Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 feb

KNMP: Lever Levothyroxinenatrium Teva tablet 25 microgram tijdelijk beperkt uit

Apothekers wordt geadviseerd om vanaf vandaag de Levothyroxinenatrium Teva tablet 25mcg (RVG 108536) voorlopig in kleine hoeveelheden aan patiënten mee te geven. Dit stelt het Meldpunt Geneesmiddelentekorten- en defecten in verband met een dreigend tekort. Naar verwachting duurt de situatie tot 2 maart 2017.

Het bedrijf Teva informeerde het Meldpunt Geneesmiddelentekorten- en defecten onlangs over een vertraging in de productie. Daardoor zijn de tabletten mogelijk een korte periode verminderd leverbaar. Door kleinere hoeveelheden in de apotheek mee te geven, wordt voorkomen dat patiënten zonder komen te zitten.

Het advies voor beperkte levering heeft de steun van de KNMP. Directeur Léon Tinke van de apothekersorganisatie: ‘Door een gezamenlijke aanpak kunnen partijen voorkomen dat een tekort ontstaat. Dit is een maatregel in het belang van de patiënt.’

Apothekers kunnen voor de actuele stand van zaken de website KNMP Farmanco raadplegen. Voor patiënten geldt dat ze het geneesmiddel volgens voorschrift kunnen blijven gebruiken.
 
Sinds 1 januari 2017 moeten handelsvergunninghouders en fabrikanten tekorten en defecten melden bij het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten. De coördinatie van het Meldpunt is in handen van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

ANH JANSEN 21-02-2017 23:59
Heeft niets te maken met preferentie beleid, maar alles met bedrijfscultuur bij TEVA.

Als je de goedkoopste bent volgens de KNMP Z-index prijslijst, heb je een verantwoordelijkheid. Waar blijft de Minister met haar boete?

Wij hebben iedereen omgezet naar Euthyrox omdat dit een EU merk is en overal verkrijgbaar. Ook via import via Orly. Kans op uitval is nihil. Wel krijgen wij straf van verzekeraars wegens niet behalen substitutie graad! En geen LPG!

Teva is Thyrax in de herhaling. Zo Aspen, zo Teva.

Als tipgever voor de Minister gaarne 50% van de boete storten op de bekende rekening. Kunnen we investeren in goede extramurale farmacie.
henricop 21-02-2017 21:09
Zal wel aan preferentiebeleid van verzekeraars liggen 😃

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.