Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 mrt

Webcasts Care4Pharmacy symposium Deel 2: Politiek en Zorgverzekering

Het tweede deel van het Care For Pharmacy symposium met o.a. Marcel Levi (AMC) Loek Winter (MCgroep) en Alexander Rinnooy Kan en anderen. De webcast is een service van FarmaActueel en in alle browsers te zien.

Het tweede deel van het Care For Pharmacy symposium met o.a. Marcel Levi (AMC) Loek Winter (MCgroep) en Alexander Rinnooy Kan en anderen. De webcast is een service van FarmaActueel en in alle browsers te zien.

schuiringa 24-03-2015 14:18
Op het KNMP congres werd gezegd dat de ketens heel tevreden waren met de uitkomsten van de onderhandelingen met de zorgverzekeraars.

Het was voor de andere partijen onmogelijk geworden om nog te zeggen dat de resultaten bedroevend waren.

De ketens zijn de moderne stakingsbrekers.

Jonge apothekers bedenk je nog eens voordat je bij een keten gaat werken.
ANH JANSEN 23-03-2015 16:52
Als laatste de pluripharm directeur beluisterd. Ook weer een opmerkelijke webcast. Welke beroepsgroep haalt zichzelf neer? Hoe gaan onderhandelingen met verzekeraars en Overheid als je van jezelf zegt dat je niet nodig bent? Dat het ook anders kan, zonder jou?

Zie de eenvandaag uitzending met de Radioloog/therapeut uit Groningen die pleit voor 4 PPC, waarvan hij ook zelf weet dat deze niet nodig zijn! Noemt 9.000 klanten, waar ZiNL stelt 252. Dat is lobbyen en opkomen voor je eigen belang!

Verschrikkelijk. Al deze apothekers lopen tegen de 60 en zijn financieel onafhankelijk. Na ons de zondvloed blijkbaar.
ANH JANSEN 22-03-2015 17:29
Niek de Wit met zijn Meetweek resultaten. 150 patienten gesproken door 10 apothekers. 5 dagen. 15 man per dag. 70% van de tijd ging op aan review gesprekken. HOeveel? 100 per 10 per 5 dagen. Dat is 2 per dag. 8 urige werkdag.

Wat is de kostprijs van zo'n gesprek en is dit vergelijkbaar met de vergoeding die verzekeraars over hebben voor reviews: nul euro, 35 euro tot maximaal 75 euro per gesprek met een maximum van 100 per jaar. Achmea, ZonMW en VWS betalen dit experiment. Door Niek de Wit bij voorbaat al afgeserveerd als niet wetenschappelijk, maar we doen het toch. Effect is wel het EHCI effect: de 'uitkomsten' worden toch naar buiten gebracht als de Waarheid!

Actie van de KNMP?
henricop 22-03-2015 15:26
Zo,lang collegae geld uitgeven voor het aanhoren van deze onzin, zullen zorgverzekeraars weten dat er nog meer dan genoeg rukmte is in de apotheek. Nieuwe trend wordt budgetpolis tegen laag tarief
ANH JANSEN 22-03-2015 12:45
Kosten aan beheer, beleid,onderzoek e.d. in de Zorg zijn de grootste stijgers in de kosten van de zorg. Op een totaal van 90 miljard zijn die kosten nu ruim 7 miljard euro.
Daar moet geld bij en dat gaan die academici proberen los te krijgen bij de extramurale farmacie. Aantal stop recepten gedurende 1 week in Leidsche Rijn bij 100 poly farmacie patiënten was 30%. Dat wordt door Achmea direct doorberekend over alle verzekerden in dit land. Herstarts? Onbekend!

Zo wordt het beleid gemaakt in dit land. De openbare apotheek spreekt dagelijks 700 patiënten. Dagelijks werk is geen distributie an sich. Ernstige misvatting bij die academici. Zeer ernstig. En de KNMP? Die volgt!

ANH JANSEN 22-03-2015 12:38
Ongelooflijke presentatie door Niek de Wit. Geen woord over de kosten en baten. Geen woord over de unieke positie van de Vinex wijk Leidsche Rijn; geen concurrentie, in essentie aanbodgerichte 'zorg' en hij wil dat over heel Nederland uitrollen op basis van een rammelend statistisch onderzoek van 15 maanden en wijst op de laatste dia uitsluitend op de stop recepten voor een selecte groep patiënten; 30%! Maar dit is een Meetweek onderzoek geweest. Geen vervolg van diezelfde groep die na enige tijd toch weer herstarten of starten met wat nieuws. Scheiding zorg en distributie? Nergens in de wereld vertoond, en Nederland gaat bewijzen waarom dat zo is.

Ga eens kijken bij Kaiser Permanente!
ANH JANSEN 22-03-2015 12:22
Farmaceutische Zorgketen; wat doen we verkeerd. Harm onderzoek wordt erbij gehaald ten bewijze wat bij, apothekers, verkeerd doen. Statistisch staat het HARM onderzoek op gelijke hoogte met het EHCI rapport. Daar wordt niet op ingegaan.

Gaat om de farmacie af te branden. Marc van Gelder route.

Totale kosten zorg, beleid en welzijn in alle vormen bedragen 90 miljard euro. De extramurale farmacie is 4.5 miljard.

Dus gaan we het kernprobleem aanpakken. We gaan voor de 4.5 miljard.

Penny wise en pound foolish.
ANH JANSEN 22-03-2015 12:18
Niek de Wit. Zit in Point Project. Apotheker zonder drop. Apotheker in dienst en op schoot bij de huisarts. Sponsoren zijn Achmea, ZonMw en VWS.

Zie het logo van Point: een revolver die geladen wordt. 6 kogels. 6 centra Leidsche Rijn.

Denk maar niet dat te sluiten apotheken worden gecompenseerd wegens wijziging van Overheidsbeleid. Openbare Apotheken werken toch voor eigen risico en risico? Dit is marktwerking zoals de Overheid en Verzekeraars dit graag zien; wat kan in de Leidsche Rijn kan overal in Nederland.

De Maakbare Samenleving bestaat nog steeds.
ANH JANSEN 22-03-2015 12:10
En Marcel Levi. Komt ook met EHCI rapport aanzetten ten bewijze van de kwaliteit van het NL Zorgstelsel en van de NL Zorg. Jammer. Gaat mee in het Frame van VWS en ZN. Logisch gezien zijn positie en het belang van het AMC. Zorgstelsel is volgens Levi een open einde systeem. Meer zorg, hogere premie. Verzwijgt de rol van MinFin en VWS: over het BKZ geen woord.
Van rantsoenering van de zorg is in Nederland geen sprake. Zegt Marcel Levi. En de financiële problemen komen door die dure geneesmiddelen. Snapt dus wel hoe je de aandacht van jezelf moet zien af te leiden; wat kosten die ziekenhuizen? Wat is hun productiviteit? Wat is hun rendement? Zie Loek Winter!
ANH JANSEN 22-03-2015 11:34
En die spoed apotheken? Daar kan je volgens Loek Winter alles afhalen wat de artsen maar voorschrijven. Loek Winter gaat ervan uit dat die apotheken dan alles in voorraad hebben, volgesorteerde groothandel-apotheken. De chronische receptuur is volledig planbaar en gaat altijd perfect. Ongewijzigd. Foutloos. Die kan via postorder apotheek centraal in het land.

Ook hier ziet Loek Winter wat over het hoofd.

80% van de zorg is voor 20% van de burgers. En die 20% zijn niet de jongsten. En niet iedereen heeft een Universitaire Opleiding genoten en kan ICT bevatten en is foutloos!

Maar ja, Loek Winter neemt zichzelf als voorbeeld voor 18 miljoen Nederlanders.
ANH JANSEN 22-03-2015 11:30
En dan Loek Winter. Komt met EHCI rapport ten bewijze van formidabele prestaties van het Nederlandse Zorgstelsel. Dat rapport is door EHCI, door RIVM en is door OESO naar prullenbak verwezen; zegt helemaal niets namelijk. Zegt EHCI zelf ook!

En die verwijzing ondergraaft het hele verhaal van Loek Winter.

In India oogziekenhuis dat 50.000 operaties per jaar doet. Maar ja in India wonen 1 miljard mensen en die wonen allemaal dicht in de buurt van dat ziekenhuis. Zegt Loek Winter. Dan kan dat. Zegt Loek Winter.

Klein land, India, zegt Loek Winter. Nederland is veel groter en daarom zijn 80 ziekenhuizen nodig voor minder operaties
ANH JANSEN 22-03-2015 11:02
Dat is laatste punt van Leon van de Broecke: als iedereen contractloos werkt en iedere Nederlander heeft een Restitutie polis dan zijn er geen verzekeraars nodig?

Leon heeft wat gemist; verzekeren is omslaan van kosten. Natuurlijk is er een administratie kantoor nodig die alle nota's en facturen verwerkt, optelt en verdeeld en zo de premie kan berekenen voor het volgend jaar.

Met een volledig papieren verwerking zullen die administratie kantoren nog meer mensen in dienst moeten nemen!

Iedereen Restitutie en niemand tekent contracten?

Daarom is Leon nu consultant en adviseur.
ANH JANSEN 22-03-2015 10:59
In hele verhaal van Leon van de Broecke komt de rol van het BKZ niet voor. Rol VWS en MinFin. Rol van 'beheersing' kosten zorg; is zuiver de mate waarin de Overheid zegt waaraan de burger zijn geld aan mag besteden! De Overheid bepaalt van iedere euro waaraan 60 cent wordt besteed. Daarom is er het BKZ, daarom zijn er private verzekeraars met een publieke rol. Kan alleen maar in Nederland.

En daarom geen verschil tussen In Natura en Restitutie, gecontraceerd, en zal MinFin nimmer toestaan dat iedere Nederland een Restitutie polis neemt en er contractloos wordt gewerkt!
ANH JANSEN 22-03-2015 10:55
Restitutie verzekeraars en apothekers hebben geen relatie met elkaar volgens Leon. Apothekers met een contract kunnen rechtstreeks declareren bij de verzekeraar en krijgen het afgesproken zorg tarief en materiaalkosten tarief retour; inclusief de afgedwongen substitutie eisen e.d.

Apothekers zonder contract laten de verzekerden contant betalen en die verzekerden krijgen 'marktconform' tarieven terug; de verzekeraar betaalt lang niet de volledige rekening uit!

In feite geen verschil tussen gecontracteerde In Natura en Restitutie verzekeraars. En Leon ziet het niet.

Wat als iedereen Restitutie polissen zou nemen? VWS en MinFin zouden het niet accepteren!
ANH JANSEN 22-03-2015 10:50
Prima webcast. Leon van de Broeck. Van BenU, CZ en nu zelfstandig. Bij CZ voerde hij preferentiebeleid in.Prima model, vindt Leon. Speelde generieken tegen elkaar uit. Wat als mijn concurrent wel tekent? Dus laagste prijs. Geen risico voor apothekers. Leon ziet overige kosten over het hoofd. En nu restitutie of natura polis/contracten apotheken-verzekeraars; wat als mijn buurman wel tekent? Bij preferentie werkt Zvw wel en bij contractering niet; iedereen tekent uiteindelijk! Zegt Leon. Leon is nu adviseur/Consultant, vandaar.

Gaat om prijs. Laagste prijs in beide gevallen. Dus werkt Zvw wel in de ogen van VWS en ZN/ZN-leden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.