Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


18 nov

Kamerbrief over gepast gebruik biologische geneesmiddelen

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over gepast gebruik biologische geneesmiddelen.

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over gepast gebruik biologische geneesmiddelen.

ANH JANSEN 20-11-2014 16:39
Antwoord op de vraag van het kamerlid Wolbert (PvdA) over goedkopere zorg in België.
Het lid Wolbert gaf aan dat in België de zorg goed is maar toch goedkoper. Als verklaring daarvoor gaf zij aan dat in België zorg in de eerste lijn wordt behandeld, waar dat in Nederland door dure ziekenhuizen zou worden gedaan. Een belangrijke reden voor de goedkopere zorg in België ligt evenwel niet zozeer in een groter gebruik van de eerste lijn, maar in veel hogere eigen betalingen voor de verzekerden.

---Wat een antwoord van de Minister en haar ambtenaren. Zij zijn nu werkelijk de schaamte voorbij. Wat een onzin antwoord.
ANH JANSEN 20-11-2014 16:36
Ik wil bevorderen dat de komende jaren het pakketbeheer op een andere wijze vorm krijgt. Bij die andere wijze van pakketbeheer wordt vanuit de inhoud van de zorg bekeken voor welke verzekerden de zorg wel en voor welke verzekerden de zorg niet tot de aanspraken behoort. Dat doet recht aan de gedachte dat er alleen aanspraak op zorg is, als de verzekerde daar gezien zijn zorgvraag redelijkerwijs op is aangewezen. Die aanpak is de afgelopen jaren ook al ingezet, bijvoorbeeld bij de inperking van de aanspraak op ivf.

---De Minister in antwoord op Kamervragen! Basispakket wordt verder uitgekleed en differentiatie naar geslacht, leeftijd, beroep, risico e.d. komt eraan!
ANH JANSEN 20-11-2014 16:22
De Zorgverzekeringswet beoogt dat verzekeraars optreden als onderhandelingspartners van de zorgaanbieders, als het gaat over de prijs, kwaliteit en organisatie van de zorg.
Zo pakken zij hun zorginkooprol steeds beter op. Daarvoor is transparantie van prijs en volume nodig, maar ik vind net als mevrouw Bouwmeester dat zij meer op basis van kwaliteit moeten gaan inkopen en dat daarbij meer transparantie nodig is over hun keuzes. Ook hier pak ik mijn verantwoordelijkheid door bijvoorbeeld in het kader van de we wijziging van artikel 13 - die op dit moment ter behandeling voorligt in de Eerste Kamer – nadere transparantie eisen op te nemen m.b.t. het inkoopproces van verzekeraars.

-Primaat?
ANH JANSEN 20-11-2014 16:10
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/11/20/aanbieding-antwoorden-eerste-termijn-behandeling-begroting-vws.html

Antwoord op de vraag van het Kamerlid Leijten (SP) over verzekeraars die in hun contracten opnemen dat aanbieders niet mogen praten over de voorwaarden van contracten.

'Er zijn mij geen berichten bekend dat verzekeraars sindsdien dergelijke voorwaarden in contracten hebben opgenomen, maar ik zal dat nog nagaan'.

--Vraag het gewoon de zorgaanbieders en niet de verzekeraars. Maar ja, als je het dogma hanteert dat verzekeraars op de blauwe ogen te vertrouwen zijn krijg je dit soort antwoorden op Kamervragen.
ANH JANSEN 19-11-2014 13:20
http://fd.nl/economie-politiek/903316/zalm-waardering-abn-amro-wordt-becijferd-op-12-mrd-tot-20-mrd

Gepast gebruik belastinggelden? De druk op de zorg is veroorzaakt door het falen van Overheid, Toezicht en banken waardoor belastinggelden zijn weggesluisd naar de financiële sector. De euro kan maar 1x worden uitgegeven.

De financiële elite kiest dan voor zichzelf. Follow the money. Waar komen de politici en topambtenaren te werken?

35 miljard euro is er verdampt. Na een 'investering' van 125 miljard. Belastinggeld. We zijn terug op welvaartspeil 2003? Back to the future.

En de VVD heeft daar geen problemen mee. Die wil meer, meer, meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.