Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


20 nov

Minister Bruins vereenvoudigt procedure geneesmiddelentekorten

Minister Bruins van Medische Zorg vereenvoudigt per 1 januari 2018 de artsenverklaring bij geneesmiddelentekorten. Apotheekhoudenden hoeven niet meer op individueel patiëntniveau een artsenverklaring aan te vragen, maar krijgen generieke toestemming voor het importeren van een product bij een tekort.

Minister Bruins van Medische Zorg vereenvoudigt per 1 januari 2018 de artsenverklaring bij geneesmiddelentekorten. Apotheekhoudenden hoeven niet meer op individueel patiëntniveau een artsenverklaring aan te vragen, maar krijgen generieke toestemming voor het importeren van een product bij een tekort.

schuiringa 21-11-2017 12:23
Het bureau heeft de macht in de Farmacie volledig overgenomen.

Wellicht moeten we gaan nadenken over een nieuwe apothekersvereniging waar de leden het weer voor het zeggen krijgen.

ANH JANSEN 20-11-2017 22:32
Waar intramuraal de uitgaven aan geneesmiddelen de afgelopen jaren sterk stijgen, is extramuraal een andere beweging te zien. De Wet geneesmiddelenprijzen (Wgp), het Geneesmiddelenvergoedingensysteem (GVS), het referentiebeleid, en de prijsarrangementen van zorgverzekeraars zijn samen een effectief instrumentarium gebleken - zeker waar het de prijzen van generieke middelen betreft. Ik zal dit beleid continueren en verwacht dat dit ook deze kabinetsperiode zijn vruchten zal blijven afwerpen.

-Achmea neemt of een voorschot op het toekomstig beleid of wil de Minister alvast een handje helpen met 375 miljoen af te romen. 460 miljoen was de taakstelling?

Allemaal tekenen dus.
ANH JANSEN 20-11-2017 22:28
Er is behoefte aan objectieve informatie over de ontwikkelingen in de openbare farmacie. Daarom is de NZa gevraagd om een factsheet op te stellen over de marktstructuur, marktgedrag en betaalbaarheid in deze sector. Ook is het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) gevraagd om de wensen en behoeften van pati�nten ten aanzien van farmaceutische zorgverlening in beeld te brengen

-De KNMP heeft het nakijken. De Commissie Dynamo piest naast de pot. Als je geen eigen visie hebt, wordt die wel voor je gemaakt.

En ja, Objectief? NZa en NIVEL zijn Overheidsorganen. Wie betaalt, bepaalt nog altijd in dit land. VWS dus.
ANH JANSEN 20-11-2017 22:20
De KNMP beveelt alle argeloze leden aan om de kamerbrief geheel zelf te lezen, omdat de KNMP weer eens een totaal verkeerde samenvatting geeft en weigert deze brief te duiden.

Wat schieten de apothekers op met deze maatregelen? Welke prijs wordt vermeld in de KNMP Z-index prijslijst en wat zijn ook weer de voorwaarden in de contracten? Dus welke prijs krijgen de apothekers terug van hun declaraties?

Dwaas dat de KNMP hier zo verguld mee is. Waarom niet Farmanco gebruiken als scheidsrechter? Fake registraties doorhalen? Niet leverbaar schrappen? Centraal! Orly mag als enige leveren. Doe dat dan centraal en eis vergoeding van daadwerkelijke inkoopprijs drempel apotheek!

ANH JANSEN 20-11-2017 22:15
In het licht van de noodzakelijke beperking van de groei van de uitgaven voor genees- en hulpmiddelen bezie ik, conform de afspraken in het regeerakkoord, hoe ik dit
instrumentarium verder kan optimaliseren. In het nieuwe jaar informeer ik u over de maatregelen die ik in dit kader neem.

-Dat zal gebeuren zodra de NZa verder in ontmanteld en de Minister de vrije hand heeft. Mag dan alles doordrukken op basis van eigen inzichten. AMvB's en direct voorhangen aan de Tweede Kamer. Hamerstukken. Beroep is niet langer meer mogelijk.

Tekenen bij het kruisje krijgt een nieuwe betekenis.

Johan van Oldenbarneveldt: Maak het kort, maak het kort!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.