Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 feb

Minder openbaar apothekers

Het aantal werkzame gevestigd en tweede openbaar apothekers is in 2012 met 58 personen afgenomen. Ook het aantal apothekersassistenten vertoont nagenoeg geen groei. Bij een alsmaar stijgende zorgvraag voert deze ontwikkeling de druk binnen de apotheekbranche op.(SFK)
Het aantal werkzame gevestigd en tweede openbaar apothekers is in 2012 met 58 personen afgenomen. Ook het aantal apothekersassistenten vertoont nagenoeg geen groei. Bij een alsmaar stijgende zorgvraag voert deze ontwikkeling de druk binnen de apotheekbranche op.(SFK)
Meijer Apeldoorn 21-02-2013 23:20
Logische ontwikkeling , als je net als de collega in Amsterdam zuidoost 12 mille per jaar overhoudt kun je beter achter de vuilniswagen gaan lopen, ook een eerbaar beroep, lekker buiten, geen gezeik aan je kop en levert aanzienlijk meer op dan 12 mille.
adiyaman 21-02-2013 19:58
Blueprint van de KNMP voor Rinnoy Kan geeft aan dat er een tekort van 600 apothekers is in Nederland. IGZ heeft notie van lege apotheken in Nederland en SNS gigant Van Keulen zat bij Mediq. Nederland gedoogland.
ANH JANSEN 21-02-2013 18:55
En er komt nog meer onheil aan:

Vektis: hoogste zorgkosten via basisverzekering in Amsterdam
Van de grote steden Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam worden in de laatstgenoemde stad de meeste kosten vanuit de basisverzekering gemaakt. Per verzekerde waren de kosten in 2011 in Amsterdam 2839 euro. Landelijk zijn de gemiddelde zorgkosten via de basisverzekering 1975 euro per persoon. Dit is een van de bevindingen uit de Zorgthermometer ‘Een sterke eerste lijn’ die Vektis vandaag publiceert.

Vektis, het informatiecentrum voor de zorg, berekende de kosten per verzekerde van de vier grote steden als voorschot op de populatiegebonden bekostiging die in het regeerakkoord genoemd wordt. “De analyses die Vektis in de zorgthermometer maakt, laten zien hoe we declaratiegegevens op verschillende niveaus kunnen gebruiken om zo de zorgkosten van een bepaalde wijk of stad te bepalen. Dat inzicht is voor populatiegebonden bekostiging belangrijk”, zegt Martien Boumans, beleidsadviseur Zorg bij ZN.


----Budget per wijk, per stadsdeel, per stad, per regio?
Voor alle zorg per individu.

Verhuizingen, nieuwvestiging, micro wereld en macro wereld, zeldzame aandoeningen, mislukte skie vakantie, sporters in de wijk, noem maar de variabelen op waardoor de som der delen de zorg voor het individu kan treffen.

Hemofilie patient in de wijk? Wanneer komt er dan budget vrij?

Welk inzicht is dan belangrijk voordat wordt besloten populatiebekostiging in te voeren?

Er zijn teveel beleidsmedewerkers aan het werk die geen toegevoegde waarde hebben voor de zorg.

Meer praktijk ervaring voordat dit soort personen beleid gaan maken.

minder beleid en meer doen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.