Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


17 jul

Rik van der Meer afgetreden als voorzitter KNMP

Rik van der Meer heeft vandaag om persoonlijke redenen zijn voorzitterschap van de KNMP neergelegd. Dat heeft de heer Van der Meer aan zijn mede-bestuursleden laten weten

.

Het bestuur van de KNMP heeft respect voor zijn besluit, maar betreurt het vertrek van de heer Van der Meer. Van der Meer is in 2012 als eerste voorzitter in de geschiedenis van de KNMP door de leden tot voorzitter gekozen.

Onder het voorzitterschap van Rik van der Meer is een aantal belangrijke stappen gezet voor de erkenning van apothekers als de medicijnexpert en zorgverlener naast de patiënt en diens arts en wijkverpleegkundige. Ook is onder zijn leiding de governance van de KNMP ingrijpend gemoderniseerd.
Het bestuur van de KNMP bedankt Rik van der Meer voor de goede samenwerking en zijn grote inzet voor de KNMP en de belangen van apothekers.

ANH JANSEN 21-07-2014 22:05
@swarte1. Is dit niet zo'n verkoop van je apotheek aan jezelf? Kan je nog een keer de Goodwill incasseren. Het zorgt er voor dat de apotheek een heel lege dop is, waar niets meer te halen valt. Vervolgens is het zaak de weg naar de 'bank' te blokkeren: de fiscus of andere schuldeiser mag niet bij de holding of bij je prive gaan incasseren. Fiscale hokuspokus. BDO en ABN Amro weten er alles van.

In andere sectoren van de economie gebeurt zo iets ook, maar dan maakt men gebruik van 'katvangers' in het geval het mis gaat.

Is nu RvdM zijn eigen katvanger?
CMM 21-07-2014 16:32
Is dit dan eindelijk de gele kanarie?? Hoeveel kanaries moeten er nog komen? De ketens sluiten ook massaal. technisch failliet, maar daar hoor je weinig van.
Swarte1 21-07-2014 15:35
Volgens de jaarstukken KvK:

Apotheek Havinga BV, 2012:
vorderingen (euro) 2,0 M kortlopende schulden: 2,3 M

de holding Montrachet Farma BV, 2012:
overige reserves (euro) -1,7 M kortlopende schulden 1,9 M

De vorderingen van de Apotheek zijn hoog en wie leent 2,3 M kortlopend? (RC met de holding?)
henricop 21-07-2014 13:08
Persoonlijk drama dus, sterkte daarmee maar
Wie wordt in dergelijke omstandigheden voorzitter????waar is de controle????
CMM 21-07-2014 12:43
Als het eenmaal gaat glijden, dan is er geen houden meer aan. Nog 399 te gaan. Dit is een "positieve ontwikkeling" voor de verzekeraars. Het gevoerde beleid lijkt te werken.
CMM 21-07-2014 11:10
laten we even wachten op een verklaring van Rik zelf. Het is geen schande als het gebeurt, maar wel een bittere pil.
ANH JANSEN 21-07-2014 10:52
http://igz.nl/onderwerpen/curatieve-gezondheidszorg/apotheken/index.aspx

De IGZ houdt toezicht op de kwaliteit van geneesmiddelen en de kwaliteit van de zorgverlening van apotheken, apotheekhoudende huisartsen en ziekenhuisapotheken.

Hoe zit dat nu? Frankenslag gesloten,mail en tel naar Havinga. Havinga dicht. Waar gaan de patiënten naar toe? Wie neemt waar? Hoe nu met de niet opgehaalde recepten? Wie is verantwoordelijk?

Wat doen de verzekeraars nu? Die hebben Frankenslag en Havinga gecontracteerd en staan nu voor gesloten deuren? Komen zij met een persbericht? Ronkend en wel?

Wat een puinhoop.

Nieuwjaar speech RvdM 2013 krijgt een flinke staart.
capsule 21-07-2014 10:22

Apotheek Frankenslag is per 1 mei 2014 gesloten.

Aangeboden recepten worden voor u klaargemaakt bij apotheek Havinga aan het prins Hendrikplein 3. U kunt apotheek Havinga bereiken op telefoonnummer 070-3456100.

De openingstijden van Apotheek Havinga zijn:
Maandag t/m Vrijdag van 8.00-17.30u
Zaterdag van 10.00-17.00u
capsule 21-07-2014 10:21
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:85IravYJIb8J:www.apotheekfrankenslag.nl/pages/default.asp%3Farticleid%3D104869%26HTTPSHASH%3D+&cd=2&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

Over Kring-apotheek


Frankenslag 406
2582 JC 's-Gravenhage
E-mail: info@apotheek-havinga.nl

henricop 21-07-2014 09:59
Het roept trouwens ook vragen op of een kandidaat voorzitter wel voldoende gescreend is.
Sjaak de Vries is vast nog beschikbaar.
henricop 21-07-2014 09:38
Apotheek Frankenslag is volgens Haagsche geruchten al sinds mei van dit jaar gesloten om onduidelijke redenen. De KNMP zal toch met iets betere communicatie moeten komen. Zijn dit persoonlijke redenen??? Dan denken wij meer aan ziektes thuis dan aan geld erdoorheen hebben gejaagd en de belastingdienst op de hielen.

Of was dit de truc om Marleen Barth als voorzitter te benoemen?
ANH JANSEN 21-07-2014 00:10
Apotheek Frankenslag in het Statenkwartier Den Haag is de tweede apotheek van HH van der Meer. Is een Kring Apotheek. Verwijst op zaterdag patiënten naar Apotheek Havinga...?

https://www.kring-apotheek.nl/web/apotheek-frankenslag

Hoe eerder de KNMP de berichtgeving hierover ter hand neemt, hoe beter deze te sturen en hoe geringer de schade voor de resterende extramurale apothekers kan worden.

We hebben het niet over de bezorger van het clubblad.

https://www.google.nl/search?q=apotheek+havinga&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=cr&ei=4j3MU6TDM8qX-Aac7oCICw#lrd=lrd

Dit ziet er niet goed uit.
Meijer Apeldoorn 20-07-2014 14:18
Inderdaad, de KNMP kan snel een einde maken aan alle indianenverhalen en roddels door met een waarheidsgetrouwe verklaring te komen.
Of je het nu eens was met het beleid van de voorzitter of niet, hij heeft ongetwijfeld zijn best gedaan en verdient een respectvolle benadering.
Onduidelijkheid over het plotselinge aftreden zijn schadelijker dan een eventueel faillisement.
ANH JANSEN 20-07-2014 12:01
De KNMP zal toch met een eigen bericht moeten komen om de indianenverhalen die nu de ronde doen te smoren. Nu is er sprake van een 'inval' bij Apotheek Havinga!

Ligt dit aan CZ/Menzis ingreep?Terugbetaling van materiaalkosten, wmg regels en BTW over x jaar? Plus boete wegens bewust niet nakomen van preferentie beleid? Dat hakt er enorm in. Je betaalt wel de btw over de inkoop, maar die kan je niet verrekenen met verkoop. De fiscus geeft wel tijd, maar wet is dan weer wel Wet. Inkomstenbelasting? BTW? Vennootschapbelasting? Het is een BV! Is RvdM failliet?
Hoe zit het met zijn andere apotheek? Ook verbouwd?

Dus KNMP: zit aan het stuur!
ANH JANSEN 19-07-2014 09:55
En de andere apotheek van Van der Meer? En zijn persoonlijke situatie? Gaat de fiscus de kale kip nu veer voor veer kaalplukken, tot de laatste veer uit het aarsgat?

Vraag is of RvdM ook namens ons heeft onderhandeld met ZN en NZa over ETG, illegale bereidingen en markten daarvoor?
Hoe zit dat psychisch? Als bij mij alles wordt afgepakt, kan ik het net zo weggeven? Geen wonder dat er zo slecht is en wordt en werd onderhandeld.

De KNMP is een verklaring schuldig en snel ook!
henricop 19-07-2014 09:21
Even langs gereden: wegens verbouwing gesloten
Dat is dan wel weer goede communicatie ha ha ha

Zo vang je 2 vliegen in 1 klap
De fiscus geef je de oude inventaris en vervolgens maak je er een AlPhegaapotheek van.
ANH JANSEN 19-07-2014 09:02
VEILINGEN FISCUS
Veilingen van een apotheek-inventaris, wellness centrum en inventaris kleermakerij in Den Haag

De belastingdienst in Zuid-Holland heeft diverse executieveilingen aangekondigd.

Veiling 1
Het gaat om een bedrijf aan de Prins Hendrikplein 3 in Den Haag, welke voor rekening komt van Apotheek Havinga BV (17 juli).
Aangeboden wordt: complete apotheek-inventaris

--Tja. Failliet?

De communicatie door de KNMP is belabberd.

Klip en Klaar duidelijk maken hoe het kan dat een door de leden gekozen voorzitter op deze manier verdwijnt.
Meijer Apeldoorn 18-07-2014 23:45
Toch wel een merkwaardige discussie.
Zoveel energie besteden aan een marginale productgroep.
Een 5 cent hoger tarief zet al meer zoden aan de dijk. Als je je energie blijft verspillen aan de peanuts,
Verlies je de hoofdzaken uit het oog.
Swarte1 18-07-2014 20:14
Minimaal 60 euro per bereiding aan kosten.
Hoe meer er illegaal gekocht 'moet' worden, hoe minder er zelf gemaakt wordt. De kosten per bereiding zullen verder stijgen.
Een artikel in het PW over dit onderwerp werd door de redactie ontdaan van wezenlijke onderdelen en mishandeld met een foute foto.

Illegaal opererende bedrijven lijken wel te varen: Magistrale Bereider (Fagron), Pharmaline, Ceban, Mierlo-Hout(!), maar ook de Central Filling apotheken en de ATC-verpakkers. De KNMP stimuleert deze ontwikkelingen, waarom? Heeft ze te weinig vertrouwen in de vakbekwaamheid van haar leden? Waarom moet alles buiten de apotheek en dus buiten de wet gebeuren?

Joost Swarte
Heerenveen
ANH JANSEN 18-07-2014 18:30
Spiraal neerwaarts voor de voorraad en ad hoc bereidingen is wat de KNMP nu voorstelt. Geen wonder dat ZN/ZN-leden daar wel wat in zien. Heeft de KNMP wel eens berekend wat het kost om ad hoc en voorraad te bereiden? Aan ruimte? Aan condities? Aan man/vrouwkracht? Aan voldoen aan IGZ/KNMP richtlijnen?

Wat gaan die verzekeraars dus doen? Hoger of lager? Hoeveel lager? Lager!Lager!Lager!

Geen wonder dat RvdM de pijp aan maarten heeft gegeven.
ANH JANSEN 18-07-2014 18:22
Mediq, BenU, Alphega e.a. ketens werken met centrale bereidingsapotheken. Die werken met onderaannemende bereidingsapotheken; specialisten. Prijs in Z-index is prijs inkoop voor verzekeraars. Opslag is standaard opslag voor apotheken. KNMP was ermee akkoord. Zn was ermee akkoord.

En nu? Gaan apotheken nu onder de prijs van die grote bereidingsapotheken zitten? Geen wonder dat verzekeraars wel willen praten met de KNMP over het 'gelijke' speelveld, dat er nimmer zal komen. De KNMP blijft het ontgaan.

Als verzekeraars willen praten betekent dat maar 1 ding: zij zien kansen om goedkoper uit te zijn en risco's te leggen bij de apothekers!
ANH JANSEN 18-07-2014 17:49
Eerst weggeven ETG tarief voor wijziging sterkte, nu wel heel slecht kunnen rekenen voor wat betreft eigen bereidingen, voorraad en ad hoc: wat kost het de apotheek, wie maken voor de Grootbereiders deze middelen? Is hier sprake van "sweat shops" achtige constructies? Fagron die inkoopt bij toeleveranciers die zelf ook willen leveren aan hun eigen patiënten? Fagron heeft 80% van de markt!

Gelijk speelveld is een illusie als de Geneesmiddelenwet niet wordt gehandhaafd.

Trek de Z-index in en handhaaf de Geneesmiddelenwet.

Daar heeft RvdM voor gepleit en hij heeft het verloren; neemt zijn verlies en laat de boel de boel.

2015 wordt fantastisch brandjaar.
ANH JANSEN 18-07-2014 17:41
Verschil in vergoeding
Volgens de huidige NZa-regelgeving mogen apothekers en zorgverzekeraars geen afspraken maken over de vergoeding van bereidingen, wanneer een grootbereider een alternatief aanbiedt. Hierdoor ontstaat een ongelijk speelveld tussen apothekers en grootbereiders. Grootbereiders kunnen namelijk de bereidingskosten in de prijs van het product verwerken. Apothekers mogen in dit geval geen bereidingstoeslag in rekening brengen - alleen de inkoopwaarde van de grondstoffen en een standaard terhandstellingstarief.
De KNMP concludeert dat deze spelregels in het tijdperk van vrije prijzen geen plaats meer hebben en pleit voor een gelijk speelveld.

??
ANH JANSEN 18-07-2014 17:35
http://www.knmp.nl/nieuws/algemeen/algemeen-nieuws-2014/knmp-in-gesprek-over-vergoedingsregels-bereidingen

KNMP pleit voor gelijk speelveld

Volgens de KNMP leidt een gelijk speelveld bij de vergoeding van bereidingen tot meer keuzevrijheid voor patiënten en zorgverzekeraars. Daarmee draagt het bij aan een bredere en duurzamere toegang tot op maat gemaakte geneesmiddelen. Wanneer apothekers de gelegenheid hebben om een concurrerend aanbod te doen aan zorgverzekeraars, dragen zij bovendien bij aan een gezonde werking van de markt van niet-geregistreerde preparaten.

--Een markt voor niet-geregistreerde preparaten?

Is RvdM opgehangen?
schuiringa 18-07-2014 15:06
Rik sterkte.

Gerard
ANH JANSEN 18-07-2014 13:05

· 15 uur

“@KNMP: Rik van der Meer afgetreden als voorzitter KNMP http://dlvr.it/6M19Wt ” Huh? Watsgeburt?

Paul Haarbosch. Op twitter.

Ook insiders zijn blijkbaar verrast door het besluit van de door de leden gekozen voorzitter.

Wat een communicatie wederom vanuit de KNMP.

Wordt nu ook de toekomstvisie 2020 bijgesteld? Intern verschil van mening? RvdM wilde geen scheiding van zorg en distributie. Degenen achter het filmpje blijkbaar wel.

Was het filmpje de bekende druppel?
henricop 18-07-2014 12:40
Nog even het account aanpassen in ex-voorzitter
ANH JANSEN 18-07-2014 10:00
https://twitter.com/rikvandermeer

Vandaag besloten terug te treden als voorzitter. Veel bereikt in en met de KNMP, een prachtige vereniging van en voor alle apothekers.

--Uiterst vreemd. Alsof je als bezorger je krantenwijk hebt opgezegd. Geen wonder dat de KNMP voortdurend achter de feiten aanliep: alsof je wel eens een adresje miste tijdens je ronde: ik doe er 2.000 en wat is nu 5% van je omzet?
cynicus 18-07-2014 09:14
krijgen we nu eindelijk de "straatvechter" waar we al zo lang op zitten te wachten? Ben ik morgen weer lid!
henricop 17-07-2014 23:58
nationaalwanbetalersregister
henricop 17-07-2014 23:57
Neen, NapCo lees Mosadex heeft vertrouwen in haar stroman opgezegd, die was opgevoerd tegen Sjaak de Vries de ASKA man.
KNMP wordt verscheurd door ketens versus de vrije apothekers.
ANH JANSEN 17-07-2014 23:31
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3457776/2013/06/13/KNMP-voorzitter-omzeilt-regels-medicijnprijzen.dhtml

https://www.zn.nl/nieuws/pers/persbericht/?newsId=b710a442-8bbf-4dca-8c7b-be35962a2411

In 2013 is voor ruim 27 miljoen euro aan onjuistheden (al dan niet opzettelijk) vastgesteld in de uitgevoerde fraudeonderzoeken. Dat is een stijging ten opzichte van 2012 (toen ging het om 16 miljoen euro). Van de 27 miljoen euro hebben zorgverzekeraars 9,4 miljoen euro aan fraude vastgesteld (vooral PGB, maar ook ziekenhuizen en farmacie) en is er 10,2 miljoen euro aan fouten door zorgaanbieders geconstateerd.

--Is er een verband tussen deze 2 berichten?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.