Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


19 jul

KNMP in gesprek over vergoedingsregels bereidingen

De KNMP is met de NZa en zorgverzekeraars in gesprek over aanpassing van de vergoedingsregels voor apotheekbereidingen. Veel apothekers hebben de KNMP laten weten in de knel te komen bij de vergoeding van op maat gemaakte geneesmiddelen.
De KNMP is met de NZa en zorgverzekeraars in gesprek over aanpassing van de vergoedingsregels voor apotheekbereidingen. Veel apothekers hebben de KNMP laten weten in de knel te komen bij de vergoeding van op maat gemaakte geneesmiddelen.
ANH JANSEN 21-07-2014 15:36
Oproep deelname bezwaar tegen nieuwe prestatiebeschrijving NZa

Zoals u weet heeft de NZa onlangs de prestatiebeschrijving farmaceutische zorg 2015 vastgesteld (BR-CU 5110) en een prestatiebeschrijvingbeschikking vastgesteld (TB/CU-5075).

De KNMP heeft ons bij monde van Tim Riesebosch evenwel laten weten geen bezwaar aan te zullen tekenen.

--ASKA, NapCo, NFz, DZF, E&G e.a. zorgmakelaars en groepen en ketens zullen mee moeten gaan in het bezwaarmaken tegen deze nieuwe prestatie omschrijvingen en beschikkingen.
Idem de KNMP doen stoppen met het voeren van nog meer domme onderhandelingen zoals vrije prijzen en gelijk speelveld voor illegale bereidingen.
ANH JANSEN 20-07-2014 11:47
Een wijziging in vergoedings- en inkoop- en Z-index systematiek in ad hoc en doorgeleverde bereidingen zal budgettair neutraal worden doorgevoerd. Verzekeraars zullen in staat worden gesteld om zelf een prijs op te leggen aan die vele apothekers: doe mij maar een morfine cassette voor 100 euro als de grootbereider het kan voor 140 euro. En die vaselinelanette kan best voor 2.50 als de grootbereider het doet voor 5.. Als je klaagt moet je het goed doen.

En verzekeraars weten hoe je klagers aan het klagen kan krijgen. Het echte klagen.

Gelijk speelveld? Nooit. Daar ziet de NZa op toe. Ongelijk speelveld is juist de essentie van het systeemmodel 2006!
ANH JANSEN 20-07-2014 11:43
Apothekers mogen in dit geval geen bereidingstoeslag in rekening brengen - alleen de inkoopwaarde van de grondstoffen en een standaard terhandstellingstarief.

Z-index prijs is bij ad hoc en doorgeleverde bereidingen de inkoopprijs voor apotheken. Net zoals bij alle overige geneesmiddelen, rvg geregistreerd. Komen die vele apothekers daarmee ook in de knel?

Denken die vele apothekers dat zij als zij zelf bereiden nu voor een hogere prijs mogen declareren? Laat die vele apothekers maar eens een econoom in de arm nemen en de totale kosten van bereiden berekenen. Dan komen zij wel terug van hun vele klachten over het niet uitkomen met de prijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.