Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


20 mei

KNMP: Verzekerden zouden vaker moeten kunnen wisselen van verzekeraar

Wanneer zorgverzekeraars, zoals nu gebeurt, tussentijds hun voorwaarden wijzigen, moeten verzekerden de mogelijkheid krijgen vaker dan één keer per jaar te wisselen van zorgverzekeraar. Dat zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent in de uitzending van Tros Radar van 18 mei, met als thema de macht van zorgverzekeraars

Wanneer zorgverzekeraars, zoals nu gebeurt, tussentijds hun voorwaarden wijzigen, moeten verzekerden de mogelijkheid krijgen vaker dan één keer per jaar te wisselen van zorgverzekeraar. Dat zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent in de uitzending van Tros Radar van 18 mei, met als thema de macht van zorgverzekeraars

ANH JANSEN 21-05-2015 13:21
Opinie van GKN is des te merkwaardiger omdat bij majeure wijzigingen in het verzekerde pakket door de verzekeraar een verzekerde nu al kan wisselen van verzekeraar.
Laat de KNMP nu maar eens klip en klaar duidelijk maken hoe zij de wijziging in vergoeding van voorheen gewoon vergoede middelen, sinds 2006, en daarom in de Nominale Premie al berekende uitgaven dan ziet? Majeure wijziging of niet?

En dan de boer op gaan en op de trommel slaan. Moet je eens zien wat er dan gebeurd. CZ is al teruggekomen op haar wijziging en vergoed alle middelen van voor 2015 tot september 2015. Z-index en AIS moeten dat gaan regelen.

Gaat de KNMP voorzitter even buurten bij Z-index KNMP?
ANH JANSEN 20-05-2015 19:08
NapCo wil af van het MBI voor zorgaanbieders. De wijziging in WMG voorziet in een contracteerplicht, je moet tekenen bij het kruisje, en een leverplicht; je moet leveren aan de verzekerden, gratis!

De adviezen van de Cie Baarsma heeft de Minister doodleuk overgenomen.

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/06/12/aanbiedingsbrief-rapport-commissie-baarsma-over-alternatief-voor-macrobeheersinstrument.html

-Belachelijke manier van doen. Strijdig met ieder rechtsbeginsel van een normale Rechtsstaat.
ANH JANSEN 20-05-2015 19:05
http://www.internetconsultatie.nl/wet_herpositionering_taken_nza_en_deregulering/reactie/ff8029dc-22e0-418c-a8b9-ee89f2b97b9c

En hier de NapCo inbreng.

Een MBI voor zorgverzekeraars ziet NapCo wel zitten. Ook NapCo ontgaat het geheel dat verzekeraars vast zitten aan private ziektekostenpolissen met verzekerden. Die moeten zij honoreren. In een privaat stelsel past geen enkel MBI!

Zorgverzekeraars zijn gewoon schadeverzekeraars. Zo ziet de EU ze ook. Vandaar de aan te houden reserves. Er is toch ook geen limiet aan de vergoeding voor branden? Auto diefstallen? Inbraken? Glasbreuken?

Neen. Waarom dan wel pleiten voor een MBI bij private zorgverzekeraars?

ANH JANSEN 20-05-2015 18:59
Conclusie
Kortom, de KNMP voelt niet de urgentie en noodzaak om de omslag te maken van een verbodstelsel naar een
gebodstelsel. Het huidige stelsel biedt de juiste balans tussen eenheid van taal en het scheppen van ruimte
voor innovatie en maatwerk. De KNMP wilt dit systeem juist de kans bieden om tot volle wasdom te komen.
Over de verdere ontwikkeling van de prestatiebeschrijvingen blijven we dan ook graag constructief met de
NZa in gesprek.

--Dan moet de KNMP Verenigingsvoorzitter niet komen met het voorstel om verplicht verzekerden 4x per jaar te laten wisselen.

En geen woord over de financiering van al die prestatie beschrijvingen en richtlijnen opgelegd door de koepel.

ANH JANSEN 20-05-2015 18:57
http://www.internetconsultatie.nl/wet_herpositionering_taken_nza_en_deregulering/reactie/ccd198e2-00b2-4f4e-9ea5-821d40698515

Lees de inspraak door de KNMP zelf maar. KNMP Bureau zit op een andere lijn dan de KNMP Verenigingsvoorzitter.

In de korte periode waarin wij met deze bekostiging hebben gewerkt, ervaren apothekers voldoende ruimte en een
groeiend vertrouwen om tot goede afspraken te komen.
Dankzij de door de NZa vastgestelde prestatiebeschrijvingen is er een eenheid van taal die de contracteer- en
werkprocessen efficiƫnter maken en voor patiƫnten de noodzakelijke duidelijkheid schept om de verzekerde
en geleverde zorg te beoordelen en te vergelijken.

-Tja.
ANH JANSEN 20-05-2015 18:40
Dwaze opinie van de KNMP. Als blaffen tegen de maan. De KNMP voorzitter maakt zich belachelijk. Implicaties van 4x wisselen per jaar zijn enorm. Onrealistisch.
Waarom niet voorrekenen dat de verzekerden in dit land voor hun farmaceutische zorg nu 2x moeten betalen? Waarom niet voorgerekend dat al de per 1 maart geschrapte middelen sinds jaar en dag gewoon werden vergoed en dus ook in de Nominale premie voor 2015 zijn doorberekend!
Waarom niet met gestrekt been in de onderhandelingen? Waarom altijd met de hoed in de hand op stoep bij de verzekeraars en Minister blijven staan?
En nu 100 MR per norm apotheek gratis verrichten?
Kom op. Blaffende honden bijten niet.
Meijer Apeldoorn 20-05-2015 17:56
Een veel belangrijker punt uit de uitzending was de door Ella Kalsbeek ( LHV) gemaakte opmerking dat de eerste lijn uitgezonderd moet worden van de mededingingswet, waardoor overleg op koepel niveau weer mogelijk wordt.
Volgens Rouvoet , aanwezig namens ZN, is dat helemaal niet nodig. Er is volgens hem al veel meer mogelijk dan wij denken. Ja,ja, probeer maar eens een afspraak te maken samen met een aantal collega' s, over geld met een Zorgverzekeraar. Heb je binnen een week een schrijven met dwangsom namens de NZa in huis. Op het gebied van gratis zorg mag je allles met iedereen bespreken, zodra het raakt aan het budget van de minister is het kartelvorming.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.