Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 mei

Zware paracetamol en vitaminen wellicht uit pakket

Zorgminister Edith Schippers laat onderzoeken of vitaminen, mineralen en paracetamol in een hoge dosering nog in het basispakket thuishoren.(AD)

Zorgminister Edith Schippers laat onderzoeken of vitaminen, mineralen en paracetamol in een hoge dosering nog in het basispakket thuishoren.(AD)

henricop 23-05-2016 07:11
Wel literatuur bijhouden voor het schreeuwen.
http://healthland.time.com/2013/02/26/vitamin-d-and-calcium-supplements-may-not-prevent-fractures/
Er zijn veel publicaties dat de extra inname niet werkt.
Meijer Apeldoorn 22-05-2016 21:33
Bezuiniging van een paar miljoen op een budget van een paar miljard? Ten koste van een kwetsbare groep? Wellicht kunnen de ministeries op goedkoper plee papier overstappen.
Voelen ze ook eens wat de ruwe werkelijkheid betekent.
Of misschien kan Schippers bij de volgende geheime prijsafspraken wat extra korting bedingen?
ANH JANSEN 21-05-2016 22:51
https://www.zorginstituutnederland.nl/binaries/content/documents/zinl-www/pakket/adviescommissie-pakket/adviescommissie-pakket/adviescommissie-pakket/zinl%3Aparagraph[3]/zinl%3Adocuments[3]/1605-acp---pakketadvies-vitaminen-mineralen-paracetamol/Pakketadvies+vitaminen+mineralen+paracetamol

Gaat ook om de combinatie preparaten van Vit D met calcium.

Advies in November 2016. Na bekendmaking van de Nominale premies. Daling in schadelast wordt niet verrekend in lagere premie. Bezuiniging op pakket is zo extra winst voor de verzekeraars.

De dupe zijn de chronisch zieken. Vooral ouderen tot zeer ouder; De onrendabelen in de visie van ambtenaren en politici.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.