pad sturen....
ANH JANSEN 17-04-2014 18:47
Ten aanzien van de kosten van de invoering van de prestatiebeschrijvingsbeschikking overweegt de voorzieningenrechter dat verzoekers onvoldoende duidelijk hebben kunnen maken waaruit de kosten bestaan en om hoeveel kosten het gaat. Het is op zich aannemelijk dat verzoekers zich voor kosten zullen zien gesteld, maar niet is gebleken dat het om zodanige kosten gaat dat verzoekers daardoor in problemen zullen komen.

---Tja. Dan vraag je er bijna niet om deze rechtszaak te verliezen, maar dan smeek je het bijna.

Geen wonder natuurlijk gezien de deals tussen de Apotheekketens en ZN=leden.


Transparantie?
ANH JANSEN 17-04-2014 18:44
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:CBB:2013:342&keyword=KNMP

De voorzieningenrechter stelt vast dat verzoekers ter zitting hebben aangegeven dat er voor de invoering van de prestatiebeschrijvingsbeschikking in de ICT een pragmatische oplossing is getroffen, zodat het niet onmogelijk is om uitvoering te geven aan de prestatiebeschrijvingsbeschikking. Gelet hierop is de voorzieningenrechter van oordeel dat de ICT-problematiek niet zodanig is dat om die reden een voorlopige voorziening zou moeten worden getroffen.
henricop 17-04-2014 18:42
Weer een ongelofelijke domme brief van onze mede apotheker en de man die volgens de Telegraaf rommelt met pref beleid.
Is dit de aangewezen persoon?
Tekst had ook door erik van Muiswinkel kunnen zijn bedacht. Landgenoten...
Helaas leest de brief als: we hebben geen gesprekken gevoerd maar geef ons nou gewoon ons geld en hou eens op ons te plagen. Als deze voorzitter bedacht heeft de persapotheker naar kassa te sturen zou hij nu moeten aftreden. Daar is het vreselijk misgegaan.

Laat nu iedereen of de gesprekken goed voeren of stoppen met declareren.
ANH JANSEN 17-04-2014 18:41
De Voorzitter verzwijgt ook de pragmatische oplossing die ketens hebben uitonderhandeld: bij een daling in tariefinkomsten van meer dan x % hebben verzekeraars, oa Achmea, toegezegd te zullen compenseren tot 100% tov 2013.

Er is immers niets gewijzigd. Zegt de NZa zelf. Alleen meer transparantie. Gaan de verzekeraars deze apotheken/ketens in een lumpsum compenseren of per verzekerde?

Zo transparant is het dus niet.

Laat de KNMP nu maar eens haar toegevoegde waarde zien voor alle apothekers en deze lumpsum compensatie bij daling van EU inkomsten tov 2013 voor allen uitonderhandelen bij ZN-leden. ZN kan immers de ZN-leden niet binden.

ANH JANSEN 17-04-2014 18:38
Zie de uitspraak van de rechtszaak en stel vast dat de KNMP deze zaak wilde verliezen. De gemachtigde vertelde de Rechter dat de problemen pragmatisch waren opgelost en dat hij geen idee had over de mogelijke schade bij doorvoering van de maatregel. Dan wordt je niet onontvankelijk verklaard. Zeker in Nederland. Alleen bij onmiskenbaar onrechtmatig handelen door de Overheid grijpt de Rechter in.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.