Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


19 okt

TV Zorg.nu: Medicijnwissel

Je komt bij de apotheek en krijgt een ander medicijndoosje mee dan je gewend bent. Ook de pil (kleur en vorm) kan er anders uitzien. Waar komt dit door? En is de werking wel hetzelfde?

Je komt bij de apotheek en krijgt een ander medicijndoosje mee dan je gewend bent. Ook de pil (kleur en vorm) kan er anders uitzien. Waar komt dit door? En is de werking wel hetzelfde?

ANH JANSEN 20-10-2016 11:16
ZON=PCT bouwt ondertussen het derde ProtonenParticleCentrum van dit land. Nog 1 te gaan. Bij oplevering al obsoleet. In de USA zijn ze al verder. Cleveland Clinic weigert deze verouderde vorm van radiotherapie dan ook aan te bieden. Wie is Cleveland Clinic? Even googlen. Top 5 van de USA en top 5 van de Wereld. Daar kan Nederland niet tegenop. Kwaliteit zit niet in aantallen, niet in volume.

Een euro kan je maar 1x uitgeven. Vier PPC's kosten 2 miljard euro per jaar. Tja, laat dat GVS dus maar komen.....Dat gaat het verschil uitmaken.

Bijzonder slecht openbaar bestuur laat zich uitbetalen.
Piet 20-10-2016 00:05
Het blijft een lachwekkende discussie. CBG voorman is te bang om de werkelijkheid te vertellen en zit er zogenaamd bovenop. Ja bovenop zijn politieke functie.

De chaos is het te bezuinigen bedrag meer dan waard. Zeg het gewoon. Patienten hebben niets in te brengen. De schadelast zo laag mogelijk houden en men de mond snoeren. Is niet duurzaam.

Er bestaat maar 1 oplossing en dat is het nieuwe GVS zo snel mogelijk invoeren. Patient bepaalt en betaalt.
ANH JANSEN 19-10-2016 23:34
Gezien de discussie tussen twee voorstanders van het huidige systeemmodel bij Nieuwsuur zal er niets veranderen in dit land. De economische belangen voor de financi�le machten en voor de Overheid die zeer dicht bij zichzelf blijft, te dicht, zijn te groot. De mythes en frames vlogen weer over tafel. Discussie op zijn Nederlands: medestanders. Dat spreekt makkelijker.

Meest solidair van de wereld? De feiten spreken toch geheel anders; aftoppen is toch niet solidair? Boven 50.000 euro inkomen betaalt iedereen hetzelfde. Hoe solidair is dat?
En afbouw zorgtoeslag gaat gestaag door. Hoe solidair is dat?

ANH JANSEN 19-10-2016 23:28
http://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/achtergrondartikelen/detail/reactie-op-medicijnwissel-zorg-en-zekerheid/

Even zelf lezen en over nadenken. De man/vrouw die dit heeft bedacht moet de KNMP inhuren. Geweldig.

Er is een verschil tussen iets vergoed krijgen in de basisverzekering en het ook daadwerkelijk krijgen.

De duurste chemotherapeutica, oncolytica, antireumatica worden vergoed in de basis, maar artsen mogen ze niet voorschrijven en dus krijgen verzekerden ze niet. En zonder voorschrift mag een apotheek niets afleveren.
Omzetplafonds, budgettaire afspraken, quoteringen. Malus en Bonusregelingen. De economische prikkel komt in vele gedaanten.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.