Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


20 dec

Soms zieker door vervangend medicijn apotheek

Apotheken zetten patiënten steeds vaker onder druk om over te stappen op een ander merk geneesmiddel. Als patiënten toch het medicijn van het merk willen dat ze eigenlijk kregen voorgeschreven, moeten ze bijbetalen. Patiëntenorganisaties zijn boos. (RTL)

Apotheken zetten patiënten steeds vaker onder druk om over te stappen op een ander merk geneesmiddel. Als patiënten toch het medicijn van het merk willen dat ze eigenlijk kregen voorgeschreven, moeten ze bijbetalen. Patiëntenorganisaties zijn boos. (RTL)

Meijer Apeldoorn 22-12-2015 15:10
Als het een en ander het gevolg is van een door de Apotheek afgesloten IDEA contract, liggen de zaken anders.
Dat is inderdaad niet te verkopen.
Idea is sowieso een idioot systeem. Wie daar nog steeds aan mee doet zou zich toch eens achter de oren moeten krabben.
Het weigeren van specialite's, mits vermelding van MN op het recept, is niet meer aan de orde sinds de verklaring van de Minister daarover. Als je dat dan toch niet doet omdat dat binnen IDEA veel geld kost is eigenlijk niet goed te praten.
Meijer Apeldoorn 22-12-2015 15:03
Door het afsluiten van een polis, gaat de klant/patient automatisch akkoord met de daarin vermeldde voorwaarden.
Daar wijs ik mijn klanten dan ook op.
Dat geen mens de 60 pagina's van zo'n polis ook werkelijk leest doet daar niks aan af. Populair gezegd: eigen schuld, dikke bult.
Wellicht kan iemand van de KNMP een lijstje maken op welke bladzijde de geneesmiddel vergoedingen bij de diverse verzekeraars staan. Kunnen we daar gericht naar verwijzen.
Als ze helemaal niks te doen hebben: een grote poster, met als vermelding de tekst: Hier bent U mee akkoord gegaan!Eigen verantwoordelijkheid toch? Dan achteraf niet gaan zeuren svp.
ANH JANSEN 20-12-2015 22:38
Denk dat NapCo, ASKA en KNMP hier vol in moeten gaan. Behalve bij de IDEA contracten. Dat is echt te wijten aan de apothekers zelf.

Preferentie is opgelegd door verzekeraars en Wetgever! Medisch Noodzaak is ook door wetgever erkend. Verzekeraars omzeilen dat echter door de zorgaanbieders boeteclausules op te leggen indien zij toch meegaan in de MN verklaringen van artsen en patiƫnten. Ook artsen worden nu onder financiƫle druk gezet om gaan MN verklaringen af te geven.

Laat de LHV, Federatie en KNMG ook maar meedoen!

Deze zwarte piet moet naar verzekeraars toe! Goed idee.
ANH JANSEN 20-12-2015 22:35
IDEA is keuze van de apotheker en dwingt verzekerden zeer zeker een niet gewenst middel op zuiver en alleen omdat dan de apotheker onder de gemiddelde pakket prijs blijft!

Preferentie is keuze van verzekeraar en wetgever! Medische Noodzaak kan dit omzeilen, maar daar geven verzekeraars geen gehoor aan. Je krijgt een boete als je dat toch doet!

Eerste keer? Extra veilig! Die slogan van de KNMP krijgt zo een geheel andere betekenis; eerste keer wat geven aan een verzekerde en je weet dat het wat anders dan de verzekerde wenst? Helm op, gebitsbeschermer in, harnas om en toitoitoi.
henricop 20-12-2015 22:02
Veel mensen dit jaar omgezet op verzoek arts en patient van Thyrax. Telt dat ook mee in dit verhaal?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.