Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


20 okt

Webcasts Symposium van het Noorden 2015

Webcasts van het jaarlijkse Pfizer Symposium van het Noorden voor openbare apothekers. Met Henk Eleveld (Menzis), Marleen Barth (KNMP), en Joop de Champs (De Amersfoortse). De webcasts zijn een service van FarmaActueel en zijn in alle browsers te zien.

Webcasts van het jaarlijkse Pfizer Symposium van het Noorden voor openbare apothekers. Met Henk Eleveld (Menzis), Marleen Barth (KNMP), en Joop de Champs (De Amersfoortse). De webcasts zijn een service van FarmaActueel en zijn in alle browsers te zien.

Meijer Apeldoorn 21-10-2015 20:00
Eleveld heeft zelf ook eens een apotheek gehad. Het enige wat echt klopte was de boekhouding die hij zelf deed. Tot 3 decimalen achter de komma.
Voor de rest......
ANH JANSEN 21-10-2015 17:55
Conform mijn toezegging tijdens het Algemeen Overleg geneesmiddelenbeleid op 25 maart jl. zal ik u dit najaar een nieuwe visie geneesmiddelenbeleid in Europees Hierbij wil ik u informeren dat ik met die brief ook de motie van lid Leijten (SP) (Kamerstuk 29477, nr. 301) zal afdoen. Het realiseren van maatschappelijk aanvaardbare geneesmiddelenprijzen is een onderwerp dat terugkomt in mijn visie.

-Er komt nog wat aan.

We zien de bijdrage van Johan C Kortekaas op het Symposium van het Noorden in vertrouwen tegemoet. Hij had zeer zeker wel doorgevraagd!
ANH JANSEN 21-10-2015 17:54
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/brieven/2015/10/20/stand-van-zaken-moties-en-toezeggingen-vws

Conform mijn toezegging tijdens het Algemeen Overleg geneesmiddelenbeleid op 25 maart jl. zal ik u dit najaar een nieuwe visie geneesmiddelenbeleid in Europees perspectief toesturen. Ik heb u in juli laten weten dat ik hierbij ook de adviezen van de NZa en het KWF, het recente ACM-rapport ‘Farmacie onder de loep’, scheiding intra- en extramurale geneesmiddelenvoorziening en de structurele toepassing van de sluis intramurale geneesmiddelen betrek.
ANH JANSEN 21-10-2015 14:49
Frans Hofman stelt dat de maatregel van de verzekeraars inzake Baxters, van 1x per week naar 2 tot 3 wekelijks tegen een aanmerkelijk lager tarief en optie voor achteraf naverekening bij geen mutaties, is te wijten aan gedrag van apothekers zelf; 2 wekelijks leveren en 1x week declareren.

Hij vergeet te melden de ketens die actief ronselen, via searches, voor Baxter patienten. De ketens met inschrijfformulier met op tweede regel de vraag of u een baxter wil.

Dat is inderdaad zeer kortzichtig gedrag en zeer oncollegiaal. De goeden lijden weer onder de slechten.

Maar ook Frans Hofman heeft een winkeltje en kent ook de slechten onder ons.

Henk Eleveldt heeft gelijk.
ANH JANSEN 20-10-2015 20:19
En de regelvergoeding met de prestatie bekostiging. Vroeger was er 1 regel en dat gaf rust. Nu hebben we 145 regelvergoedingen en is er grote onrust. Henk Eleveld vraagt zich af waarom we dat oude systeem hebben veranderd? Wij? Het waren toch de verzekeraars die zogenaamd transparantie wilden.

En nu terug naar 1 regelvergoeding? Prima. Australisch tarief van 10.45 per regel. En 100% transparantie in materiaalkosten. En bij import via ACE of IP Pharmacy (waar blijft de ACM?) ook vergoeding van alle kosten!

Vermoedelijk wil Henk naar 5.95 per regel. Rust in de tent.
ANH JANSEN 20-10-2015 20:09
Discussie is ook boeiend. Henk Eleveld vindt het terecht dat de IP Pharmacy transportkosten niet worden vergoed. Zit in de wmg regelvergoeding. Niemand vraagt ook hier door!

Verzekeraars hebben de zorgplicht. Zij moeten het regelen en betalen dat zorg kan worden geleverd aan hun verzekerden. Indien bijv geneesmiddelen niet verkrijgbaar zijn in NL, maar wel elders, dan moeten de verzekeraars die inkopen!

Zij hebben de zorgplicht. Niet de zorgaanbieders! Laat de verzekeraars dan ook betalen voor die zorg!
ANH JANSEN 20-10-2015 19:55
Henk Eleveld vertelt hoe het zal gaan met de nieuwe prestatie; eerste uitgifte met en zonder BNG. Standaard staat het AIS op declaratie eerste uitgifte zonder BNG en achteraf moet de apotheker in het ICT wat aanpassen om er met BNG van te kunnen maken. Hoe is Henk Eleveld onbekend.

Waarom deze wijziging? Henk vertelt; hij heeft berekend dat 15% van de ETG niet werd berekend, dus daarom moet de overige 85% maar aantonen waarom die dan wel.

De man moet samen met Bram Broersma van Mediq meer buiten komen. Nooit ruzie gehad? IMM is geen EU? Kontant is vrije prijs? Het is Henk allemaal onbekend.
ANH JANSEN 20-10-2015 19:52
Prima webcasts. Ook Frans Hofman moet even kwijt dat het financieel bij de apotheken niet slecht gaat, Baxteren voor 2 en rekenen per 1 week en doen verder niet wat ze moeten doen.
Tja. Prima adviseur voor verzekeraars.

Henk Eleveld vergelijkt UK met NL voor prijzen geneesmiddelen en stelt vast dat een single payer systeem lagere prijzen weet te krijgen. Concurrentie maakt de zorg duurder. Eerlijke man die Henk Eleveld.

En niemand vraagt naar de regelvergoeding in UK! In UK geen menging van zorgkosten en materiaalkosten. Eleveld vergelijkt appels met peren.

Waarom vroeg niemand hierop door?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.