Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


18 apr

VWS: Honderden mensen per jaar worden opgenomen door onjuist gebruik van pijnstillers?

Staatsseretaris Van Rijn (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Gerbrands (PVV) over het bericht dat honderden mensen per jaar worden opgenomen door onjuist gebruik van pijnstillers.

Staatsseretaris Van Rijn (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Gerbrands (PVV) over het bericht dat honderden mensen per jaar worden opgenomen door onjuist gebruik van pijnstillers.

henricop 19-04-2017 19:23
Alleen dit artikel al is reden jaarrecepten neer te leggen bij IGZ.

Verder is het een mooie test op de collectieven. Kan wel eens einde betekenen als alles letterlijk geslikt wordt. Gaan we weer allemaal apart onderhandelen.... maar met gesprek en geen tekenen bij het kruisje.
ANH JANSEN 19-04-2017 16:42
Gaat erom dat in het vooroverleg tussen koepels, collectieven en ASKA aan de verzekeraars niet keihard is gezegd dat jaarrecepten/jaarafleveringen een no go is! Dat doen we niet!

Dus komen de verzekeraars met hun toekomstvisie voor 2018 met hun jaarafleveringen en vertellen de Collectieven dat het niet 'gelukt' is om dat van tafel te krijgen; hard op de inhoud? Zacht op de mensen? Vrienden willen blijven?

Als je uitsluitend ja-knikkers om je heen verzamelt krijg je dalende tarieven en stel je doodleuk dat 1x 5 euro meer is dan 2x 3. We gaan erop vooruit als je in eigen vlees snijdt!
henricop 19-04-2017 13:52
Ach ja: In een keer voor 1 jaar opiaten afleveren op het jaarrecept. Zijn mensen binnen 3 maanden weer aan de balie. Dat worden dan 4 jaarrecepten en veel internethandel.....
ANH JANSEN 18-04-2017 23:04
Even opletten; vraag 5 en antwoord 5; het is aan de voorschrijvers en afleveraars te bepalen hoeveel en hoe vaak er wordt voorgeschreven en afgeleverd. Mag per week, per maand, per kwartaal of per jaar zijn. Dat is aan de voorschrijvers en afleveraars.

Geen woord over de verzekeraars die over de vergoeding van al dat werk gaan.

De Jaarleveringen komen eraan. Verzekeraars vergoeden 1x per jaar en het is aan de voorschrijvers en apothekers te bepalen hoe vaak ze dat per jaar gaan doen. Vergoeding per 1x per jaar? 10 euro per regel? Volgens de Collectieven is dat een hoger tarief dan de huidige 6 euro. Doen dus!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.