Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 mrt

Nieuwe cholesterolremmer werkt, maar de prijs is hoog

Twee jaar geleden kwam in Nederland een nieuw type cholesterolremmer op de markt. Nu blijkt: hij werkt. Maar het helpen van één patiënt kost een half miljoen euro. (NRC Handelsblad)

Twee jaar geleden kwam in Nederland een nieuw type cholesterolremmer op de markt. Nu blijkt: hij werkt. Maar het helpen van één patiënt kost een half miljoen euro. (NRC Handelsblad)

ANH JANSEN 22-03-2017 18:29
https://www.ntvg.nl/artikelen/nieuws/goedkeuring-nieuwe-cholesterolremmers-gefinancierd-door-producenten

En ook het BMJ.

Laat de KNMP nu maar eens komen met een eigen oordeel over de toelating van deze middelen tot de NL markt en de vergoeding voor deze middelen.

Het budget wordt immers niet vergroot. Dit gaat ten koste van de farmaceutische zorg! Verdere daling van tarieven om budget vrij te maken voor deze onzin.

To lobby or not to lobby. Is de KNMP er voor de industrie of is de KNMP er voor de verplicht verzekerden?

Of is doelmatigheid nu geen topic meer?
ANH JANSEN 22-03-2017 16:00
LDL daalt tot record diepte. Sterfte aan hersenbloedingen en hartinfarcten relatief minder, maar op hardste eindpunt geen enkel effect: totale sterfte gelijk. Geen enkel verschil.

Men gaat dood aan andere zaken en op de afgesproken tijd! Tijd van leven, tijd van prikken, tijd van toedienen en tijd van dood gaan.

Denk niet dat de samenleving dit moet vergoeden. Maar ja, we hebben nu ook 4, zegge vier, ProtonenParticleCentra in dit land; totaal overbodig en al obsoleet bij de bouw; 2 miljard per jaar!

Zo'n land kan alleen maar gelukkig met zichzelf zijn. We zijn dan ook gestegen op de ranglijst gelukkig met zichzelf landen.
schuiringa 21-03-2017 21:14
Zo zijn er nog vele geneesmiddelen.Vaak met een nog slechtere ratio , die door Schippers gewoon worden betaald.

henricop 21-03-2017 17:46
Middel werkt niet of nauwelijks! 15% minder hartinfarcten voor 1 miljoen. 137 mensen behandelen om 1 hartaanval te voorkomen. Evenveel hartdoden als met placebo! ofwel je voorkomt wat hartaanvallen maar er gaan evenveel mensen dood aan hart vaatlijden.

Wat gaat VWS doen met haar geneesmiddelarrangement?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.