Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 aug

Hopeloosheid troef - Blog Wim van der Pol

Als we bedenken dat er een maximumvergoeding voor een geneesmiddel moet komen, dan staat de farma te juichen. De prijzen worden vastgesteld rondom dat bedrag of ernaar opgetrokken. Ik herinner me nog dat jaren geleden de salarissen van zorgbestuurders openbaar werden gemaakt. Hoe puberaal was dat! De salarissen liepen vervolgens alleen maar op. (Medisch Contact)

Als we bedenken dat er een maximumvergoeding voor een geneesmiddel moet komen, dan staat de farma te juichen. De prijzen worden vastgesteld rondom dat bedrag of ernaar opgetrokken. Ik herinner me nog dat jaren geleden de salarissen van zorgbestuurders openbaar werden gemaakt. Hoe puberaal was dat! De salarissen liepen vervolgens alleen maar op. (Medisch Contact)

Prof.PJ_Janssen 22-08-2014 17:24
Fred Flintstone wilde ook niets weten van het EPD.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRzxofdIL0W4EG1JRs8j7i52BR9wv4jIuYfiX4ymiPXh36IFzY

schuiringa 22-08-2014 16:44
LSP en EPD : Nu de gemeenten er bij komen kunnen meer dan 1 miljoen Nederlanders in de medische dossiers van hun medeburgers rondsnuffelen.

Op mijn verzoek om in de eerste page van de receptinvoer standaard een hokje aan te kruizen, dat de patient altijd een sms of email of what s app wil hebben wie ( ip en naw gegevens van de inkijker )inkijkt, werd heel moeilijk gedaan door de professionals in de ICT.

Dit is wat de Staat en de verzekeraars perse NIET willen werd mij verteld.

Hoezo transparantie ?

Lees Dave Eggers ; De cirkel .
ANH JANSEN 22-08-2014 14:30
http://fd.nl/opinie/

Hein de Kort en het EPD. Copy paste.

Lees die krant.
ANH JANSEN 22-08-2014 14:13
Verzekeraars zijn op eigen winst gericht. Verschil tussen door VWS opgelegd budget, kan alleen in Nedeland, en de uiteindelijk gerealiseerde schadelast mogen verzekeraars zelf houden. Dat is de economische prikkel in het systeemmodel Zorgstelsel 2006. Daarom hebben en kunnen de private verzekeraars in Nederland geen oog hebben voor de innovatie in de zorg; dat maakt de schadelast alleen maar groter en de kans op winst voor verzekeraars kleiner.

Centrale inkoop is doelmatiger dan deze gedecentraliseerde vorm, met afgeleide prijs uit omliggende landen. En afwentelen op de apotheken. Verzekeraars: in China kosten ze ook zo weinig, dus wij vinden dat dat ook in NL moet kunnen. Groetjes....
ANH JANSEN 22-08-2014 14:08
’ Vulto: ‘Biosimilarfabrikanten steken hun nek uit, maar lopen het risico dat ze er geen droog brood mee kunnen verdienen.’

Op de lange termijn is dat niet wenselijk, zegt D’Agata. ‘Je hebt meerdere aanbieders nodig voor hetzelfde product. Als de nieuwe biosimilarfabrikanten van de markt af zijn, kunnen de grote farmaceuten de prijzen weer ­laten oplopen.’

--Zo kennen we onze verzekeraars weer. Game theorie zegt toch wat anders, maar verzekeraars maken het zichzelf liever niet al te moeilijk.

Maar wie steekt nu zijn nek het verste uit? Wie investeert in de toekomst? Toch de innovatieve farmaceut.

Het blijft de verzekeraar ontgaan.
ANH JANSEN 22-08-2014 14:05
http://fd.nl/ondernemen/769174-1408/de-echte-prijzenoorlog-moet-nog-komen

De grote farmaceuten staan er dubbel in, constateert Marco ­D’A gata, senior inkoper bij Achmea. ‘Ze willen van de nieuwe markt profiteren, maar doen er tegelijkertijd ook alles aan om te voorkomen dat biosimilars een serieus marktaandeel gaan krijgen.’ Zodra een biosimilar op de markt komt, kunnen farmaceuten er bijvoorbeeld voor kiezen de prijs van het originele medicijn fors te laten zakken. D’Agata: ‘Een “verbeterde versie” van het originele medicijn kan er ook toe leiden dat de biosimilar al snel achterhaald lijkt.
ANH JANSEN 22-08-2014 14:02
http://fd.nl/ondernemen/498346-1408/alle-ogen-zijn-gericht-op-de-artsen

Nederland loopt achter als het gaat om het gebruik van ‘biosimilars’, zeggen experts. De verschillen zijn goed te zien bij GCSF, een stof die gebruikt wordt bij chemokuren. In Noorwegen, waar de inkoop landelijk is geregeld, schrijven medisch specialisten in 80% van de gevallen een biosimilar voor. In Nederland is dit minder dan 30%.

Jan Broeren, coördinator farmacie: ‘Nu moeten we als zorgverzekeraars in ons eentje opboksen tegen de farmaceutische industrie.

--Zielig he. En daarom stellen diezelfde verzekeraars dat de onderliggende apothekers die bokswedstrijd maar moeten aangaan.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.