Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


20 mei

Zorg kostte vorig jaar 2 miljard minder

In 2014 is 2 miljard minder aan zorg uitgegeven dan was begroot. Dat zou volgens de Volkskrant blijken uit het jaarverslag van het ministerie van VWS, dat later vandaag door de Algemene Rekenkamer wordt gepubliceerd in het kader van verantwoordingsdag – bekend als woensdag gehaktdag. ‘Haagse bronnen’ hebben het bericht bevestigd tegenover de NOS. (Medisch Contact)

In 2014 is 2 miljard minder aan zorg uitgegeven dan was begroot. Dat zou volgens de Volkskrant blijken uit het jaarverslag van het ministerie van VWS, dat later vandaag door de Algemene Rekenkamer wordt gepubliceerd in het kader van verantwoordingsdag – bekend als woensdag gehaktdag. ‘Haagse bronnen’ hebben het bericht bevestigd tegenover de NOS. (Medisch Contact)

ANH JANSEN 21-05-2015 16:03
IGZ legt in overleg met WSO/KNMP de openbare apothekers een extra zware taak op. De financiering moeten de apothekers maar regelen in de vrije markt. De KNMP is daar voorstander van en volgens de inbreng van Leon Tinke gaat dat best wel goed. Kan altijd beter, maar het concept is volgens hem en de KNMP goed.

Bart smals trekt uit zijn apotheek 100.000 euro per jaar Hij is met 2 collegae die hetzelfde doen?

Dan is er inderdaad geld genoeg in de farmakolom.

Zie hoe de verzekeraars en hun koepel te werk gaan en neem dat gewoon over. Gestrekt been en altijd overvragen!
ANH JANSEN 21-05-2015 16:01
Als apothekers vinden dat er belangrijke tekortkomingen zijn in de farmaceutische zorg die dringend om extra geld vragen, moeten ze de minister daarvan overtuigen. En die moet dan afwegen of de problemen van dien aard zijn, dat er extra geld nodig is. Maar een ‘meevaller’ zonder echte noodzaak per omgaande weer uitgeven in dezelfde sector is ‘oud beleid’.

Ik zou denken: we hebben goede farmaceutische zorg kunnen leveren voor (iets) minder geld, dat is mooi meegenomen en goed nieuws voor de verzekerden. Want zorgverzekeraars hebben dit jaar veelal hun zorgpremies kunnen verlagen onder meer door deze besparingen.

--Dit is onderhandelen. Kom daar eens om bij de KNMP en NapCo. (en WSO)

ANH JANSEN 21-05-2015 16:00
'Het is natuurlijk mooi om te zien dat het in elk geval door de KNMP nu volledig is geïncorporeerd, dat schept hoop voor mogelijk verdere besparingen de komende jaren'.

Met andere woorden: de minister moet maatregelen nemen die ertoe leiden dat de kosten voor farmacie (en het inkomen van apothekers, vul ik maar aan) weer stijgen! Is dat nou logisch?

ANH JANSEN 21-05-2015 15:37
https://www.zn.nl/nieuws/zn-weblog/blog/?blogpostid=334757888

Zo gaan de verzekeraars te werk. Verdraaien van de werkelijkheid, selectief vergeten van afspraken en convenanten; transitie van honorering via marge naar transparantie voor zorg vergeet ZN voor het gemak.

En de KNMP vindt dat allemaal prachtig. Zie haar bijdrage inzake wijziging wmg mbt de NZa. Consultatie wet herpositionering NZa etc.

Met deze KNMP komt de beroepsgroep en met haar de burgers van dit land geen stap verder.
ANH JANSEN 20-05-2015 18:36
Pepernotengeld, maar het blijven harde euro's als je ze op de giro krijgt bijgeschreven. Onderschrijding van het toegestane budget voor extramurale farmacie is opgelopen tot 1.4 miljard euro. De transitie van honorering via marge voor zorg naar transparante euro's voor zorg is dan ook mislukt; de zorg voor de farmaceutische patiënt is dramatisch afgeknepen. Zie tevreden.nl. Wachttijden van 1 uur of meer. Geen voorraden. Wel allemaal beleefde assistenten die hun best doen.
Rol van de KNMP in deze is evident; de KNMP blijft het braafste jongetje van de klas; 'er moet worden bezuinigd".

Niet dus. En nu 100 MR per jaar per norm apotheek! Zonder bijpassende honorering? 1,4 miljard euro!!!!
Meijer Apeldoorn 20-05-2015 17:49
Door het hoge eigen risico ontstaat zorgmijdend gedrag richting ziekenhuis. Combineer dit met de gedwongen afname van soms dubieuze medicijnen en voila; de minister houdt over op haar budget dus is een goede minister. Dat er voor minder geld ook minder kwaliteit wordt geboden deert haar samen met haar partner in crime van Rijn niet. Het budget is heilig.
Waar gaat dat geld vervolgens heen: nou ja, gewoon naar de Zorgverzekeraar. Dat is immers de afspraak met de minister. Wij knijpen de markt voor U af en in ruil daarvoor laat U ons met rust.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.