Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


19 sep

KNMP wil apotheker uit eigen risico

De KNMP pleit voor het uit het eigen risico halen van de begeleiding door apothekers bij het medicijngebruik van patiënten. Zeker nu het kabinet aankoerst op het verder verhogen van het eigen risico.
De KNMP pleit voor het uit het eigen risico halen van de begeleiding door apothekers bij het medicijngebruik van patiënten. Zeker nu het kabinet aankoerst op het verder verhogen van het eigen risico.
entrepeneur 22-09-2014 15:03
Brill heeft grotendeels gelijk, maar helaas heeft zijn reactie niet hetzelfde bereik als het ongefundeerde verhaal van De Gier.
ANH JANSEN 21-09-2014 20:32
http://www.economist.com/news/leaders/21618788-americas-health-care-system-remains-dysfunctional-it-could-be-made-better-how-fix?frsc=dg|a&fsrc=scn/tw_app_ipad

Dit is waar de KNMP voor zou moeten pleiten. Dan heb je helemaal geen verplicht eigen risico meer en al dit domme gedoe. Remgelden, procentuele inning van premies via de belastigingen, geen geldromdpompgedoe, gewoon gezond verstand.

Gezond verstand. Kom daar bij de KNMP eens om.
ANH JANSEN 21-09-2014 19:37
Bedenk overigens ook nog eens dat de opbrengst van het eigen risico op macro niveau gelijk moet blijven. De KNMP wil de prestaties van de apotheken uit het eigen risico? Kan, maar dan moet het eigen risico wel verder omhoog!

Het voorstel van de KNMP is dan ook gedoemd te falen en als een boomerang terug te komen op de apothekers!

Kop in Telegraaf van morgen? Apothekers pleiten voor verhoging eigen risico om er zelf beter van te worden.

Dank is groot KNMP. Ga eens wat studeren op hoe dit zorgstelsel in elkaar steekt alvorens ook maar iets namens de leden en niet-leden van de KNMP voor te stellen.
ANH JANSEN 21-09-2014 19:33
De shit zal het plafond raken als er een voorstel ligt om de vergoeding voor ETG/EBG maar af te schaffen; het is niet doelmatig. De kosten van al die gesprekken aan de balie en aan de telefoon met die ontevreden verzekerden gaan de baten overschrijden. Precies volgens plan van de NZa/VWS ambtenaren met een hoog Martin Bormann gehalte.

Zo is de speltheorie. Zo wordt die uitgespeeld.

ASKA, NapCo en KNMP blijven erin trappen.

Ontsla de tweede apotheker en ga over op 6.10 per wmg regel. Geen claw Back. Maar wel alles doen en vastleggen.
Paraaf volstaat.

KISS en wat een besparing op administratieve lastendruk is dit wel niet?

En de shit? Wie heeft er nog een plafond?
ANH JANSEN 21-09-2014 19:29
De ex ante risico verevening is afgeschaft. De ex poste verevening is met opzet imperfect gehouden. (perfecte ex poste bestaat overigens niet). Zo houdt VWS druk op de verzekeraars om 'doelmatig' in te kopen. Doelmatig in de enge definitie van laagste prijs!. Prijs is doorslaggevend. Kwaliteit is ondergeschikt. Bedenk dat verzekeraars maar 1 jaar vooruit kunnen kijken. Preventie is voor hen niet doelmatig.

De zorg door de extramurale farmacie is niet vast te leggen. ASKA, NapCo, KNMP en NZa/VWS/ZN/ZN-leden menen van wel; De materiaalkosten zijn wel meetbaar.

Vandaar beleid van VWS/ZN/ZN-leden om te stellen dat farmaceutische zorg gelijk staat aan laagste prijs doosje.
ANH JANSEN 21-09-2014 19:25
Bedenk dat de verzekeraars in samenspraak met VWS het budget en pakket berekenen en samenstellen. De truc is vervolgens om als verzekeraars onder dit budget te blijven; het verschil tussen geraamde schadelast en de uiteindelijk gerealiseerde schadelast mogen de verzekeraars zelf houden. VWS weet dat en stelt dan ook een 'taakstelling' op voor de verzekeraars: korting op raming vanuit de extrapolatie uit 2012. 750 miljoen en nog eens extra 175 miljoen en 25 miljoen overheveling en 5 miljoen efficiency winst. Materiaalkosten en zorgkosten zijn opgeteld en de verzekeraars hebben die, door NZa gescheiden, tarieven gemengd. Dat biedt verzekeraars de mogelijkheid een nog lagere eindprijs te krijge
ANH JANSEN 21-09-2014 18:13
Neen. Verzekeraars zijn risico dragend voor de extramurale farmacie, materiaalkosten en zorgkosten, twee tarieven die daarom worden gemengd conform de spelregels van de speltheorie: zo krijgen de laagste prijs voor het totaal.

De risicoverevening voor verzekeraars wordt door de Minister zodanig aangescherpt dat zij geprikkeld worden om doelmatige zorg in te kopen om zo binnen het budget te blijven.

Een budget voor private verzekeraars die toch voor eigen rekening en risico werken? Ja, dat kan. In Nederland.

En daarom heeft geen enkele zorgaanbieder recht op wat dan ook. Zorgaanbieders mogen niet achterover leunen en werken voor eigen rekening en risico.

Neen dus. Neen.
schuiringa 19-09-2014 17:32
Stel dat het gehele budget 4 miljard is.

Ik ga er van uit dat wij op dit bedrag recht hebben.

Wanneer wij er voor zorgen dat er meer gepraat wordt en dat de patient minder pillen krijgt.

Mogen wij dan die 4 miljard hebben ?
ANH JANSEN 19-09-2014 14:27
Het door VWS aan de extramurale farmacie toegekende budget, maar de verzekeraars zijn vrij om daarvan af te wijken, wordt niet hoger door ETG en Review uit eigen risico te halen. Voor het BKZ geldt immers de totale som die aan zorg wordt betaald. Wel kan de drempel voor afname zorg verminderen. Daar schiet de apotheker niets mee op; materiaalkosten blijven de zorgvergoeding verdringen. VWS heeft het totale budget verlaagd!

De KNMP heeft weer eens en paard gevonden en begint er direct aan te sjorren in de hoop het voor de KNMP Kar te kunnen spannen.

Gaat niet lukken. Ook dit paard is dood.
schuiringa 19-09-2014 13:42
PW deze week.
Een advertentie voor pillen uit de muur.
De FEBO apotheek.

Hoe kun je nu zo raar doen.

Er is een heftige discussie over de eerste uitgifte en wat zie je in het PW ?

Pillen uit de muur zonder tussenkomst van een deskundige.

Dit is voer voor de politiek en de verzekeraars om de eerste uitgifte direct af te schaffen.
Meijer Apeldoorn 19-09-2014 11:59
De KNMP wil dat de administratieve rompslomp drastisch naar beneden gaat.
Is een onjuiste insteek.
Er moet gewoon een tarief voor administratieve handelingen komen!
Te berekenen op basis van een reeel uurloon.
Machtigingen,alternatieven zoeken ivm preferentiebeleid, dossier aanleggen voor inco en diabetes etc. Allemaal door de strot gedouwde werkzaamheden die niet betaald worden en dus ten koste gaan van het "echte" werk.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.