Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


19 okt

Blog Artsen en apothekers: een gelijkwaardige relatie?

Ik heb een relatieprobleem. Niet met mijn kersverse man gelukkig. Wel met een belangrijke partner in mijn werk: de arts. Maandelijks blogt openbaar apotheker en VJA bestuurslid Iris Zuydgeest over haar ervaringen in de openbare farmacie.

Ik heb een relatieprobleem. Niet met mijn kersverse man gelukkig. Wel met een belangrijke partner in mijn werk: de arts. Maandelijks blogt openbaar apotheker en VJA bestuurslid Iris Zuydgeest over haar ervaringen in de openbare farmacie.

Loog 29-03-2018 19:20
Loog neutraliseert azijn...

De heer Jansen kan onnoemlijk veel onzin tikken, lezen is er niet bij blijkbaar. Zijn eigen teksten zijn waarschijnlijk ook niet regelmatig nagelezen. Ook niet door boezem-azijnzeiker Johannes.

Kijken we (Google is uw vriend) op de website van Talent&Care: zie ik geen enkele cursus. Zonde, blijft mijn StiPCO dit jaar ongemoeid. Daarbij heeft Jansen de cursus niet nodig: de Zilvervloot is jaren geleden al veroverd en keurig weggeborgen. Misschien wel naast de 17+ miljoen van collega�s Prickartz? Jammer dat Sloothaak met kwaliteit Jansen�s pensioen niet vergroot.

Johannes was slimmer: ratten verlaten het schip voor het zingt. Staat sinds 2007 aan wal...
ANH JANSEN 19-10-2017 17:27
JCK.

Talent&Care heeft als verdienmodel het verkopen van communicatiecursussen aan met name apothekers.

Verdienmodel. Verdienmodel. Verdienmodel.

Het gaat er dan vooral om die apothekers wijs te maken dat zij niet goed kunnen communiceren en een cursus moeten volgen.

Heel goed mogelijk dat je er als KNMP Geregistreerd Openbaar Apotheker Specialist nog punten voor krijgt voor je herregistratie en nog geld toe wegens de StipCo.

Zo blijft het geld circuleren. VWS geeft subsidie en VWS krijgt belastinggeld. Belastinggeld komt van de apothekers.

Verdienmodel is circulatiemodel. Minus 460 miljoen. Iemand moet het toch betalen. Geen perpetuum mobile.

Johan Kortekaas 19-10-2017 17:10
Jammer!.

Persoonlijk herken ik dit niet uit mijn praktijk in de Schilderswijk 1976-2007.

Huisartsen waren juist heel blij met FTO vanaf 1977 en medicatiebewaking en overleg door apothekers.

Gewoon goed dossier opbouwen en huisarts waarschuwen en toch afleveren.

Met tienduizenden doden in ziekenhuizen kan die ene dode in de eerste lijn er wel bij.

Huisarts wel wijzen op het MT.
Een gewaarschuwd arts wordt doorgehaald.

Zo is het spel zo zijn de regels.




ANH JANSEN 19-10-2017 17:10
Sterk staaltje paard achter de wagen spannen; de problemen vinden hun oorsprong aan de onderhandelingstafels en klankbordgroepen en inspraaksessies waarbij KNMP en Collectieven zitten hebben namens 2.000 extramurale apothekers die zo slecht communiceren.

Laat Talent&Care zich op de bron concentreren. Leer Leon Tinke, Gerben Klein Nulent, Jean Hermans,e.a. eens communiceren en daarmee onderhandelen. Leergeld is opgelopen tot ruim 3 miljard euro en nog hebben ze het niet geleerd. Eerst geld, dan de zorg.

Een rekencursus kan ook geen kwaad. 2x 2.85 is nog altijd meer dan 1 x 4.25. Al willen Collectieven ons anders doen geloven; ontsla maar personeel om het verschil te betalen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.