Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 jul

Henk van Gerven: Boycot internetapotheken

Een collega van mij krijgt een brief van de Nederlandse Zorgautoriteit. ‘De NZa heeft onlangs signalen ontvangen dat huisartsenpraktijk X weigert door te verwijzen naar internetapotheken.’ De collega had op zijn website zijn patiënten gewezen op de nadelen van internetapotheken en dat hij daarom geen zaken met hen doet. (Medisch Contact)

Een collega van mij krijgt een brief van de Nederlandse Zorgautoriteit. ‘De NZa heeft onlangs signalen ontvangen dat huisartsenpraktijk X weigert door te verwijzen naar internetapotheken.’ De collega had op zijn website zijn patiënten gewezen op de nadelen van internetapotheken en dat hij daarom geen zaken met hen doet. (Medisch Contact)

HT 27-07-2016 15:41
De heer van Gerven zou eens wat minder bevooroordeeld zijn blog moeten schrijven. Van een politicus en lid van de Tweede Kamer verwacht ik tenminste dat hij zich goed informeert voordat hij huisartsen opjut tot een boycot. Kennisarmoede en koudwatervrees zijn namelijk zaken waar gemakkelijk doorheen wordt geprikt: ubi pus evacua.
D.Zwaan 25-07-2016 10:21
Zie: medicijnen-kopen.nl
Gewoon zonder recept slaapmiddelen en opiaten.
Wel heel duur. Hier worden de prijzen vergeleken met prijzen
uit de kofferbak en op de brug. Dus weer volop nieuwe kansen als Edith de prijzen in Europees verband gaat aanpassen.
Maar zonder gekheid: gewoon je best doen, dan hebben ze geen schijn van kans.
Vakantiegroetjes vanuit een zonovergoten Hattem!
Meijer Apeldoorn 23-07-2016 10:26
Wellicht gloort er hoop aan de horizon als de SP na de volgende verkiezingen een monsterverbond aangaat met de PVV.
Is net zo Utopisch als het voorstel van van Gerven.
henricop 23-07-2016 09:50
Even zinloos omdat de minister in hoogst eigen persoon al deze overleggen start en voorzit.
VWS wil alleen met veldpartijen praten, ook over geld, en die doen al te graag mee. Voor een beetje aanzien en enkele miljoenen. Kinderhandjes zijn snel gevuld in dit land!
Alle merjarenoverleggen of hoe ze heten mogen zijn tegen de wet en regelgeving.
ANH JANSEN 22-07-2016 22:37
Zinloze actie van de SP. Blaffen tegen de maan. Internet is er en zal ook niet verdwijnen. Internet apotheken, postorder apotheken, ad hoc apotheken, doorgeleverde bereidingen en noem maar op; allemaal wettelijk toegestaan of anderszins gedoogd.

Laat de SP eens oproepen tot de boycot van organisaties die aanzitten aan de onderhandelingstafels in de polder, maar door de Rechter zijn teruggefloten omdat zij niet namens die partijen mogen spreken! Beide organisaties spreken alleen voor zichzelf.
Bedenk wel; Kom je aan de polder, dan kom je aan het staatsbestel!
ANH JANSEN 22-07-2016 22:33
henricop 22-07-2016 08:22
En als de huisarts dit over je eigen apotheek zegt?
En als de huisarts door zijn "eigen" apotheek betaald wordt voor de receptenstroom?

Ik ga ervan uit dat een klant zelf kan bepalen waar medicijnen gehaald worden en niet zijn huisarts! Hoewel ook ik van mening blijf dat alle internetapotheken gesloten mogen worden!
Meijer Apeldoorn 21-07-2016 23:11
Intimidatie is een vast patroon bij de NZa. Toen ik eens een klacht indiende tegen een Zorgverzekeraar om te zien wat er zou gebeuren, duurde het uiteindelijk een jaar voordat de klacht werd afgewezen: niet in behandeling genomen vanwege het ontbreken van consumenten belang. Wel werd er aan toegevoegd dat als ik mijn bezwaar wilde handhaven, men dan verplicht was dit aan de betreffende Zorgverzekeraar mede te delen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.