Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


18 okt

Zilveren Kruis wil nieuw hoofdlijnenakkoord inclusief Dure geneesmiddelen

Norbert Hoogers wil dat de financiële risico’s van de medicijnen worden overgenomen door het vereveningsfonds.

Norbert Hoogers wil dat de financiële risico’s van de medicijnen worden overgenomen door het vereveningsfonds.

henricop 19-10-2016 14:26
Zilveren Kruis baas zegt eigenlijk dat hij geen enkel verstand heeft van verzekeren. Hij wil alleen premies vangen zonder risico! Dat risico legt ZK al jarenlang bij zorgaanbieders (Idea) en nu voor de dure geneesmiddelen bij de Overheid.

Dat ZK ook geen deskundigheid heeft als het om geneesmiddelen gaat bleek ook al bij de halfjaarcijfers. Verlies was te wijten aan gestegen kosten geneesmiddelen, die blijkbaar niet goed in de premie waren ingeschat.

Als alle verzekeraars er zo over denken als dit mannetje met een te hoog inkomen, kunnen ZN en zijn klonen inderdaad nog deze week worden opgeheven.
ANH JANSEN 18-10-2016 22:45
Voorzitter van ZN, de heer A Rouvoet, doet zijn werk: opkomen voor de belangen van de private verzekeraars. Politici en ambtenaren zijn vergeten dat ZN een lobby club is. Private onderneming. Komt al eerste op voor de belangen van de aangesloten leden. Dan volgt pas het land.
A Rouvoet wil geen onrust. Geen systeemwijziging. Snapt niet dat concurrentie en marktwerking de EU mededingingsregels met zich meebrengt. Perverse prikkels die nadelig zijn voor de verzekerden! Samenwerken en concurreren gaan niet samen. Dat weet A Rouvoet ook. Akkoord op Hoofdlijnen is kat in het bakkie voor de private verzekeraars. Nadelig voor verzekerden. Zorg onthouden, zorg ontzeggen, zorg uitstellen.
ANH JANSEN 18-10-2016 22:41
Achmea pleit in essentie voor invoering van een Nationaal Zorgfonds, maar dan wel beter uitgedacht dan het huidige gedachtenexperiment van de SP, in plaats van het Utopisch model Systeemmodel Zorgstelsel 2006; alles wat risico's met zich meebrengt onder brengen bij het risicovereveningsfonds!

Waar heb je dan nog een verzekeraar voor nodig? Verdeling van ingebrachte gelden kan ook door een regionaal ziekenfonds worden gedaan. Dat doen alle andere landen immers ook!

En goedkoper. Inmiddels zijn er computers. Voorstanders van het model blijven wijzen naar het verleden; tijd van de stoomboot, trekschuit en hondenkarren. Wees eens eerlijk; die tijd is geweest. Computers. ICT. Smartphone.
ANH JANSEN 18-10-2016 22:37
Even nazien wat ook weer de pilaren waren van het systeemmodel Zorgstelsel 2006: concurrentie tussen verschillende, van elkaar onderscheidende, verzekeraars die zorg inkopen voor verplicht verzekerden bij met elkaar concurrerende zorgaanbieders die strijden om de gunst van die verzekerden. Marktwerking. Concurrentie. Daar komen dan de Mededingingsregels bij kijken. Het eerste Akkoord op Hoofdlijnen was al belachelijk en strijdig met EU wet en regelgeving. De verzekeraar die nu roept en smeekt om verlenging van die Akkoorden maakt toch duidelijk het systeemmodel door de hoeven is gezakt, zonder ooit te zijn opgestart. De perverse prikkels zijn ook de commerci�le verzekeraar te machtig.
Hasselman 18-10-2016 19:42
Zorgverzekeraars: kwartetten met financi�le risico's is core business!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.